Our Blog

BVV – Tox

Normaliter is het afgrijselijk om op 17 december nog een wedstrijd te spelen. ‘’Op zo’n dag wil je toch gewoon in De Zwart gaan toepen en drinken,’’ zei ooit een heel wijs man (ikzelf). Deze zondag 17 december was toch echt een uitzondering. BVV speelde namelijk een van haar beste wedstrijden en was niet te stoppen.

In het eerste half uur waren de geel-zwarten oppermachtig. Kans na kans werd er bij elkaar gevoetbald en de bezoekers bleven radeloos en vol onmacht achter de thuisploeg aan rennen. In het eerste kwartier had het al 5 – 0 kunnen staan. Kansen na fantastisch veldspel. Kansen uit standaardsituaties. En kansen uit individuele acties. BVV was nog nooit zo frivool en doortastend tegelijk. Het enige dat ontbrak? Finesse in de afwerking.

Om de een of andere reden was het telkens de doelman van Toxandria die werd bejubeld. Hij pareerde op een ietwat onorthodoxe wijze elke inzet van BVV. Zou het dan zo’n middag worden? Bij iedere kans die misging werd het gemor onder de spelers steeds beter te horen langs de kant. Aan de zijlijn veranderde de enthousiaste ‘’oehh’’ en ‘’ahh’’ steeds vaker in ‘’man man man.’’ Het begon bijna op onkunde te lijken.

Juist op het moment dat de wanhoop bijna meester werd van het brein, sloeg Peter toe. Uit een hoekschop ging de eerste inzet van Peter mis. De tweede ook. De derde ook. Maar bij de vierde keer trappen herrees Peter als een Feniks uit de as en werkte hij de bal in het doel, 1 – 0.

BVV vergat hierna om de voorsprong uit te breiden. Hoewel ze zelf niet in gevaar kwamen, bleef de voorsprong met één doelpunt erg mager. Aan de andere kant bleef het kansen regenen voor BVV deze middag. De mannen uit Blitterswijck mogen dan ook trots zijn op het spel dat ze op de mat legden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld een beetje. ‘Tox’ speelde steeds vaker naar voren en dat deden ze met een gezonde portie opportunisme. Hierdoor kwam BVV er voetballend iets minder aan te pas. Dit had echter geen invloed op de het aantal kansen voor de geel-zwarten. Ik kan alle mogelijkheden beschrijven, maar het waren er zoveel dat ik geen idee heb wanneer welke kans kwam.

Aan de andere kant was er welgeteld één poging tussen de palen van de oranjehemden uit Rijkevoort. Uit een van de vele standaardsituaties in de tweede helft kwam de bal op het hoofd van een Toxer. De bal leek onder in de hoek te vliegen, maar doelman Wolters was goed bij de les. Met een puike redding wees Boy zijn ploeg in de juiste richting om de overwinning binnen te slepen.

Van dit schrikmoment kreeg BVV namelijk een adrenaline boost van jewelste. Het team wervelde maar weer eens over de bezoekers heen. Na een aanval over meerdere schijven werd Koning Karman de zestienmeter ingestuurd. Al vallend kon hij de bal met de punt van zijn schoen voorgeven. Peter de Feniks stond klaar om de bal er ditmaal wél in één keer in te werken. Daarmee besliste hij na een schitterende aanval de wedstrijd.

De geel-zwarten waren echter nog niet uitgeraasd. Invaller Jarno Wijnhoven gebruikte zijn snelheid en werd vanaf de middellijn diep gestuurd door Peter (Stan van de Water). Zijn snelheid was ongeëvenaard en niemand was in staat de snelle motormuis bij te benen. Alsof het niets was verschalkte Jarno de doelman ook nog met een bekeken lobje, 3 – 0. Het feest was compleet.

BVV ontving na de wedstrijd de nodige complimenten. Er waren dan ook alleen maar lachende gezichten te zien bij iedereen die BVV een warm hart toedraagt. Iedereen kan gerust de Kerst in en het nieuwe jaar vol goede moed weer beginnen. BVV wist namelijk de laatste vijf wedstrijden te winnen. Wie weet waar de zegetocht naartoe kan leiden.