Our Blog

Cees van Esdonk heeft het bestuur en de spelersgroep van B.V.V.’27 laten weten dat hij in de winterstop gaat stoppen als hoofdtrainer van B.V.V.’27. Wij vinden het jammer dat Cees deze keuze heeft gemaakt maar begrijpen en respecteren zijn keuze.

Cees werd in september 2009 hoofdtrainer van B.V.V.’27. Dit was het eerste seizoen nadat de spelersgroep wegens gebrek aan kwaliteit besloten had om in de 5de reserve klasse te gaan voetballen. De resultaten waren in het eerste jaar tegenvallend.

Het jaar daarna haalde Cees een keeper en spits uit Venray over om bij B.V.V.’27 te komen voetballen en zorgde hij er ook voor dat een aantal jonge spelers uit Blitterswijck weer in het eerste elftal kwamen spelen. Wat volgde was een goed seizoen waarin B.V.V.’27 op de derde plaats eindigde.

Door de resultaten in het tweede seizoen en doordat er weer een aantal nieuwe spelers naar B.V.V.’27 kwamen was er binnen de vereniging en binnen de spelersgroep voldoende vertrouwen om weer de stap naar de standaardklasse te maken. Het elftal liet zien dat het kwaliteiten in huis had om mee te kunnen draaien in deze competitie. Het team eindigde op de 10de plaats en liet gedurende het seizoen zien dat het spel steeds beter werd.

Vorig seizoen groeide het elftal verder door en speelde het team vaak goede wedstrijden. Toch lukte het helaas niet om bij de middenmoot van de zesde klasse aan te haken wegens een gebrek aan scorend vermogen.

Voor aanvang van dit seizoen lukte het Cees opnieuw om een aantal talentvolle spelers aan de selectie van B.V.V.’27 toe te voegen waardoor B.V.V.’27 voor het eerst sinds jaren weer over een grote selectie kon beschikken en spelers dus niet meer automatisch verzekerd waren van een basisplaats. Aan een grote selectie zitten echter ook nadelen waardoor er binnen een groep ook spanningen en ontevreden spelers zijn. De prestaties in het huidige seizoen zijn niet slecht. In de beker werd er goed gepresteerd en ook in de competitie heeft het eerste elftal een aantal goede wedstrijden gespeeld.

Al met al is Cees dus vier en half seizoen de hoofdtrainer van B.V.V.’27. In deze periode is het Cees gelukt om vanuit de reserve klasse weer terug te keren naar de competitie voor standaardteams. Deze stap is met name door de inspanningen van Cees gezet waardoor wij als vereniging Cees heel dankbaar zijn en het dus ook jammer vinden dat Cees zijn klus dit jaar niet af kan maken met een hoge klassering op de ranglijst.

Het bestuur zal de komende weken op zoek gaan naar een opvolger voor Cees. Tot aan de winterstop zijn er nog zes wedstrijden te spelen waarin wij hopen op goede resultaten zodat Cees met een goed resultaat afscheid kan nemen als hoofdtrainer van B.V.V.’27.