Our Blog

Op een zonovergoten sportpark ‘t Hoogveld pakte BVV’27 1 een punt tegen FC Roerdalen 2.

De tweede bekerwedstrijd begon voor de thuisploeg niet heel goed. Na 6 minuten stond de tegenstander al met 0-1 voor. Na een goede actie kon de spits aanleggen voor een schot. Boy Wolters verwerkte de bal niet echt geweldig en de bal werd in de rebound tegen de netten geschoten.

Daarna pakte BVV de wedstrijd in handen en bepaalde ze het spel. Met twee jongens van de JO19-1 op het middenveld liep het lekker. Jens en Jordy Wolters debuteerde met verve in het geel-zwart.

In een open wedstrijd kwamen beide ploegen tot mogelijkheden. Het veldspel was bij vlagen goed, maar in de eindfase van de aanval ontbrak de scherpte en finesse om een goal te maken.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Aardig veldspel, weinig grote kansen. Het was Boy Wolters die op geweldige wijze een bal stopte en daarmee de BVV in leven hield.

BVV drukte steeds verder naar voren en de spanning steeg. Na goed druk zetten een opmerkelijk moment. De keeper van Roerdalen besloot een terugspeelbal aan te nemen met de hand. Jordy Wolters legde aan voor de indirecte vrije trap en raakte Jan en alleman. Omdat de bezoekers vrij gretig waren en te vroeg inliepen mocht de vrije trap opnieuw worden genomen. BVV verraste iedereen (zelfs Jordy) door de bal af te leggen op Jari. De onvermoeibare middenvelder schoot kiezelhard raak.

Hierna had de thuisploeg door dat er meer te halen viel. Om de chaos van de laatste minuten compleet te maken werd een speler van Roerdalen vanwege commentaar op de scheidsrechter weggestuurd.

In de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Smeets de kans om de winnende te maken. Een op een met de doelman schoot hij, behoorlijk knap, de bal over het vangnet. Eindstand 1 – 1.

• Het tweede elftal verloor de tweede bekerwedstrijd uit tegen SV Venray 6 met 1 – 0. Een goed spelende Mike Rongen voorkwam dat de score niet hoger uit viel. Volgende week speelt het tweede elftal haar laatste bekerwedstrijd uit tegen Sporting S.T. In de derby hopen de mannen hun eerste overwinning binnen te halen.
  • In een oefenduel tegen vijfdeklasser VVV’03 verloren het vrouwenteam van BVV met grote cijfers; 0 – 13. De bezoekers uit Venlo waren een paar maatjes te groot. De Venlonaren spelen dan ook een klasse hoger. Over twee weken start de competitie voor de dames uit Blitterswijck.