Our Blog

BVV’27 1

Na de derde wedstrijd in acht dagen kon BVV nog steeds niet juichen. De geel-zwarten wisten ditmaal wel te scoren, maar als de tegenstander er eentje meer maakt sta je uiteindelijk toch met lege handen. Lottum bleek te sterk en won met 1 – 2.

Gesteund door enkele supporters, die wederom netjes buiten het sportpark stonden, begon BVV dramatisch aan de wedstrijd. Meerdere keren balverlies zorgde ervoor dat Lottum-aanvoerder Vostermans vrij voor het doel kwam de staan. Hij schoot de bal onverbiddelijk tegen de touwen. 0-1 binnen de minuut.

BVV zat niet bij de pakken neer en zocht de aanval op. Tweemaal met een grote kans als eindstation. Geuvert (Giel Jochijms) kopte knap binnen na een aangemeten voorzet van Jimmy Lucassen. Lottum had echter iemand meegenomen die normaal gesproken bij AirPort Weeze werkt. Hij stond vliegtuigen binnen te halen en de scheids keurde het reglementair lijkende doelpunt af wegens buitenspel.

Niet veel later kwam BVV na een goede aanval door over rechts. Jannes Gooren zette Gijs Gooren een op een met de doelman. Zijn inzet toucheerde de paal nog, maar verdween over de achterlijn. De aanval had een beter einde verdiend.

Na een kwartier spelen weer slordigheden achterin bij BVV. Pakjesavond kwam vroeg dit jaar en cadeaus werden massaal weggegeven door BVV. Lottum-spits Zeelen was maar al te graag het verwende kind en pakte het cadeautje me beide handen en een lach op zijn gezicht aan. Hij liet doelman Wolters kansloos en schoot de 0 – 2 binnen.

BVV kon zijn borst nat maken voor de resterende 75 minuten. Ondanks de achterstand leek BVV, gezien het veldoverwicht, de betere ploeg. De jacht op de ‘anschlusstor’ werd ingezet. Vlak voor rust viel die en kreeg de thuisploeg weer hoop.

Jari Wijnhoven werd door het centrum diep gestoken door Jimmy Lucassen. Zelfs met een man in zijn rug bleek Jari ongrijpbaar voor Lottum. Ook de doelman was hij de baas en schoot de bal knap binnen, 1 – 2. Hoop op een magistrale comeback keerde vlak voor rust terug op sportpark ‘t Hoogveld.

In de tweede helft besloten de weergoden het over een andere boeg te gooien. Zij besloten dat een guur weertje BVV de overwinning moest bezorgen. In de koude kille regen vocht BVV voor de gelijkmaker. Het spelbeeld was dan ook vrij duidelijk. De thuisploeg op de helft van Lottum en de oranjehemden loerend op de counter.

De vermoeidheid na drie wedstrijden in een week begon misschien wel parten te spelen voor de mannen uit Blitterswijck. Grote kansen waren schaars in het tweede bedrijf en BVV moest op blijven passen voor de counter van Lottum.

Een van deze counters leidde tot een dot van een kans. Lottum kwam door ging de strijd aan met doelman Boy Wolters. Hij wist te redden. De bal was echter niet weg en Lottum stond met vier man voor het doel. Boy werd ondersteund door Nick Arts en samen gooiden ze alles in de strijd om het zekere doelpunt te voorkomen. Op miraculeuze wijze tikte Nick een inzet met de punt van zijn schoen uit het uiterste van de hoek. Blitterswijck hield hoop.

Aan de andere kant was Stoffel dichtbij de gelijkmaker. Uit een hoekschop wist hij de bal te koppen. De bal werd knap tegengehouden door de doelman en Stoffel zag een heldenrol als sneeuw voor de zon verdwijnen. De rebound werd vervolgens van de lijn getrapt, de Lottumse verdediging hield stand.

Vlak voor het einde beproefde Jordy Wolters zijn geluk. Na een mooie combinatie legde hij aan voor het schot. Ging de bal erin? Goed geraden. Zijn inzet verdween net langs de kruising.

Met het horen van het eindsignaal sloot BVV een intense voetbalweek af. Bij vlagen werd er goed gevoetbald, maar zoals ook in de wedstrijd tegen Lottum vergat BVV zichzelf te belonen. We wachten de komende dagen rustig af wat de KNVB besluit over de resterende wedstrijden tot de winterstop. Tot die tijd kan BVV de wonden likken en het vizier scherpstellen.

BVV’27 2

Het tweede elftal trad aan tegen Volharding 7 en hoopte in de race te blijven voor de titel. In de eerste helft speelde ze dan ook als een ware kampioen. Volharding werd zoek gespeeld en BVV stond op een comfortabele voorsprong.

Stan Teeuwen tekende aan voor de 1 – 0 en zijn eerste treffer van het seizoen. Leider van de verdediging Ward van de Water verdubbelde de score. De 3 – 0 kwam van de schoen van Wouter Classens. De beste man schoot aan de rand van de 16 meter de bal magistraal in de kruising. Men zegt dat Ronald Koeman in zijn beste dagen niet was vergeleken met dit schot.

De tweede helft een heel ander spelbeeld. De mannen uit Vierlingsbeek deden hun clubnaam eer aan. Ze volhardden en kwamen terug in de wedstrijd tot 3 – 2. Hiermee liet BVV het spannend worden. Misschien het geluk van de kampioen, maar BVV trok de overwinning over de streep. Koploper Wittenhorst won ook waardoor BVV nog altijd de runner-up is.

Vorige week maakte ik een klein foutje, daarom deze rectificatie: Tom Thiesen scoorde slechts 1 maal, de tweede treffer was van Arne Thiesen. Excuses voor het ongemak.

BVV’27 VR1

Ook zonder supporters was het vandaag feest op het sportpark. De dames wisten hun welverdiende eerste punt van het seizoen binnen te halen. In een clash tegen directe concurrent America VR1 werd het 1 – 1.

De dames waren dichtbij de overwinning, maar de punten moesten deze middag toch echt gedeeld worden. Shari Claessens was de gelukkige en scoorde haar eerste treffer van het seizoen.

Concurrent Oostrum speelde ook gelijk, hierdoor blijft de rode lantaarn toch nog in Blitterswijck.