Our Blog

Na het gelijkspel van vorige week, uit tegen America VR1, stond de wedstrijd tegen GFC ’33 VR2 op het programma. Wederom een lastige tegenstander. De dames van BVV waren dus extra alert. Met veel toeschouwers trapte onze dames de wedstrijd af.

Zoals bij elke wedstrijd is altijd even wennen in het begin, de dames van GFC ’33 namen de  eerste 15 minuten het initiatief en creëerden zo wat goede kansen. Drie schoten op doel misten gelukkig ook drie keer. Dit was meten het omslagpunt van de wedstrijd. BVV nam de leiding over. Na zo’n 20 minuten spelen creëerde Karlijn, na haar goede doorzetten een schitterende kans en schoot van zo’n 12 mtr. hard op de lat. In de rebound wist helaas niemand van BVV de bal nog goed op de voet te krijgen.

Kort daarna kreeg BVV een vrije trap omdat er een overtreding gemaakt werd op Eline. De vrije trap werd genomen door Sylvia. Enkele meters buiten het strafschopgebied stond ze klaar. Met een korte aanloop krulde ze de bal zo lekker in de linker kruising. De keepster was totaal kansloos, 1 – 0. De beste kansen bleven voor de dames van BVV en het spel was voornamelijk te vinden in het midden van het veld.

GFC speelde het laatste kwartier wat defensiever en hoopte op kleine counterkansen. Faye creëerden nog een mooie kans omdat ze goed de bal veroverde van de verdedigster. Helaas speelde ze de bal net te ver voor zich uit toen ze in het strafschopgebied kwam.  Mede dankzij onze achterhoede; Maaike, Kelly, Lieke en Iris, die alles goed blokkeerde, sloten onze dames netjes met 1 – 0 de eerste helft af.

Vorige week verzuimde BVV het tweede doelpunt te maken, uit die les  was de jacht naar het tweede doelpunt geopend en deze vond al kort na de rust plaats. Door het goede tik- en loopwerk op het middenveld, creëerde Saskia en Sanne een ideale kans voor Eline. Ze kreeg de bal aangespeeld, draaide goed weg van haar tegenstander en kwam alleen voor het doel. Ze schoot de bal, die nog getoucheerd werd door de keepster, hard in het zijnet binnen. 2 – 0!

De rest van de 2de helft had GFC’33 het nakijken. Onze dames speelde solide en iets wat defensief. Daardoor kregen de dames van GFC amper de kans om echt door te breken. Een enkele keer wisten ze buitenom een gaatje te vinden en probeerde ze het met afstandsschoten. Net zoals in de eerste helft waren de beste kansen voor BVV.

In de laatste minuut controleerde Maaike het spel achterin door een terugspeel bal te geven op Marlon. Marlon, die overigens een perfecte wedstrijd gekeeped heeft, speelt de bal naar Elke, die uitstekend het veld breed maakte. Hierdoor kreeg Maaike weer de ruimte en werd ze aangespeeld door Elke. Maaike tikt de bal direct door naar Iris die goed naar de bal kwam. Iris kaatste met Sanne op het middenveld en Sanne speelt de bal direct door op Sylvia. Sylvia liep nog enkel meters gaf toen een scherpe pass op Eline, die goed wegliep richting de 16 van GFC. Eline controleerde de bal en schoot met gemak de 3 – 0 binnen. Na de aftrap klonk meteen het fluitsignaal “einde wedstrijd”.

De overwinning was meer dan verdient.  Werkelijk super gespeeld dames.!! De vele toeschouwers werden beloond op een mooie wedstrijd. Bij winst kregen de dames een dubbele traktatie van hun shirtsponsor “forellenkwekerij keijzersberg te Blitterswijck”. Dit ivm de nieuwe voetbalshirts.