Our Blog

Wedstrijdverslagen

BVV’27 2

Het tweede elftal trad na 2 maanden weer voor het eerst aan. De geur van zwetende kleedlokalen, gras, vers getapte biertjes en de bruine fruitschaal kwamen de spelers eindelijk weer tegemoet. Er was zelfs weer publiek welkom en menig Blitterswijckser had zijn weg gevonden naar het sportpark in Horst voor de topper tussen koploper Wittenhorst 9 en runner-up BVV’27 2. Zoals vaker dit seizoen trokken de oranjehemden de wedstrijd in extremis naar zich toe. Het werd 1 – 0.

Doordat de oefenwedstrijd van het eerste elftal verplaatst is naar dinsdagavond kon een delegatie spelers uithelpen bij het tweede elftal in deze belangrijke wedstrijd. Het Hôrster varkentje bleek echter moeilijk te wassen vandaag en BVV liep zich meermaals stuk op de degelijke defensie van Wittenhorst.

De bezoekers uit Blitterswijck hadden de overhand en Wittenhorst loerde op de counter. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Arne Thiesen. Hij zag zijn inzet naast vliegen. BVV probeerde voornamelijk uit de voorzet gevaar te stichten. Honderd procent kansen bleven helaas uit. Op slag van rust was daar dan dé kans voor BVV. Uit een corner kreeg Lors (Lars Koster) de bal panklaar op zijn hoofd. Het vizier stond nog niet op scherp en hij knikte de bal naast.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. BVV de overhand en Wittenhorst loerend op een tegenaanval. Naarmate het doelpunt van BVV uitbleef werden de counters van de oranjehemden gevaarlijker. Waar BVV steeds onrustiger werd kregen de mannen uit Horst steeds meer het geloof om wederom een ouderwetse Duitse overwinning uit het vuur te slepen.

De grootste kans in de tweede helft kwam dan ook uit een van de snelle tegenaanvallen van Wittenhorst. De spits lanceerde zich voorbij de verdediging en kwam oog in oog met doelman Mike Rongen. Als een echte teamspeler legde hij de bal af, hierdoor hadden Mike en Ward de tijd om de bal te blokken. Uit de daaropvolgende scrimmage verdween de bal tegen de touwen. De spits die eerder nog zo vrijgevig was stond nu buitenspel en zag zijn goal afgekeurd worden.

Na deze afgekeurde goal steeg de spanning en beide ploegen kregen het idee dat het beide kanten op kon vallen. BVV ging driftig op zoek naar de drie broodnodige punten om koploper Wittenhorst bij te halen. Het leek echter af en toe alsof de doos nog om de schoenen zat bij de geel-zwarten. Ballen sprongen van de voeten, voorzetten verdwenen achter de snelweg en simpele passes eindigde met een ‘godverdomme’. Afstandsschoten bleken steevast te eindigen in de handen van de doelman of het vangnet dat deze middag waar maakte voor zijn geld.

Drie minuten voor tijd weer een counter van Wittenhorst. Het lukte BVV niet om doortastend in te grijpen en een Hôrster middenvelder werd de zestien in gelanceerd. Hij frommelde de bal over de lijn en kon juichend wegrennen. Het was ze weer gelukt en BVV tuinde erop het laatste moment alsnog in.

BVV had nog kort de tijd voor de gelijkmaker. Uit een vrije trap wist Jari Wijnhoven, één minuut na de openingstreffer, de stand weer recht te trekken. De leidsman vond echter dat hij daarmee de doelman aanviel in zijn eigen vijf meter en gaf een vrije trap in plaats van een doelpunt.

De seconden tikte weg en Wittenhorst wist de voorsprong over de streep te trekken. Diezelfde streep kan voorlopig ook door de titelaspiraties van het tweede elftal. Ze zien koploper Wittenhorst uitlopen naar zes punten voorsprong.

Volgende week wacht wederom een zware wedstrijd. Dan komt SV United 5 op bezoek voor de derby op Sportpark ’t Hoogveld. Wie weet kan BVV met een overwinning in de schaduw blijven hangen van Wittehorst.

BVV’27 VR1

Het dameselftal trad aan tegen Sparta’18/Melderslo VR3. Op de vroege zondagochtend waren de dames uit Blitterswijck dicht bij hun tweede punt van de competitie. De progressie van de afgelopen maanden was goed terug te zien deze wedstrijd, alleen zoals vaker hadden pech. Ze verloren nipt met 1 – 0.

BVV had alle mogelijkheden op een gelijkspel doordat ze een strafschop kregen, maar deze inzet ging helaas mis. Volgende week spelen de dames tegen koploper Olympia’18 VR2. Deze ploeg won tot nu toe alles en BVV zal boven zichzelf uit moeten stijgen willen ze hier punten meenemen. Maar dat is natuurlijk het leuke aan voetbal; alles is mogelijk.