Our Blog

BVV – Holthees-Smakt

In het vierde competitietreffen van het seizoen stond de eerste derby op het programma. Holthees-Smakt kwam op bezoek in Blitterswijck en de twee kleine dorpen uit de Gemeente Venray streden om de broodnodige punten. Beide teams verzamelden een handjevol punten in de eerste wedstrijden, dus waren ze gebrand om vandaag een driepunter bij te schrijven. Met veel strijd en een spannend duel verdeelden Blitterswijck en Holthees-Smakt de punten.

Na een korte openingsfase van aftasten, werden de intenties van beide ploegen duidelijk. Holthees kreeg het initiatief en BVV loerde op de counter. Dit spelbeeld speelde zich vorig seizoen ook af en het was voor de spelers en toeschouwers geen wonderbaarlijk gegeven dat dit wederom gebeurde. BVV leek als beste met de aangewezen rol (counteren) om te gaan.

De thuisploeg gaf de tegenstander in verdedigend opzicht namelijk geen duimbreed toe, waardoor de bezoekers het moeilijk vonden om een gaatje te vinden. Aan de andere kant kreeg BVV mogelijkheden door aardig combinatiespel. Zo kwamen de geel-zwarten in het begin een aantal keer knap door over links. Cas Teeuwen en Jannes Gooren combineerden er zo nu en dan samen op los. Met veel dynamiek dansten ze door de verdediging, met kleine kansen tot gevolg.

Hoewel dit de Blitterswijckse burger moed gaf, kwam de eerste echt grote kans van de wedstrijd pas na een half uur. Een aanval van Holthees werd vlak over de middenlijn een halt toegeroepen door de geweldig spelende Rik van Kempen en Sil Arts. De terriërs maakten samen alle aanvallen van Holthees onschadelijk. Na deze specifieke onderschepping opende Sil knap op rechts. Jarno Wijnhoven startte de brommer en legde met de bal dertig meter in drie seconden af. Dit was het sein voor Giuseppe Miraglia om een loopactie richting het doel in te zetten. Jarno gaf de bal met een miraculeuze boogbal mee aan de spits. ‘Oellie’ nam de bal aan en wist het zeker: ‘Deze gaat erin.’ Met een fantastische lob verschalkte hij de doelman en liet Blitterswijck juichend achter, 1 – 0.

Na deze counter uit het boekje bleef het spelbeeld ongeveer hetzelfde. Het lukte de bezoekers nauwelijks om door het hechte BVV team heen te spelen. Slechts één keer wisten ze een schot tussen de palen te krijgen. Uit een vrije trap schoten de blauwen op het doel, maar Boy lette op en zorgde daarmee voor een 1 – 0 ruststand.

De Holthezer en Smakter mannen kwamen vol goede moed uit de kleedkamer, jagend op de gelijkmaker. In de laatste 45 minuten werd het hoge tempo met de minuut verder opgeschroefd. Resultaat hiervan was dat de energietank bij menig speler langzaam opraakte. Het spel golfde continu op en neer met mogelijkheden aan beide zijden van het veld.

BVV kreeg de eerste echte kans uit een vrije trap. Een hoge voorzet was lang onderweg en bereikte een geel-zwarte bij de tweede paal. Lorsje Koster sprong ongeveer een meter in de lucht en kreeg de bal op zijn pantoffel. Larsje schoot de bal zonder na te denken onverbiddelijk en snoeihard tegen de touwen. Waar menig supporter juichte, baalde hij al vrij snel. De bal eindigde namelijk strak tegen de buitenkant van de winkelhaak. Holthees haalde opgelucht adem.

Niet veel later ook een kans aan de andere kant. Uit wederom een vrije trap viel de bal op een Smakter hoofd. BVV-doelman Boy lette weer op en stopte de inzet van dichtbij knap. Het was tevens een fase waarin de achterhoede van de geel-zwarten langzaam kleerscheuren vertoonden. Ruimtes werden groter en de spanning nam toe.

Het was dan ook niet gek dat de bezoekers in deze fase de gelijkmaker scoorden. Een hoekschop van Holthees werd in eerste instantie nog weggewerkt. De bal kwam echter weer vrij gemakkelijk voor het doel. BVV sloot niet aan en het werd een lastige situatie. De bal werd nog licht getoucheerd door een Blitterswijcks hoofdje, de keeper zat hierdoor mis en de inlopende Holthezer middenvelder werd op zijn wenken bediend, 1 – 1.

