Our Blog

BVV’27 1

Op een schitterende herfstdag streed BVV tegen de gedoodverfde titelkandidaat Kronenberg. Na een fantastische seizoensopening lag de druk volledig bij de bezoekers. In een zeer spannende wedstrijd trokken de oranjehemden aan het langste eind 2 – 3.

BVV’27 koos voor een tactiek waar Thomas Tuchel en Diego Simeone hun vingers bij aflikken. Met de kont tegen de 16 en de tegenstander verrassen in de counter. Dit lukte de thuisploeg meer dan aardig en gaf de koploper goed tegenstand.

Sergio werd gevaarlijk uit een counter en liet zien dat de titelfavoriet achterin fragiel is en helemaal niet zo zeker oogt als eerdere uitslagen deden vermoeden. De keeper was ditmaal Sergio de baas.

Kronenberg was dreigend, maar kwam maar niet tot grote kansen. De verdediging van BVV stond als een huis. Na een goede counter wisten ze zelfs op voorsprong te komen. Sergio draaide zijn tegenstander dol en zette Peter vrij voor de doelman. Uit verhalen blijkt dat de desbetreffende tegenstander nog regelmatig wakker schrikt en in huilbuien uitbreekt. De akka (elastico) was magistraal.

Hierna scoorde Peter maar weer eens en liet iedereen in extase achter. De underdog gaf de koploper het nakijken. Euforie heerste op Sportpark ‘t Hoogveld.

Maar het leuke aan voetbal is dat de emoties 90 minuten lang alle kanten op kunnen gaan. Ongeveer 10 minuten na het openingsdoelpunt was de sfeer anders. Een afstandsschot van de Kronenbergse aanvoerder verdween in het doel, 1 – 1.

Niet veel later was Blitterswijck depressief. Een vrije trap werd binnengeschoten en de koploper stond voor, 1 – 2.

BVV viel niet door de mand en diende de tegenstander direct antwoord toe. Na een goede actie van Jannes werd Geuvert aangespeeld. De balgoochelaar trok zijn trukendoos open en zette zichzelf voor de keeper. Zijn schot spatte uiteen op de handen van de doelman. Sergio was echter goed bij de les en jaagde de bal in de rebound tegen de touwen, 2 – 2.

Aan spanning en doelpunten geen gebrek. De fans kregen waarvoor ze kwamen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Kronenberg aan de bal en BVV loerend op de counter. Compliment aan beide ploegen, bij vlagen werd er aan beide kanten aardig gecombineerd. Dit leidde tot kansen voor beide ploegen.

De keepers lieten zien wat ze konden en lieten de oeh’s en ah’s op en langs het veld  uit de strotten van de supporters vliegen. Boy Wolters kwam in de tweede helft tweemaal als sterkste uit de strijd. Aan de andere zijde was het Peter (Stan van de Water) die de kansen kreeg. Echter was de Kronenbergse doelman in goede doen en blokkeerde de schoten.

In de 76e minuut kreeg Kronenberg een corner. De mee naar voren gekomen linksback stond vrij en kopte de 2 – 3 binnen. Nu moest BVV er toch nog een gelijkspel van maken.

Na de treffer was het dan ook BVV dat de weg naar het doel zocht. Zo werd een kanonskogel van Saimonas Malinauskas geblokt. Ook Peter zorgde voor gevaar, hij werd getorpedeerd rond de 16 meter. Na wat discussies, geschreeuw en theater werd het een penalty, oh nee toch geen strafschop. De vrije trap die volgde was kansloos.

Met strijd, passie en emotie probeerde BVV het nog. Jannes kreeg nog een halve kans, maar de bal viel niet meer goed. De titelfavoriet bewees dat de gedachte aan de platte kar het enige is dat telt dit jaar in Kronenberg.

Volgende wacht een uitwedstrijd met ‘nul-drei’. Dan gaat BVV in Venlo, met de fantastische steun van de fans, op zoek naar een driepunter.

BVV’27 2

Het tweede elftal behield deze zondag haar ongeslagen status in eigen huis. In een spannend duel tegen Oostrum 4 bleef het spannend tot in de laatste minuten. Met de frisheid van drie A-spelers (Pom Bindels, Cas Teeuwen en Daan Pijpers, mannen bedankt) werd alles uit de kast getrokken om de drie punten in Blitterswijck te houden.

In de 89e minuut was de treffer daar. Cas Teeuwen scoorde in zijn aller eerste wedstrijd voor BVV’27 de winnende treffer, 1 – 0. Met een bekeken bal in de korte hoek gaf hij iedereen het nakijken. Wat zal die jongen goed hebben geslapen.

Volgende week staat het treffen met SVOC’01 4 op het programma. Dan pakt het tweede elftal de eerste punten in een uitwedstrijd dit seizoen.

BVV’27 VR1

De wedstrijd van de dames werd afgelast. Volgende week zondag hebben ze ook vrij. Op donderdag 21 oktober spelen ze in de avond tegen Volharding VR2.