Our Blog

Wedstrijdverslagen

BVV’27 1

Het eerste elftal trad na twee weken van afgelastingen aan tegen Sambeek. Op het sportpark van Sambeek mocht de harde kern van BVV’27 niet van de partij zijn. Wellicht dat de steun van de supporters deze middag gemist werd, want voor het eerst in de competitie wisten de geel-zwarten niet te scoren. Aan de andere kant werd ook voor de eerste keer de nul gehouden. De brilstand was het eindresultaat.

BVV’27 opende misschien zelfs fenomenaal en legde qua veldspel de beste partij van het seizoen op de mat. De mannen uit Sambeek waren in geen velden of wegen te bekennen in de openingsfase en werden totaal overklast. BVV was nog dominanter dan het FC Barcelona van Pep Guardiola. Nog dominanter dan Louis van Gaal. En zelfs nog dominanter dan Wiel Gooren als verzorger van BVV 1.

Hoewel dit zo was, kwam het eerste gevaar van Sambeek. Een vrije trap werd hoog voorgezet en verdween via een kopbal zomaar het doel in. De goed leidende leidsman zag echter een duw en de goal ging niet door. Een minuut later gebeurde dit weer. Na een goede combinatie zette Jari Wijnhoven Lors (Lars Koster) vrij voor de keeper. Ook zijn inzet verdween in het doel, maar de grensrechter voorkwam dit doelpunt. Ietwat discutabel werd ook dit doelpunt afgekeurd.

BVV hield druk op de tegenstander en werd zo nu en dan dreigend. Peter (Stan van de Water) werd diep gestuurd en kwam oog in oog met de doelman. Hij was in een goede bui en legde de bal af op de vrijstaande Jari Wijnhoven. Een Sambeek-verdediger voorkwam echter een scoringskans door alles in de strijd te gooien, wat restte was een corner.

Ook de fantastisch spelende Stoffel (Joost Wijnhoven) was dicht bij een treffer. Uit een corner bleef de bal in het zestienmeter gebied hangen. Na wat pogingen kwam de bal op het hoofd van Stoffel. Hij zag zijn inzet in het zijnet verdwijnen.

Verder was BVV de bovenliggende partij en wist Sambeek niet waar ze het moesten zoeken. Écht grote mogelijkheden kwamen er echter te weinig.

In de tweede helft grotendeels hetzelfde spelbeeld. BVV was in vorm, maar moest toch een aantal kansen toelaten. Zo keerde doelman Wolters een schot na een afgeslagen corner. Ook stond hij paraat nadat een in de muur verdwenen vrije trap plots voor de voeten van een Sambeker (Sambeekse? Zambèkse?) kwam te liggen. Dit waren de enige wapenfeiten van de thuisploeg deze dag.

BVV bleef op de deur bonken en speelde voor de overwinning. Na een perfecte aanval kwam Geuvert (Giel Jochijms) goed door. Vanaf de achterlijn legde hij de bal panklaar op de 11 meter. De BVV’ers stonden echter al te ver voor het doel en de kans was verkeken. Deze kans vatte het aanvalsspel van BVV goed samen deze middag. Bij vlagen uitstekend spel, maar in de laatste fase ontbrak het aan goede afstemming op elkaar. Geduld in het spel is belangrijk.

De brilstand bleef deze middag op het scorebord staan, maar de bril van deze middag biedt zeker perspectief voor de komende weken. Al was het deze middag zonder supporters of goals, één iemand gaat deze middag nooit vergeten. Daan Pijpers maakte na een aantal zeer indrukwekkende weken bij het tweede elftal nu ook zijn debuut in de hoofdmacht van BVV’27. Dat er nog vele wedstrijden mogen volgen.

Aanstaande woensdag is de derby tegen RESIA, op het sportpark in Wanssum in verband met verlichting. Op zondag wacht de tweede wedstrijd van de week, thuis tegen SV Lottum 1.

BVV’27 2

Het tweede elftal won maar weer eens. Uit tegen Holthees-Smakt 3 werd met 0 – 2 gewonnen. De serie van voor de interlandbreak is doorgezet en BVV 2 blijft meedoen om de titel.

Tom Thiesen was deze middag maar weer eens belangrijk voor zijn ploeg. Hij scoorde tweemaal en wees BVV daarmee na de zege. Een vrije trap zag hij het doel invliegen. In de laatste minuten maakte hij aan alle onzekerheid een einde en verdubbelde de score na een assist van Yoeri Janssen, 0 – 2.

Volgende week komt middenmoter Volharding 7 op bezoek. Het belooft hoe dan ook een doelpuntrijke dag te worden. Beide ploegen samen scoorden maar liefst 51 keer. Ook dan zullen jullie het als fans helaas nog alleen met de verslagen moeten doen.

BVV’27 VR1

Het dameselftal mocht ook aan de bak uit tegen Holthees-Smakt VR1. Waar het tweede elftal wel won, konden de dames helaas geen punten mee naar huis nemen.

Het veel hoger geklasseerde Holthees was met 3 – 1 te sterk voor de dames. Gekeken naar de ranglijst helemaal niet zo slecht. Holthees won namelijk vijf van haar vijf wedstrijden. Eline Tijmensen scoorde al voor de derde wedstrijd op rij. De aanvoerster bewijst van onschatbare waarde te zijn voor haar elftal.

Volgende week staat een duel met directe concurrent America VR1 op het programma. Na zeven nederlagen gaan de dames nu wel winnen.