Our Blog

BVV – RKDSO

Op een mooie nazomermiddag speelden Blitterswijck en Lomm voor de eerste punten van het seizoen. Doordat ze beide hun eerste wedstrijd verloren stond er meteen wat druk op om van die lelijke nul af te komen. BVV heerste voornamelijk in de eerste helft en hield de punten in Blitterswijck.

Na een onrustig begin trok BVV snel de wedstrijd naar zich toe. Het was zeer duidelijk dat er vandaag punten te halen waren, want Lomm was in het eerste bedrijf niet bij machte om iets klaar te spelen. Na een kwartier kwam de kansenstroom van BVV op gang. Jarno Wijnhoven (van Math) gaf na een mooie pass van Jimmy Lucassen (van Marcel) het startschot. Een sensationele loopactie spleet de verdediging ineen. De snelheid kwam in de buurt van een Formule 1-auto waardoor afronden binnen drie palen net wat te moeilijk bleek.

Vervolgens bad Lomm voor hulp van de voetbalgoden. Die bestaan net zo min als al die andere, dus ze kwamen bedrogen uit. Vlak erna was het namelijk Whiskey (Peter lijkt op de hond van Flodder) (Stan van de Water) (van Hans)) die zichzelf vrijspeelde in de zestienmeter. Zijn schot ging niet ver genoeg naar de hoek waardoor de keeper op bedankjes van zijn ploeggenoten kon rekenen.

Uit deze corner bleef de bal hangen rondom de het doel van Lomm. John van de Pet (van Ramon(a)) ging ermee aan de haal en rende krachtig en vol vertrouwen richting het doel. Vanaf punt zestien krulde hij de bal op formidable wijze richting het doel. Net zoals vorige week gingen de handen al de lucht in, maar ook net zoals vorige week spatte het schot uiteen op het aluminium. Ditmaal stond de lat een formidabele treffer in de weg. Drie keer is scheepsrecht, dus John gaat prikken volgende week.

Aangemoedigd door de volgepakte ‘Hoek’ zocht BVV de openingstreffer. De buffel (Nick van Richard) stoomde door over links en legde de bal panklaar op het hoofd van Peter. Met een harde knik ging de bal rakelings over de lat. Het doelpunt bleef uit, maar de sfeer zat er door een goed spelend BVV inmiddels in.

Die sfeer werd niet veel later beloond. Uit een scherpe hoekschop van Jimmy Lucassen werd het een duel tussen drie lummels uit Lomm en Gijs Gooren (van Carla). Hij zweefde zo’n vijf seconde in de lucht en kreeg als kleinste man in het zestienmetergebied de bal op zijn hoofd. Met een perfecte boog, waar menig wiskundeleraar jaloers op is, viel de bal feilloos buiten het bereik van iedereen de kruising in. De Hoek, de bank en de spelers sprongen in de lucht en BVV had haar welverdiende voorsprong gevonden. Na een heel, heel, maar echt een heel lange tijd kwam BVV weer eens op voorsprong. Dit dateert van april zoiets.

Nog voor rust had de thuisploeg de bezoekers nog meer pijn kunnen doen. Het buffeltje stoomde weer naar voren over links en wederom stond Peter/Whiskey vrij voor het doel. Ook deze kopbal eindige niet tussen de palen. Lomm mazzelde.

BVV was beter, maar om deze reden is voetbal de beste sport. Wanneer iedereen langs de lijn er al uit was dat Blitterswijck de beste van de dag was, kreeg Lomm in de laatste minuten van de eerste helft kansen. In zo’n twee minuten kregen ze vier à vijf vrije trappen en corners. Alles rondom het doel van BVV.  Nood was aan de man en met samengeknepen billen gingen de fans richting de rust. Uit een van deze standaardsituaties werd een Lomm’s hoofd geraakt. De bal zeilde op de buitenkant van de paal en BVV bedankte de voetbalgoden (deze dag bestonden ze wel).

In de rust sprak BVV natuurlijk de woorden: ‘’En nu niet denken dat we er al zijn.’’ Ze kwamen de kleedkamer uit en ze dachten dat ze er al waren. Lomm viel namelijk steeds vaker het doel van de geel-zwarten aan. Binnen zo’n vijf minuten kregen ze een cadeautje van BVV. De bal ging onder de voet van een Blitterswijckse verdediger en de spits liep geheel vrij richting het doel. Hij schoot de bal hard op doel, maar het was de sixpack van Boy (van Ramon(a)) die de gelijkmaker voorkwam.

Enkele minuten later was diezelfde doelman kansloos. Uit een afgeslagen standaardsituatie brachten de bezoekers de bal nog eens voor. Deze viel plots voor de voeten van een blauw-wit gestreepte waarna het net bolde. Menig BVV’er stond te slapen, op slechts één iemand na: Jimmy Spee (van Jos). De grensrechter constateerde buitenspel waarna de arbiter niets anders kon doen dan het doelpunt afkeuren. BVV bedankte een andermaal de voetbalgoden die een geschenk hadden gestuurd in de vorm van Jimmy Spee.

BVV kroop door het oog van de naald. Deze situaties schudde de ploeg echter wel wakker want BVV verdubbelde de score niet veel later. Giuseppe (van Italië) werd rondom het doel van RKDSO aangespeeld. De beste man ging al dribbelend op avontuur en omspeelde ongeveer de gehele defensie. Zijn schot viel wat tegen doordat hij half werd neergehaald in de zestien. Waar niemand oplette dook Jarno als een Duvel uit een doosje op. Hij dacht niet na en schoot de bal op doel. De keeper redde en de bal keerde terug het veld in. Nog half liggend op de grond kroop de watervlugge als snelste overeind en tikte de bal met de uiterste punt van zijn schoen in het doel. De bal rolde over de lijn en Jarno besliste de wedstrijd.

De jonge Blitterswijckse ploeg speelde de wedstrijd vervolgens heel ‘volwassen’ uit. Aangevoerd door twee hardwerkende jonkies, Cas en Daan, sleepte BVV in de laatste minuten de drie punten binnen. In de laatste minuten maakte Lúca Schraven zijn rentree voor BVV in een competitiewedstrijd. Dit werd allemaal groots gevierd na afloop in de kantine en op de kermis van de aartsrivaal.

BVV 2

De Twèd had een heel gemakkelijke middag tegen SVOC 3. De dubbele cijfers werden behaald en de tricolores dropen af na een 11-0 nederlaag. De toon is gezet voor wederom een mooi seizoen voor BVV 2. De doelpuntenmakers op een rijtje: