Our Blog

BVV rees op een druilerige zondag af naar een beek die schijnbaar van Steven is. De geel-zwarten konden er op wonderbaarlijke wijze de afgelopen seizoenen niet winnen. Vandaag hoopte de ploeg uit Blitterswijck daar verandering in te brengen.

In de eerste drie minuten waren er direct drie dotten van kansen voor de bezoekers aan de beek van Steven. Koning Karman werd aangespeeld en met zijn sterke lichaam draaide hij net zo sterk weg bij zijn tegenstander. Schijn schot werd door de doelman tot corner verwerkt.

Uit die corner een ouderwetse scrimmage, op een hobbelig veld en in de miezer regen. Waarschijnlijk als we over 40 jaar gestopt zijn met voetbal, dan schieten we in de nacht wakker van zulke hachelijke momenten.

Willem loste een schot uit de hoekschop. Geuvert (Gief) loste een schot uit de rebound. En publiekslieveling Jop Clabbers loste een schot uit die daaropvolgende rebound. Maar er stond elke keer een neef van Steven op de lijn, waardoor de bal niet in het doel belandde.

Hierna was het eigenlijk een ouderwetse kelderklasse wedstrijd. Bijzonder veld. Veel vrije trappen. Gehaast voetbal. Hard werken. En hier en daar een halve kans.

Er zaten weinig goede aanvallen tussen. Totdat BVV de schroom van zich afgooide en haar klasse etaleerde. Na een prachtige aanval over links had niet Nick, maar Richard Arts een vrije doortocht naar het doel. Nick was zich vergeten te scheren, waardoor hij de looks van zijn vader had overgenomen. Helaas had hij ook de afwerkskills van zijn vader overgenomen. Conclusie; de doelman was de gevierde man.

Niet veel later weer een mooie aanval van BVV. Sil Arts (MVP) kreeg de bal. Terwijl niemand de mogelijkheid zag, speelde hij Geuvert (Rhønske) vrij aan de zijkant van de zestien. Gielepiel (Jevert) nam de bal perfect mee en gaf deze hard voor. Lors Kaster (Larsje) lette als enige op en met een formidabele trap schoot hij de bal tegen de touwen, 0 – 1. De mannen van Steven stonden op achterstand.

De tweede helft startte en BVV bleef de betere ploeg. Ditmaal wisten ze het ook om te zetten in kansen. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de tweede treffer viel.

Iedereen kent FC Barcelona in hun goede jaren. BVV liet hun spel verbleken met het tweede doelpunt. Vanuit de opbouw was het via meerdere schijven één of twee keer raken. Publiekslieveling Jop Clabbers werd de diepte in gestuurd. Niemand was in staat zijn ongekende snelheid bij te houden en hij liep alleen op het doel af. Zoals in de goede jaren van Barcelona werd deze bal niet saai tegen de touwen geschoten, maar netjes afgelegd op een meelopende speler. Jop bediende Prins Sjeffrie en het feest was compleet, 0 – 2.

Na enkele wissels bij BVV was de grote man van de afgelopen weken ook weer binnen de lijnen. Met een formidabele treffer bezorgde hij BVV al eerder de drie punten tegen Holthees. Zou Jannes Gooren ditmaal weer in staat zijn om de supporters te doen verbazen?

Tijdens een aanval van BVV bracht Jona Musampa de bal bij Jannes Gooren. Medespelers riepen om de bal en de hoek leek onmogelijk. Maar een ster in vorm trekt zijn eigen pad. Zo’n beetje op de achterlijn, in niemandsland, legde Jannes de bal voor zijn gouden rechter. Hij raakte de bal perfect. Zo perfect als een regenboog in een regenachtig landschap. Zo perfect als een vers biertje van Thea. Zo perfect als een hagelwit strand in een zonnig paradijs. De perfecte boogbal. Hij verdween in de kruising en het publiek stond juichend en schreeuwend van geluk langs de lijn. Hiervoor speel je voetbal.

Nadat Jannes de felicitaties (zelfs van de tegenstander) in ontvangst had genomen, ging de wedstrijd weer verder. SVS leek rijp voor de slacht en BVV wilde wel meer. Die kansen kwamen er zeker, maar ze konden er deze middag helaas niet allemaal invliegen.

Eenmaal gebeurde dat nog wel. Prins Sjef werd diep gestuurd en hij liet met zijn snelheid iedereen zijn hielen zien. Eindelijk stond hij vrij voor de doelman. Eindelijk lag de bal voor zijn gouden rechter. Hij dacht niet na en haalde genadeloos uit. Via de paal belandde de bal in het doel en Sjef schreeuwde het uit van geluk. Zijn tweede welverdiende treffer na een middag goed voetballen,

0 – 4.

 

BVV vierde feest met het plaatselijke rugbyteam van Steven. BVV won voor de derde wedstrijd op rij. En BVV klom voor de derde week op rij op de ranglijst. Volgende week wacht de derby tegen concurrent SVEB. Komt dat zien.