Our Blog

Op een warme zondagmiddag trokken de mannen uit Blitterswijck ten strijde tegen het eerste elftal van Sint Agatha. BVV’27 was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar een doelpunt maken was deze middag niet besteed aan de geel-zwarten. De brilstand bleef de gehele wedstrijd op het scorebord.

Met groot veldoverwicht zocht de thuisploeg de weg naar het vijandelijke doel. Dat bleek deze middag een té moeilijke opgave. Stoffel zorgde bijna als enige speler op het veld voor al het gevaar in de eerste helft. Zijn kopballen brachten de doelman van VCA kwam echter niet in de problemen.

Op slag van rust kwam dan toch die ene grote kans. Jens Wolters, die na een fantastische pass doorkwam over de rechterkant, legde de bal strak voor. De Jack Grealish van de lage landen kwam goed ingelopen en werkte de bal richting het doel. De doelman was hierop berekend en wist de inzet van Nick Arts over het doel te tikken. 0 – 0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. BVV de betere ploeg, maar grote kansen bleven uit. Pim Snijders showde zijn lenigheid aan het publiek, maar zijn omhaal werd geblokt door de Brabantse verdedigers. Een wereldgoal werd hem onthouden.

Jari Wijnhoven kwam na een mooie actie oog in oog met de doelman. Zijn inzet, vanuit een moeilijke hoek, verdween in de handen van de doelman.

BVV liep zich in het tweede bedrijf stuk op de muur van VCA. Voorzetten werden weggewerkt en via het veldspel wisten de BVV’ers geen opening te vinden. Meer geduld en rust in de eindfase zijn nodig om écht gevaar te stichten voor de goal.

Aan de andere zijde hield Boy Wolters voor de eerste keer dit seizoen zijn doel schoon. De verdediging was grotendeels in orde en dit goede gevoel neemt de ploeg mee naar de aankomende wedstrijden. Met beter aanvalsspel hoeft een brilstand niet meer voor te komen.

Volgende week wacht de derde en laatste bekerwedstrijd. Op eigen veld ontvangt het eerste elftal SIOL 1.

BVV’27 2

Het tweede elftal van BVV ging er bij Melderslo 4 met de volle buit vandoor. Grote man van de dag was Stan van de Water. Hij scoorde niet 1. Niet 2. Maar 3 goals bij zijn debuut in het geel-zwart. Wellicht kan hij het eerste elftal volgende week helpen met zijn scoringsdrift. Het tweede elftal kreeg in de negentig minuten nog wel een tegendoelpunt, maar dat mocht de pret niet drukken. Eindstand 1 – 3. Volgende week wacht de laatste bekerwedstrijd, uit tegen de cowboys van Tienray en Swolgen.

BVV’27 VR1

Het dames elftal scoorde vandaag het eerste doelpunt van het seizoen. Eline Thijmesen zette de thuisploeg op voorsprong. Met een schitterend afstandsschot gaf ze iedereen het nakijken. Helaas was GFC VR1 de betere ploeg. Ze trokken de wedstrijd naar zich toe en wonnen met 1 – 6. Volgende week wacht de derby thuis tegen St SVEB/Sporting ST VR1.