Our Blog

Reuver 4 wint verdiend met 3-0 van B.V.V.’27 1

Op zondagochtend onder het genot van een stralende zon werkte Reuver en BVV’27 de derde bekerwedstrijd af ‘Oppe Ruiver.’ De geroutineerde thuisploeg was een klein maatje te groot voor de jonge jongens uit Blitterswijck.

Gezien de stand voorafgaand aan de wedstrijd was Reuver al zeker van een plek in de volgende ronde van de bekercompetitie. In het spel van Reuver was goed terug te zien waarom zij al door waren in de beker. De thuisploeg was goed op elkaar ingespeeld en wist elkaar makkelijk te vinden. Dit resulteerde niet zozeer in een veldoverwicht, maar wel in meer kansen.

Het was dan ook Reuver die het net wist te vinden. Uit een afgeslagen vrije trap werd de bal met een droge knal strak in het net geschoten: 1 – 0.

Voor BVV kreeg Jannes Gooren de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Na een actie ‘à la Messi’ speelde hij vijf man uit. Na een knappe panna kwam hij oog in oog met de doelman. Wat alleen nog miste was de koelbloedigheid van een wereldster. De keeper trok in dit een-tegen-een duel aan het langste eind.

In de tegenaanval werd een diepe bal achterin verkeerd ingeschat. De spits van de oranjehemden schoot de bal hierna knap in het leegstaande doel. Hiermee ook de ruststand: 2 – 0.

BVV speelde een iets betere tweede helft, maar het gelouterde thuisteam wist de wedstrijd knap te controleren.

Na ongeveer 60 minuten kwam Reuver door over de linkerkant. De linkshalf gaf de bal voor. Tot ieders verbazing belandde deze bal uiterst per ongeluk in het doel van BVV, 3-0.

Rik van Kempen en Luca Scholz kregen in het tweede bedrijf beide nog een grote mogelijkheid. De doelman van de tegenstander was echter in puike vorm en wist zijn doel schoon te houden.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. In een uitwedstrijd tegen Sambeek 2 probeert BVV’27 een vliegende start te maken.

B.V.V.’27 2

Het tweede elftal maakte vandaag via Roel Tax haar eerste goal van het seizoen. Lange tijd leek het er ook op dat ze er met de winst vandoor zouden gaan, uit tegen Sporting S.T. 2. De combinatie uit Swolgen en Tienray trok uiteindelijk aan het langste eind. Op het einde van de wedstrijd wisten ze te winnen met 2-1. Volgende week heeft het tweede elftal een zondag vrij.