Our Blog

RESIA – BVV

U zult het afgelopen weekend vaak gehoord hebben: ‘’Maart roert zijn staart.’’ Laten we alsjeblieft een einde maken aan zulke dooddoeners, zo kan geen mens een fatsoenlijk gesprek over het weer hebben. Want ja, maart roerde zijn staart. Ja, het was erg wisselvallig weer. En ja, wat zijn we toch allemaal klaar met dat natte weer. Weet je wat? Het was heerlijk. De wind. De regen. De zon. De koude lucht vlak na rust alsof je uit een warme douche stapt op een koude winterdag. Het is heerlijk. Laat maart lekker zijn staart roeren, want als sporter bestaat er geen beter weer dan regen en zonneschijn, willekeurig verspreid over anderhalf uur.

In tegenstelling tot het wisselvallige weer in maart is BVV zeer stabiel. Zoals de Koning na afloop aangaf: ‘’Dit is de meest stabiele ploeg waarin ik bij BVV heb gespeeld.’’ En dat zegt wat voor iemand die ongeveer 300 duels voor BVV 1 speelde. Op bezoek bij de rode lantaarn toonde BVV aan nog lang niet klaar te zijn met haar goede vorm. Ze rolden RESIA op met klinkende cijfers.

Vanaf minuut 1 bleek al dat BVV een maatje te groot was voor RESIA deze middag. Wellicht waren de ‘Loise’ roomser en sportiever dan BVV, maar zeker niet beter. Het werd dan ook een totale walkover.

BVV speelde kans na kans bijeen maar het duurde even voordat er ook een serieuze poging tussen de palen kwam. Na twintig minuten speelde Prins Sjef zich vrij rond de zestien van de tegenstander. In zijn ooghoek zag hij Peter van de Water in komen lopen. Hij legde de bal perfect klaar en Peter haalde uit met zijn linker. Wellicht waren het de nieuwe voetbalschoenen. Wellicht was het gewoon pure klasse van hem. De bal vloog stijf in de winkelhaak en Peter nomineerde zichzelf voor de Puskás-Award,   0 – 1.

Hierna denderde de Blitterswijckse trein door aan de Duitse grens. RESIA wist niet waar het moest zoeken en werden volledig weggespeeld. Er volgde een counter uit het boekje. Sergio veroverde de bal op eigen helft en speelde Peter aan. Hij zag de buffel zijn motoren starten aan de linkerkant en gaf een bal door de lucht. Onderweg gebeurde er iets onwerkelijks. Jop Clabbers, die nog nooit een bal had gekopt, verlengde de bal met zijn hoofd waardoor Nick bereikt werd. Nick nam aan en gaf de bal strak voor over de grond. Bij de tweede paal was het Koning Karman die de bal stoïcijns in de hoek schoof.  Een flitsend doelpunt waar ze trots op mogen zijn.

RESIA had eigenlijk niets in te brengen in de eerste helft, maar je zult altijd zien dat een ploeg aan de Duitse grens in de laatste seconden kunnen scoren. Nadat het weer drie keer was omgeslagen zat BVV met haar hoofd al bij de thee waardoor de thuisploeg dicht bij het Blitterswijckse doel kwam. Een vrije schietkans was een 100% doelpunt, maar de ‘Anschlusstor’ was niet besteed aan de ploeg uit vorm. Zo bleek dat het toch geen echte Duitsers zijn daar aan de overkant van de Maas.

In de tweede helft schoot BVV uit de startblokken. Wederom overrompelden ze de roomse en sportieve spelers en de score werd uitgebreid. De bromance tussen Lars en Sjef blijft groeien. Uit een vrije trap van Sjef, was het de boomlange rechtsback die  bij de tweede paal binnenschoot, 0 – 3.

De wedstrijd was hiermee beslist, maar de eindstand nog niet. Het slotakkoord was voor de Koning. Ditmaal was Lars Koster de aangever. Hij speelde Willem strak in en die kon opendraaien. Hij speelde zichzelf vrij en vanaf 25 meter schoot de Koning de bal kiezelhard in de kruising. Een poeier van jewelste die alleen Alex de Tank in zijn benen had. De Koning ging op de schouders na zijn wereldgoal.

Na de 0 – 4 kregen beide ploegen nog genoeg kansen. Beide teams werden echter slordig, waardoor de afwerking te wensen overliet. BVV won verdiend met 0 – 4.

Volgende week is het eerste elftal vrij met Pasen. Een week later spelen ze thuis tegen Holthees. Wat het weer betreft hopen we op zonneschijn. Echter…. April doet wat hij wil… Krijgen we dat gezeik weer.

 

BVV 2

Het tweede elftal speelde ook op bezoek bij Resia. Mocht je een wedstrijd kunnen missen van het tweede, dan was het deze wel. Het werd 0 – 0. Supporters gaven aan: “ze konden nog drie dagen door voetballen, maar ook dan hadden ze niet gescoord.”

Volgende week speelt de Twed twee wedstrijden. Op zaterdag gaan ze op bezoek in Overloon en op maandag in Venray. Het wordt een druk Paasweekend.