Our Blog

De KNVB voert stapsgewijs het digitale wedstrijdformulier door in het amateurvoetbal. De standaardteams waar het eerste elftal van B.V.V.’27 ook bij hoort heeft vorig seizoen ook al gewerkt met het digitale wedstrijdformulier. Het grote voordeel van deze verwerkingswijze is dat alle uitslagen en standen een half uur tot een uur na de wedstrijd online voor iedereen beschikbaar zijn.

Vanaf het seizoen 2013-2014 zal het digitale wedstrijdformulier ook in categorie B (B.V.V.’27 2, B.V.V.’27 3, B.V.V.’27 VR1) ingevoerd gaan worden.

Dit houdt in dat de leiders van de betreffende teams voor aanvang van de wedstrijd de opstellingen in Sportlink in moeten geven en de scheidsrechter na afloop samen met de leiders het wedstrijdverloop (wissels, doelpunten, kaarten). Uiteindelijk heeft de scheidsrechter een eigen pincode om het wedstrijdformulier digitaal naar de KNVB te versturen.

De leiders en scheidsrechters van B.V.V.’27 2, B.V.V.’27 3 en B.V.V.’27 VR1 zullen op donderdag 22 augustus uitleg krijgen over het digitaal wedstrijdformulier.

Het is de bedoeling dat vanaf het weekend van zaterdag 2 november 2013 het digitaal wedstrijdformulier ook bij de A- en B-junioren ingevoerd gaat worden.

De volgende fase zijn de C-junioren en D-pupillen waar het digitaal wedstrijdformulier in het eerste speelweekend na de winterstop van 2013-2014 ingevoerd zal worden.

De E- en F-pupillen kennen nu ook geen wedstrijdformulier en gaan dus ook niet over op het digitaal wedstrijdformulier. Bij deze categorieën vullen de wedstrijdsecretarissen de uitslagen in sportlink in.