Our Blog

Lomm – Blitterswijck

Op een grauwe zondag in februari traden Lomm en Blitterswijck aan met een duidelijke inzet: De Rode Lantaarn. De rode lantaarn is een term waarmee de hekkensluiter wordt aangeduid. Oftewel, een verwijzing naar de rode lantaarn die vroeger als waarschuwing aan de laatste wagen van een konvooi hing. Bij de rode lantaarn gaan je gedachte toch al snel terug naar de slechtste wielrenner aller tijden: Kenny van Hummel. De beste man reed vaak vanaf dag één met de rode lantaarn rond in de Tour de France. Een ronde die hij tevens nooit uit wist te rijden. Niemand wil de Kenny van Hummel van de competitie zijn, dus er stond genoeg spanning op wedstrijd.

Deze spanning was ook wel te merken in het begin. Het spel golfde op en neer en niemand wist echt de overhand te pakken. De eerste grote kans was voor BVV. Lúca Schraven speelde zichzelf helemaal vrij in de zestienmeter van Lomm. Nadat hij vier mensen subliem omspeelde stond alleen de doelman nog in de weg. Het hobbelige veld zal Lúca parten hebben gespeeld, want de bal vloog hoog over.

Niet veel later een kans voor de thuisploeg. Na een lang bal stond de Lomm-spits pardoes voor Boy Wolters. