Our Blog

BVV’27 – RESIA

Doordat deze wedstrijd twee keer werd afgelast was het nu een ware Champions League-avond. In het hele land keek men al weken uit naar de uitgestelde derby tussen BVV’27 en RESIA. Wegens eerdere supporters rellen werd de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld, daarnaast was er ook geen publiek welkom. Toch wisten de BVV’27-fans hun weg naar het sportpark in Wanssum te vinden. Met fakkels en vlaggen trotseerden zij de kou en stonden netjes buiten het sportpark naar de wedstrijd te kijken. Chapeau voor de fans.

De fans kregen een spannende wedstrijd te zien die vaak alle kanten op ging. Kansen waren er veel voor beide ploegen, maar het lastige aan voetbal is soms om de bal tussen die drie palen over de lijn te werken. Net zoals afgelopen zondag werd het wederom 0 – 0. Het was een 0 – 0, maar met de amusementswaarde van een 4 – 4.

Beide ploegen begonnen redelijk aan de wedstrijd, maar kwamen in het begin moeilijk aan voetballen toe. Na enige tijd werd het spelbeeld duidelijk voor beide ploegen en liep alles iets beter aan beide kanten. BVV probeerde met veldoverwicht bij het RESIA-doel te komen. En ‘De Loise’ probeerden het met een machtige counter.

Dit leidde meermaals tot spannende momenten aan beide zijdes. Zo werd Peter (Stan van de Water) voor de doelman gezet. Hij mikte zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. Een andere kans was weggelegd voor Jari Wijnhoven. Na een goede aanval werd de bal teruggelegd op de vrijstaande middenvelder, zijn schot werd een afzwaaier en RESIA kroop door het oog van de naald.

Niet veel later gebeurde dit ook aan de andere kant van het veld. RESIA-linksbuiten werd na een van de sterke counters weggestuurd en lanceerde zichzelf tot een alles-of-niets-duel met doelman Wolters. Laatstgenoemde merkte deze avond dat ballen tegenhouden een stuk gemakkelijker is doordeweeks (lees: zonder alcohol). Het leek er geen moment op dat hij gepasseerd zou worden deze avond. De eerste bal pakte hij dan ook op sublieme wijze.

Vlak voor rust kwam daar ook nog een gevaarlijke corner van de voet van Lucassen. Wonderbaarlijk genoeg werd de bal door alles en iedereen gemist. Assistent-trainer Henk Gooren kon een van zijn fameuze zinnen weer uit de one-liner trommel halen: “Die haj er mit de piemel ien gekund.”

In de tweede helft gaf BVV nog maar eens gas. Het eerste kwartier was van behoorlijk niveau en de 1 – 0 kon niet lang uitblijven. Na een goede aanval kreeg Gijs Gooren de eerste kans. Hij zag zijn inzet echter in het vangnet verdwijnen. Jimmy Lucassen probeerde het een keer van afstand, maar de RESIA-doelman was hier niet van onder de indruk. BVV had meermaals de kans om bij het vijandelijk doel te komen, maar in de buurt van de zestien strandde net iets te vaak een aanval. Zo kwam Jannes Gooren na een fantastische actie de zestien in, legde hem af, maar communicatie en finesse misten, waardoor de brilstand nog even bleef staan.

RESIA bleef lekker door counteren. Meermaals kwamen ze oog in oog met het BVV-doel, maar telkens was het de goed spelende Boy die de baas was.

Het meest memorabele moment van de wedstrijd gebeurde rond de 80e minuut. Nick Arts kwam door over links en bereikte  de goed spelende Lors (Larsje Koster). Net zoals afgelopen zondag werkte hij de bal onverbiddelijk tegen te touwen. Maar ook net zoals afgelopen zondag was daar weer een grens die ietwat dubieus vlagde voor buitenspel. Een ogenschijnlijk doelpunt werd wederom afgekeurd.

In de laatste fase nam de spanning toe, maar waren beide ploegen niet meer bij machte om grote kansen te creëren. Eindstand 0 – 0.

Zondag wacht een thuiswedstrijd met Lottum. Misschien dat er tegen deze oranjehemden wel gewonnen kan worden. Helaas zijn er nog geen supporters welkom op ons sportpark vanwege de huidige corona-maatregelen.