Our Blog

SIOL in kraker te sterk voor BVV’27

Op wederom een fantastisch mooie zondagmiddag mocht het eerste elftal uit Blitterswijck de groene velden betreden. Ditmaal thuis tegen SIOL 1 uit Cuijck. Dit was de eerste keer dat de teams elkaar troffen na de beruchte clash van ongeveer tien jaar geleden. De helft van de huidige selectie zat destijds nog in de luiers waardoor er geen oud zeer was bij beide ploegen.

De confrontatie was vanaf het eerste fluitsignaal een ware clash. Beide teams speelden met volledige overgave en maakten er een waar schouwspel van. Beide ploegen kozen vroeg voor de aanval. Dit resulteerde in een 1 – 0 voorsprong voor BVV.

Peter (Stan van de Water) had slechts 8 minuten nodig om bij zijn debuut in het eerste elftal te scoren. De fans scandeerden zijn naam. Na een goed genomen vrije trap van Gijs dook hij op bij de tweede paal. Zoals verwacht gaf hij de doelman het nakijken, 1 – 0.

Na deze goede start gaven de bezoekers vrijwel direct antwoord. Binnen vijf minuten werd ook doelman Boy Wolters kansloos gelaten. Na een afgeslagen corner hield BVV te weinig druk op de bal waardoor de aanvallers van SIOL de weg door de verdediging wisten te vinden, 1 – 1.

In de interessante wedstrijd ging het vaak op het scherps van de snede. De leidsman had zijn handen vol en mocht vaak genoeg zijn fluitje gebruiken.

Bij vlagen was er goed veldspel te zien bij BVV. Dit leidde tot enkele kansen voor rust. Zo zag Lors (Koster) zijn inzet overgaan. En na een voorzet van Jens Wolters dook Jari Wijnhoven met gevaar voor eigen leven richting bal een paal. Beide mis. Daarmee de ruststand 1 – 1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Twee ploegen die vol voor de winst speelden. De gasten uit Cuijck werden echter in het zadel geholpen. Na een actie ging een SIOL-aanvaller over een Blitterswijcks been en dit eindigde met de bal op de stip. De goedgenomen penalty was Wolters te machtig en de gasten leidden met 1 – 2.

Het was spannend, maar grote kansen bleven aan beide kanten uit. In de 75e minuut leek BVV de gelijkmaker erin te hebben geprikt. Na een goede voorzet was het Larsje die de bal op zijn schoen kreeg. Hoewel er hier en daar al een juich klonk rolde de bal voorlangs. Daarmee gingen de punten mee in de tas van de vierdeklasser, richting Brabant.

Volgende week start het echte werk, dan neemt BVV het thuis op tegen SVS 1. Kom naar het sportpark en moedig ons eerste elftal naar drie punten bij de terugkeer in de prestatieve competitie.

BVV’27 2

Na de 3 – 1 overwinning van een week eerder keer men in heel het land reikhalzend uit naar een goed vervolg van het tweede elftal. Ditmaal uit tegen Sporting S.T. 2. De mannen uit Blitterswijck konden ditmaal echter geen potten breken en werden naar huis gestuurd met een 5 – 1 nederlaag. Doelpuntenmaker was Tom Thiesen.

Volgende week start de competitie, met meteen een kraker. De derby tegen EWC’46 3. Komt dat zien.

BVV’27 VR1

Het dameselftal verloor de laatste wedstrijd in de beker met 5 – 0. De SVEB-Sporting ST combinatie was te sterk.

Volgende week ook de eerste competitiewedstrijd van de dames. Een echte Super Sunday. Want ook de dames spelen een derby en wel tegen SV United VR1.