Our Blog

BVV’27 1 benut haar kansen niet en verliest van America 1

In een directe confrontatie met concurrent America verloor BVV op eigen veld met 0-2. Het team uit Blitterswijck had het betere van het spel, maar de uitploeg ging er met de winst vandoor. Waar de bezoekers uit America wél scherp waren voor het doel, kon de thuisploeg de bal niet in het vijandelijke doel krijgen.

Beide degradatiekandidaten begonnen vol gas aan de wedstrijd en wilde er het beste van maken. Dit resulteerde in een gigantische kans voor de bezoekers in de tweede minuut. Een aangemeten voorzet werd voor een bijna leeg doel naast geschoten.

Hierna nam BVV het heft in handen en bepaalde het spel. Verschillende kleine mogelijkheden brachten de defensie van de bezoekers nog niet aan het wankelen. Dit gebeurde wel binnen het eerste half uur. Van Ool had na een goede aanval een vrije doortocht naar het doel. Hij legde de bal op een presenteerblaadje voor Jannes Gooren. Het lukte hem echter niet om de bal voorbij de doelman te krijgen. De brilstand bleef op het scorebord.

Niet veel later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Uit een vrije trap werd de bal voorgegeven. Aanvaller Teeuwen stond kogelvrij en schoot de bal daarna knap binnen, 0-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. BVV bepaalt het spel en America zakte in. De tweede helft bracht de thuisploeg meer dan genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te doen kantelen.

Uit een goed genomen hoekschop werd de bal net naast gekopt. Een snel genomen vrije trap zag men maar net langs gaan. En een een-op-een vond het zijnet als eindstation. Evenals de weken hiervoor bleek het erg moeilijk om zelfs de grootste kansen te benutten.

In de extra tijd verdubbelde America de score. Een cadeautje van de verdediging van BVV werd maar al te graag uitgepakt. Kleuskens zorgde voor de eindstand, 0-2.

Na deze nederlaag staat het eerste elftal van BVV alleen onderaan. Er zal in de winter een metamorfose moeten plaatsvinden, willen ze het tij keren. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van 2019. Wellicht kan de ploeg van Alex Londar na alle pech een keer stunten, uit tegen Stormvogels’28.

Opstelling:

Wolters, Gijs Gooren, Wijnhoven, Tax, Jens Arts, Thiesen, Van Kempen (63. Karman), Verkoijen, Jannes Gooren, Van Ool en Lucassen.

Overige uitslagen:

• Het tweede elftal verloor tegen concurrent Sporting S.T. 4 met 1-3. Hiermee haakt de ploeg definitief af voor de strijd om bovenin mee te doen. Tom van de Hulst maakte het enige doelpunt aan de zijde van BVV 2. De winterstop begint nu en ze kunnen genieten van een lange periode rust. De competitie wordt hervat op zondag 2 februari met een uitwedstrijd tegen SVOC’01 3.

• Het damesteam van BVV verloor eveneens haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegen concurrent SV Oostrum VR1 werd met 2-4 verloren. Sylvia van de Water scoorde als enige aan de zijde van BVV. Door het verlies wisselen BVV en Oostrum van positie. Hiermee staan de vrouwen op de 10e De competitie wordt hervat op zondag 2 februari met de derby uit tegen SV United VR1.