Our Blog

Wedstrijdverslagen

Fiducia – BVV

Op donderdagavond 29 februari speelde BVV een uitwedstrijd in De Rips. Niet alleen vanwege de datum, maar ook door de aanstaande samenwerking met buurdorp Elsendorp zal het de laatste keer zijn dat deze wedstrijd plaatsvond. Fiducia, weten we natuurlijk allemaal, is het Italiaanse woord voor vertrouwen.

BVV verloor de laatste keer in november en ging dus met enig ‘fiducie’ naar De Rips toe. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd was dit ook goed te merken. De blauwhemden kregen alle hoeken van het veld te zien. Kans na kans werd bij elkaar gevoetbald.

Het duurde dan ook niet lang voordat het 0 – 1 werd voor de bezoekers. Prins Sjef gaf een corner strak voor en Koning Willem knikte knap binnen bij de eerste paal. De drie toeschouwers die er waren zullen zeggen dat het een eigen doelpunt was, maar wij schrijven hem op bij de Koninklijke familie.

Hierna bleef BVV beter en maakte zelfs de 0 – 2. Een counter uit het boekje. BVV veroverde de bal op de middellijn. Na een combinatie op het middenveld werd buffel Nick weggestuurd, hij gaf perfect voor en de Koning werkte de bal erin. Mourinho stond te springen op de banken, zo perfect was de counter. Maar helaas, de grensrechter constateerde buitenspel.

Hierna zakte het helemaal in. Er was geen reden voor, maar BVV ging mee in het spel van de Italianen. Lange ballen, veel vrije trappen en achterin dicht houden. Tot de rust was het ook niet meer om aan te gluren.

In de tweede helft een ander BVV. Met meer geduld aan de bal en in hoog tempo werd De Rips op haar knieën gelegd. Dit leverde veel goals op.

BVV bouwde op vanuit de doelman en liet de bal goed rondgaan. Sjef werd op ongeveer 30 meter van het doel aangespeeld. Peter van de Water zag zijn kans schoon en rende met volle overgave richting het doel. De bal van de prins door de lucht was perfect op maat en met een simpele voetbeweging rondde Peter een mooie aanval nóg mooier af, 0 – 2.

Hierna was diezelfde Peter ontketend. Vanaf veertig meter van het doel (niet gelogen) schoot hij een snoeiharde zwabberbal tussen de palen zoals Roberto Carlos dat kon. De doelman redde ternauwernood, maar bleef toch teleurgesteld achter. Sjef was er namelijk als de kippen bij en tikte losgelaten bal binnen in het lege doel 0 – 3.

Bij de laatste treffer lag wederom de schoonheid in de assist. Jop Clabbers werd rond de zestien aangespeeld en ging aan de haal met de bal. Na zijn tegenstander het bos in gestuurd te hebben zette hij Sjef met een geweldige steekpass vrij voor de doelman. De topscorer van BVV maakte knap af en sprong Jop in de armen, 0 – 4.

Astrantia – BVV

We weten natuurlijk ook allemaal wat het woord Astrantia betekent. Het is de bloem ‘sterrenscherm’, maar staat vooral bekend als Zeeuws Knoopje. Nog mooier dan het woord Fiducia beschrijft Astrantia de vorm van BVV.  De Astrantia staat symbool voor geduld vanwege zijn langdurige bloei.

Na een moeizame competitiestart begonnen de geel-zwarten BVV’ers sinds november te winnen en te bloeien. Aan de bloeiperiode van de Blitterswijckse Astrantia lijkt maar geen einde te komen, want ook bij de titelkandidaat uit Middelaar werd gewonnen.

BVV opende de score. Koning Karman werd bediend de Lúca Schraven en zorgde voor de 0 – 1. Het werd BVV vandaag niet cadeau gedaan, want Middelaar kwam terug naar 1 – 1.

Vervolgens was het wederom Lúca die een medespeler trakteerde op een doelpunt. Sjeffrie Swinkels maakte op aangeven van Lúca de 1 – 2. Hierna was het verdedigen geblazen voor de bezoekers uit Blitterswijck. Tot overmaat van ramp zag BVV Lars Koster met twee keer geel vertrekken en kwam de ploeg met 10 man te staan.

Ook in ondertal bleef de langdurige bloei van BVV aanhouden en wonnen ze de wedstrijd met 1 – 2.

Aankomende week staan er weer twee wedstrijden op het programma. Op donderdag speelt BVV eerst de derby in Oostrum. Op zondag ontvang BVV koploper SVOC. Als BVV een van deze twee wedstrijden wint, dan pakken ze de periodetitel. Daarom de oproep: Kom ons eerste elftal donderdag én zondag aanmoedigen en juich ze naar de overwinning!

Foto’s van de wedstrijd:

Wittenhorst – BVV 2

Het tweede elftal ging op zondag op bezoek bij Wittenhorst. Op het kunstgras was BVV de eerste helft heer en meester, maar vergat om een grote afstand te nemen. Wel kwamen ze op voorsprong. Na een schot van Stoffel lette Lou van Kempen goed op. Hij tikte de losgelaten bal door de doelman eenvoudig binnen.

In de tweede helft een heel ander spelbeeld. BVV kon haar goede spel niet doorzetten en het werd een stuk moeizamer.

Ze kwamen op 0 – 2 na een treffer van Stoffel. Toch zagen ze Wittenhorst terug in de wedstrijd komen, 1- 2.

Het was billenknijpen, maar de geel-zwarten namen de drie punten mee naar huis.

Hegelsom – BVV VR1

De dames konden hun goede vorm van de laatste weken niet doorzetten. Ze verloren met 2 – 0 op bezoek bij Hegelsom.