Our Blog

Op pinkstermaandag trad het tweede elftal aan om de titel binnen te halen. Na de beladen wedstrijd op woensdag had BVV de beste uitgangspositie. Met een veel beter doelsaldo leken drie punten genoeg voor BVV om rivaal en naaste concurrent RESIA achter zich te houden. Mocht veerboot Kobus ook aankomend seizoen weer aanmeren in Blitterswijck? Of zouden de oosterburen met de eer gaan strijken? Er gebeurde iets uitzonderlijks.

Menig supporter zal zich hebben verslikt in de tijd, want enkelen misten diverse doelpunten in de eerste minuten. Binnen 10 minuten had goudhaantje Stoffel al tweemaal gescoord. SVOC haalde nog opgelucht adem, want er werden nog eens twee goals afgekeurd.

Dit mocht echter niet baten aan de teloorgang van de tricolores. BVV speelde als een echte kampioen en liet SVOC van minuut 1 tot 90 alle hoeken van het veld zien.

Men zal het niet geloven, maar na 45 minuten was het al 0 – 9. Het kampioensfeest begon dan ook al in de eerste helft en van spanning was niet echt sprake.

Binnen de wedstrijd was er nog een andere strijd gaande. Die om de topscorerstitel binnen het tweede elftal. Met een hattrick in 20 minuten meldde Stoffel zich aan voor de prijs. De huidige topscorer Arne moest het lijdzaam toezien vanaf de bank. Na twee sigaretten en vijftien keer vragen mocht hij er dan toch in van Jelle.

Arne had slechts enkele minuten nodig om het vertrouwen van de trainer terug te betalen. Hij liet aan Stoffel zien wie de beste is en tekende ook binnen 20 minuten aan voor een hattrick. Wat een spits!

De overige doelpunt waren om je vingers bij af te likken. Jannes nagelde de bal stijf in het dak van het doel. Jimmy had tussen de assists door nog tijd om raak te schieten. Tom Thiesen was alles en iedereen te slim af bij een vrije trap. En Daan de Pijp schoof de bal na een prachtige aanval beheerst binnen.

In de tweede helft ging het feest vrolijk verder. BVV overklaste op elk vlak de mannen uit Oirlo en Castenray. Er was geen speler in het rood, wit en blauw die hier iets aan kon doen. Aan de andere zijde kreeg doelman Mike werkelijk waar maar één schot op doel. Vanaf 50 meter… Na weer een aftrap van SVOC…

In de tweede helft tekenden Stoffel en Arne aan voor hun vierde treffer. Schoof Daan de Pijp weer een bal binnen. Was Wouter sneller, slimmer en sterker dan alle SVOC verdedigers. En naaide Lou de bal ontiegelijk hard de kruising in. 0 – 14!

Man van de wedstrijd: Jelle Classens. Hij verzorgde bij ieder doelpunt een fantastische goaltune waardoor de meegereisde fans vanaf minuut 1 zin hadden in een feestje.

Dit feest werd vervolgens groots gevierd op het Sportpark van BVV. We willen alle bezoekers, sponsoren en artiesten bedanken voor deze onvergetelijke dag.

Namens alle leden en het bestuur van BVV:

Gefeliciteerd BVV 2! Geniet van dit welverdiende kampioenschap.

BVV 1

Ik wilde eigenlijk geen verslag schrijven omdat alles om BVV 2 draait dit weekend. Maar… Na zo’n knotsgek duel kan het verslag niet achterblijven.

SIOL trapte af en verloor de bal al vrij snel. Sil Arts ging ermee aan de haal en zette de aanval zelf op. Hij kreeg de bal ”via via” weer terug en schoot de bal vanaf 20 meter kiezelhard in het dak van het doel. Dit alles binnen de minuut. Sil veerde op en schrok er zelf va dat hij scoorde. BVV lachte en juichte, 0 – 1.

Dat lachen verging BVV zeer snel, want enkele minuten later was het alweer gelijk. De geel-zwarten verdedigden slap en SIOL kon vrij gemakkelijk doorkomen aan de zijkant. De daaropvolgende voorzet werd binnen geschoten door Dani van Dreumel, 1 – 1.

Niet veel later onnodig balverlies bij de bezoekers uit Blitterswijck. Het lag niet voor het eerst helemaal open aan zijde van BVV. Dani werd diep gestuurd en werd door doelman Wolters op ongelukkige wijze naar de grond gebracht. De bal ging op de stip. Dani legde aan en schoot SIOL op voorsprong, 2 – 1.

BVV keek elkaar verbaasd aan: Wat gebeurt hier? Wat zijn we aan het doen?

Na elkaar aan te hebben gekeken rechtte BVV haar rug. En niet veel later werd dit beloond. Nick Arts zette goed door over links en bereikte de achterlijn. Hij gaf de bal strak voor en deze werd binnen geschoten door Koning Karman, 2 – 2.

BVV rook bloed en walste nu over SIOL heen. Uit een hoekschop werd de bal hoog voorgegeven. De bal belandde tussen de doelman en Lors Kaster. Het hoofd van Larsje was sterker dan de hand van de doelman. The legend of Lors duwde met zijn hoofd de bal en de keeper het doel in en zette BVV op voorsprong, 2 – 3.

Na vijf doelpunten in 30 minuten was het doelpuntenfestijn nog lang iet klaar. Ditmaal kwam BVV via geduldig voetbal door over rechts. De Koning werd na een geniale steekpass van Lúca diep gestuurd, omspeelde de keeper en rondde af, 2 – 4.

We zijn er afgelopen weekend achter gekomen dat onze Koning Karman helemaal geen echt mens is, maar een kloon van meerdere mensen bij elkaar. Zie de volgende foto’s en dan begrijp je hoe de Koninklijke familie Karman de beste is.

Eventjes later konden de meegereisde fans nogmaals juichen. Peter van de Water werkte zich kapot, maar verloor tijdens het verdedigen de onderkant van zijn schoen. Stoppen was geen optie en Peter zette op één sok en één voetbalschoen de aanval zelf op. Nadat de bal goed rondging werd Lúca Schraven op 30 meter van het doel aangespeeld door de sok van Peter. Lúca nam aan en haalt vernietigend uit. De bal raakte nog een achterhoofd en vloog hierdoor prachtig de kruising in, 2 – 5. De aanvoerder besliste hiermee de wedstrijd. Althans, zo leek het.

Na 2 minuten in de tweede helft lag het achterin weer helemaal open bij BVV. Een snelle en kundige spits met veel ruimte is nogal lastig te verdedigen als je de bal telkens op kinderlijke wijze verliest.

Dani van Dreumel scoorde binnen mum van tijd tweemaal op dezelfde manier en zo stond het plots 4 – 5. Vier goals van dezelfde speler, het zal je directe tegenstander maar zijn.

Hierna kreeg hij die kans nog een keer, maar ditmaal stuitte hij op doelman Wolters. BVV bleef op voorsprong, maar was allerminst zeker van de overwinning.

De geel-zwarten creëerden vele kansen, maar die werden steeds vaker minder serieus. Iedere BVV’er zal deze middag gevreesd hebben voor een late gelijkmaker. SIOL kreeg diverse kansen, maar met kunst en vliegwerk bleef BVV telkens overeind.

De vier fans (Hans, Leon, Jens en Bregje) zullen geen spijt hebben gehad dat ze pas later aansloten bij het kampioensfeest van het tweede elftal. Ze kregen een heerlijk foutenfestijn met geweldige doelpunten voorgeschoteld. Amateurvoetbal is soms toch geniaal.