Our Blog

leunen – Leunen

De aanstormend kampioen kwam deze middag op bezoek in het prachtige Blitterswijck. BVV leunend op de defensie counterde eenmaal succesvol en bracht de koploper in een wel heel moeilijke positie. Voor de tweede keer dit seizoen kegelden de geel-zwarten de oranjehemden van de koppositie. Leunen was boos en gaf BVV complimenten na afloop: “jullie zijn echt een kut ploeg.” Larsje Koster had een geweldige comeback in huis: “lullig dat je daar dan het kampioenschap tegen verspeeld hè.” Winnen van de ploeg met de beste papieren voor de titel is toch lekker.

Beide teams startten op het scherpst van de snede. De eerste tien minuten hadden een amusementswaarde van een 10. De ploegen gingen vol op de aanval, volle koker voor de overwinning. Dit resulteerde in een 100% kans voor de bezoekers. Ze kwamen door over links en gaven de bal perfect voor. Ook de inzet was prima, maar BVV-doelman Bolijf Wolters strekte zich tot het uiterste van de hoek en wist de zekere goal te stoppen. (Boy liet ooit een emmer met olijven in olijfolie vallen op het werk. De manier hoe hij dit wilde opruimen is een hilarisch verslag over te schrijven, maar hier komt de naam Bolyv vandaan). Zijn eerste redding bleek een voorbode voor een wereldpartij. Hij keepte de wedstrijd van zijn leven.

Vlak na deze heldendaad was het stand-in Ward van de Water die de 1 – 0 had kunnen maken. Na een perfect aangemeten corner belandde de bal op zijn hoofd. Hoewel het lichaam de daling naar planeet aarde al het ingezet knikte zijn hoofd de bal nog richting het doel. Zijn inzet scheerde over de lat en Leunen bleef op titelkoers. De goed spelende Giuseppe zag in dezelfde fase zijn schot misgaan. BVV startte goed en de oranjehemden hadden moeite met het spel van de mannen uit Blitterswijck.

Na deze aantrekkelijke openingsfase bleef het eigenlijk gewoon heel aantrekkelijk en spannend. Het was echt een leuke wedstrijd waar iets op het spel stond. Leunen zocht de openingstreffer en BVV zocht de counter. De oranjehemden leken telkens toch de beste kansen te krijgen. Vaak kwamen ze goed door over de vleugels. Met een ouderwetse 4-3-3 over de flanken sprintten de buitenspelers vaker dan BVV lief was richting de achterlijn. Vanaf hier gaven ze de bal strak voor om via deze weg gevaar te stichten. Nadat Bolyfski zijn duit in het zakje had gedaan werd hij vervolgens geholpen door zijn achterneefje Geuvert Wolters (want dat voetbaltalent heeft die niet van de familie Johijms denk ik). De man met de meeste bijnamen heerste deze middag in de defensie van Blitterswijck. Bij iedere voorzet bleek hij een onmogelijk passeerbaar obstakel. Hij trapte geen wilde ballen weg à la Tommy Beugelsdijk, maar met rust en souplesse. Net alsof hij vanuit Barcelona werd ingevlogen om een wedstrijdje mee te ballen bij de amateurs in Blitterswijck.

Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers steeds meer in hun spel. BVV ging leunen en kwam er af en toe dreigend uit. Als de thuisploeg in de eerste helft zorgvuldiger was geweest in de passing dan waren er veel meer kansen geweest. Nu bleef het bij speldenprikken aan BVV-zijde. Aan de zijde van Leunen waren het veel lage voorzetten die de voeten van Rhönske (Geuvert (Giel Jochijms)) of de handen van Boleiv als eindstation hadden. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en met de brilstand gingen de ploegen aan de thee.

In de tweede helft begonnen de oranjehemden zich steeds meer zorgen te maken of zij de koppositie wel konden behouden vandaag. BVV besloot namelijk nog iets meer te verdedigen om het gevaar over de flanken te marginaliseren. Dit lukte grotendeels, want de thuisploeg legde zoveel energie in de wedstrijd dat ze het Spaans benauwd kregen op de bank van de bezoekers.

