Our Blog

RESIA – BVV

Menig (oud) schipper van Veerpont Kobus bij Tante Jet had zich deze dag in Wellerlooi verzamelt om te kijken wie er de rest van de zomer een lange neus kan trekken. Na de 0 – 0 in november moest er toch echt een winnaar uit deze derby komen. De veerpont lag helaas niet in de vaart door een defecte motor. Fans uit Blitterswijck moesten deze middag dus langs de eeuwig gehate rivalen uit Wanssum en Well. De terugweg moet nog moeilijker zijn geweest, want BVV kreeg een pak slaag van de reserve Duitsers en droop deze middag af.

Twee kleine dorpen, verbonden door de Maas en een bootje, gingen deze zondagmiddag het gevecht aan. Een echt gevecht werd het niet. Na slechts twee keer knipperen lag de bal al in het doel van BVV. Een vrije trap werd voorgezet waarna de bal zo’n vijf minuten in de lucht bleef hangen. Waar BVV hun aandacht vestigde op de rustgevende blauwe lucht was de thuisploeg wel scherp. Bij de tweede paal konden ze raak tikken, 1 – 0.

BVV kwam nog bij van de eerste treffer, maar daar was nummer twee ook al. Na wat hoge ballen op het middenveld belandde deze voor de voeten van de ‘Loise’ aanvoerder. De bal stuiterde perfect op waarna hij deze op de slof nam. Via zijn gouden pantoffel zeilde de bal vanaf 30 meter de kruising in. Een wereldgoal. Een waar zondagsschot. De Puskás-award gaat naar RESIA. De drie punten ook trouwens.

BVV kon niet anders en zocht de aanval. De rest van de eerste helft hadden ze de bal en stonden ze op de helft van de thuisploeg. Het creëren van kansen was deze middag echter heel moeizaam. Met goede wil probeerden de geel-zwarten iets te forceren. Ze grossierden echter in de fouten, het tempo was vaak te laag en RESIA bleef makkelijk overeind.

De tweede helft houd ik kort. Precies hetzelfde spelbeeld, maar gewoon nauwelijks kansen. Soms viel de bal goed of bijna goed uit een voorzet, maar de doelman van de thuisploeg werd niet echt getest.

De schippers uit Wellerlooi gaan een lekkere zomer tegemoet. De schippers in het geel-zwart verschuilen zich waarschijnlijk wat vaker in de kajuit. BVV heeft huiswerk gekregen om in wedstrijden tegen de zogenaamde ‘mindere’ ploegen het veldoverwicht om te zetten in kansen en goals. Vandaag viel de bal vroegtijdig twee keer goed voor de tegenstander. Hierna was het een lastig verhaal om ook maar iets terug te doen. Onze excuses aan de fans. Zoals ze zelf zeiden: “Gelukkig scheen de zon.”

Volgende week het treffen met Lomm. Op eigen veld moet BVV toch echt heel wat beter voor de dag komen.

BVV 2

Het tweede elftal ging dit weekend op bezoek bij Venray 11. Het is iedere week feest bij het tweede elftal, zo ook deze keer. De score werd maar liefst 3 – 6 voor de geel-zwarten. Hiermee zetten ze een goede stap richting de tweede plek.

Volgende week is het tweede elftal vrij.

BVV VR1

De dames leken deze week uit de flow te zijn. Na een weekend rust mochten ze nu weer voetballen, maar zonder succes. Er werd op bezoek bij ST MDOC VR2 met 7 – 0 verloren. Volgend weekend zijn ze ook vrij, maar de donderdag daarna komt dezelfde tegenstander op donderdagavond naar Blitterswijck toe.