Met nog 20 minuten op de klok knokten beide ploegen voor de overwinning. Het werd een ware slijtageslag met veel passie die door beide ploegen nog bekroond kon worden met een driepunter. Aanvallen was aan beide kanten het devies.

Het spel deinde en golfde op en neer als een storm op de Stille Oceaan. In een Blitterswijckse golf was het invaller Lúca Schraven die de eerste kansen kreeg. Na een mooie aanval over links legde Giuseppe de bal af op Lúca die vrijstond op de zestien. Met een bekeken schot mikte hij maar net mis. Deze schitterende aanval had een beter einde verdiend.

Niet veel later kwam de beste man weer in scoringskans. Uit een hoekschop van Jannes kreeg hij de bal uit de lucht op zijn slof. Oplettende teamgenoten hadden hem kunnen helpen door te zeggen dat hij alle tijd van de wereld had om te schieten. De meeste spelers hadden hun tong op de schoen hangen door de slijtageslag. Praten en Lúca helpen behoorde niet meer tot het uitgedunde takenpakket. Het schot eindigde niet tussen de palen, ook niet die hele hoge achter het doel.

In de eindfase kregen beide ploegen vele mogelijkheden, maar vermoeidheid en toegenomen spanning wonnen het van de nodige dosis geluk. Dit werd het best geïllustreerd in de allerlaatste minuten van de wedstrijd.

Een bezoekende middenvelder begon met de bal aan zijn voet met een rush waar Denzel jaloers op is. Hij gaf menig BVV’er het nakijken en stoomde door naar de achterlijn. Vanaf hier legde hij de bal panklaar. Hij rolde voor een leegstaand doel langs, klaar om ingeschoten te worden. Zijn teamgenoten waren vermoeid en in geen velden of wegen te bekennen. De drie punten konden ze nu uit hun hoofd zetten.

BVV pakte de bal maar op en het veld lag open. Met de laatste energie zocht de thuisploeg de counter. Peter (Stan van de Water) werd diep gestuurd en spurtte met de bal richting het vijandelijk doel. Vanuit zijn ooghoek zag hij John van de Pet (Djordie Wolters) voor het doel komen. Met een strakke pass probeerde hij hem te bereiken. De bal rolde nu aan de andere zijde voor een openstaand doel, klaar om ingeschoten te worden. Op een teenlengte na miste John de bal… De scheids floot af.

In een prachtig schouwspel in de vijfde klasse werden de punten wellicht terecht verdeeld. Met een puike teamprestatie herstelde BVV zich enigszins van de blamage in Stevensbeek. Met deze werklust volgen de punten vanzelf.

Donderdag een oefenwedstrijd in en tegen Egchel (20:00 uur). De zondag erna is vrij. Op 30 oktober gaat BVV op bezoek bij VCA.

BVV 2

Het tweede elftal speelde tegen de gedeeld koploper van de competitie, Volharding 5. Met de volle buit uit drie duels roeren zij zich tot een van de titelkandidaten. BVV loert als de underdog op de achtergrond, wachtend op eventuele misstappen van de titelfavorieten.

In een gelijk opgaand duel ging het alle kanten op. Beide teams waren in staat om te winnen. BVV kwam als eerste op voorsprong via Tom Thiesen. De aanvoerder zette zijn ploeg met 1 – 0 voor, maar niet veel later lag de gelijkmaker er alweer in. Nog even later en het tweede elftal keek tegen een 1 – 2 achterstand aan.

De thuisploeg liet het er niet bij zitten en zocht de aanval. De meer dan verdiende gelijkmaker viel dan ook in de slotfase. Arne Thiesen was de gevierde man en schoot de 2 – 2 binnen.

Over twee weken wacht een uitduel met Leunen 3.

BVV VR1

De dames speelde ook thuis, ook tegen Holthees-Smakt. In deze derby kwam er wel een winnaar, maar de verkeerde. De bezoeker wonnen met 1 – 3.

Yulia Schraven scoorde vanaf 11 meter haar eerste doelpunt in het geel-zwart. Nu Eline een compagnon heeft gevonden die ook kan scoren gaan de dames over twee weken voor de drie punten. Dan mogen ze op bezoek bij ONDO VR2.