Diezelfde bezoekers kregen trouwens wel enorme mogelijkheden, ondanks alle energie van BVV. Het was duidelijk dat het een titelkandidaat is, want ze waren gewoon heel goed. Na een dieptepass kon een Leunse aanvaller doorlopen op doelman Bolyf Wolters. Nick Arts hijgde hem in de nek, maar de aanvaller was niet te stoppen. Hij schoof de bal als een ware spits richting de hoek van het doel. Bolijfje transformeerde voor 30 seconden in Manuel Neuer. Met een split vloog Manuel naar voren en keerde de inzet. De bal belandde voor een lange lummel uit Leunen. Met een gouden linker krulde hij de bal richting de kruising. De kracht van Neuer was nog niet uitgewerkt, want Bolive zweefde op prachtige wijze naar de hoek. Met zijn vingertoppen werkte hij de bal tot corner. In zijn duik leek de tijd twee seconden stil te staan, zo mooi was het. Na zijn schouwspel kreeg hij een staande ovatie van het publiek, uit- en thuissupporters klapten vol bewondering voor de held van de middag.

BVV overleefde deze kansen en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Uit een nietszeggende situatie wist BVV hun tegenstander pijn te doen. Een ingooi rond de middellijn belandde bij Jarno Wijnhoven. Tussen twee Leunse lummels pakte hij de brommer en zigzagde ze voorbij. Als een waar estafetteloper bracht hij de bal bij Willem Karman. De koning van het Hoogveld bleek zich maar weer eens bewust van zijn kwaliteiten en besloot het voorbeeld van Jarno te volgen; gewoon naar voren rennen. Hij slalomde zich met zijn enorme lijf op pure wilskracht door de defensie en kwam oog in oog met de doelman. Het is geen zelfzuchtige Koning en legde de bal af op clubtopscorer Jari Wijnhoven die er veel beter voor stond. De keeper was weg en Jari schoot de bal op koelbloedige wijze tegen de touwen. BVV-fans in extase, Leunen-fans met het hoofdje naar beneden, leunend op de afrastering.

Hierna deed BVV er alles aan om een overwinning uit het vuur te slepen. De spanning steeg, en de scheidsrechter had in de tweede helft een fles olie meegenomen om het vuur maar eens een beetje aan te wakkeren. Na een sublieme eerste helft daalde zijn niveau tot dat van de 22 spelers op het veld. Redelijk amateuristisch.

In de eindfase zag BVV hun aanvalsleider Willem Karman met 2x geel vertrekken. Het bracht de thuisploeg echter niet aan het wankelen. Ze streden voor elke meter en hielden de tegenstander op. Leunen probeerde het wel en stuurde hun lange lummels naar voren, maar het geloof op een resultaat vloeide steeds meer uit het team weg. BVV leunde achterover en hield de nul. Aangevoerd door Boleif en Gielepiel stegen de geel-zwarten weer boven zichzelf uit. Na een magistrale overwinning in de sneeuw waren ze de potentieel kampioen weer te slim af. BVV vierde feest en Leunen bleef verslagen op het veld liggen.

Volgende week wacht derby op eigen veld tegen VV Holthees-Smakt. Deze middag wordt er niet alleen een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld, maar ook de lekkerste speciaal biertjes. Op de donderdag speelt BVV weer een Europese avond. Dan gaat het eerste elftal op bezoek in het Rozendorp Lottum.

BVV 2

Het tweede elftal speelde een uitwedstrijd tegen Leunen 4. In een heel open wedstrijd werden de punten gedeeld. Het spel golfde op en neer en beide ploegen wisten vaak te scoren.

Aan Blitterswijckse zijde waren dat Arne Thiesen (2x) en Willem van Loenhout. Zij brachten hun ploeg met goed aanvalsspel te doelpunten. Het was alleen jammer dat Leunen aan de andere kant net zo vaak scoorde. BVV verspeelde dure punten tegen een ploeg uit de onderste regionen. Concurrent RESIA verloor deze middag, waardoor BVV wel steeg naar de tweede plek.

Volgende week speelt ‘de Twed’ thuis in de derby tegen Sporting S.T. 4. De tweede plek moet haalbaar zijn.

BVV VR1

Na de midweekse verliespartij tegen ST MDOC VR2 stond er deze zondag alweer een partij op het programma. Ditmaal werd er wel gewonnen. Na een heel goede wedstrijd werd directe concurrent Oostrum VR1 verslagen.

Door deze overwinning klimmen ze over Oostrum heen naar de 8e plek. Wie had er gedacht dat de dames zoveel punten zouden halen na de winter. Groot compliment aan het team dat het dit seizoen heel goed oppakt.

 

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Hegelsom VR1. Deze ploeg staan twee plekken boven BVV, wie weet wat er mogelijk is.