Our Blog

Beste leden,

Dinsdag 31 maart 2020 heeft het kabinet verlenging van de maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft de KNVB ertoe doen besluiten om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten.

De KNVB heeft ook besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. B.V.V.´27 speelt dus ook komend seizoen in de 4e klasse.

De teams die uitkomen in categorie A waar ook het eerste elftal van B.V.V.´27 speelt, zullen komend seizoen uitkomen in dezelfde competitie als waar zij dit seizoen in zijn gestart.

De teams uit catregorie B waarin het tweede elftal en de vrouwen van B.V.V.´27 spelen, moeten zich opnieuw inschrijven. Vervolgens worden er nieuwe competitie indelingen gemaakt. Dat zullen dus niet dezelfde competities zijn als waar deze teams dit seizoen in gestart zijn.

De huidige maatregelen van het kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus gelden vooralsnog tot en met 28 april 2020 en worden daarna mogelijk nog verlengd. Zolang de maatregelen van kracht zijn is sportpark ’t Hoogveld gesloten waardoor er geen activiteiten of werkzaamheden in groepsverband mogen plaatsvinden.

Als bestuur zijn wij momenteel aan het doorrekenen wat de financiële gevolgen voor B.V.V.’27 zijn nu wij een aantal maanden geen kantine inkomsten hebben terwijl een aantal kostenposten gewoon door lopen. De KNVB komt de verenigingen deels tegemoet en wij hopen aanspraak te kunnen maken op compensatieregelingen van het kabinet of NOC*NSF. Daarnaast zullen wij proberen om de kosten zo veel als mogelijk te beperken om als vereniging toch nog financieel gezond uit deze coronacrisis te komen.

Wij kijken ook al vooruit naar het nieuwe seizoen wat komen gaat. Wij waren al in gesprek met de selectiespelers en potentieel nieuwe spelers voor onze selectie van het eerste elftal. Het bestuur zal de komende periode telefonisch contact opnemen met de spelers en speelsters van het tweede elftal en vrouwenteam zodat wij weten hoe de selecties van komend seizoen eruit komen te zien.

Ook gaan we in overleg met de trainers bekijken wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen zou kunnen starten om met z’n allen fit aan de start van de nieuwe competitie te kunnen staan.

In augustus zullen de voorrondes en dit jaar ook de finalewedstrijden van de Venraycup op sportpark ’t Hoogveld in Blitterswijck gespeeld gaan worden.
Dan mag B.V.V.’27 de Venraycup gaan verdedigen want in een seizoen zonder kampioenen heeft B.V.V.’27 als één van de weinige verenigingen middels het winnen van de Venraycup toch een prijs gewonnen.

Voor het onderhoud van de velden is nu wat meer ruimte. Dus zal de accommodatiecommissie bekijken wanneer deze werkzaamheden het beste uitgevoerd kunnen worden zodat de velden goed bespeelbaar zijn bij de start van de voorbereiding.

Daarnaast stonden er ook nog twee projecten van de club van 50 op de planning. Dat zijn het verharden van het pad van de ingang van het sportpark naar de kantine en het opknappen van het interieur van onze kantine. Zodra de maatregelen van het kabinet het weer mogelijk maken zullen wij de uitvoering van deze projecten weer oppakken.

Helaas zal het voetbalseizoen 2019-2020 als een verloren seizoen de geschiedenisboeken in gaan wat wij natuurlijk allemaal betreuren. Maar natuurlijk is de gezondheid van iedereen veel belangrijker dan voetballen.

Dank aan al onze leden, vrijwilligers, sponsoren en donateurs voor dit bijzondere seizoen en jullie begrip en medewerking aan de getroffen maatregelen.

Rest ons nog om iedereen een goede gezondheid te wensen en een mooie zomer waarin de rust hopenlijk wederkeert zodat wij na de zomerstop weer allemaal fris aan het nieuwe voetbalseizoen kunnen beginnen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur B.V.V.’27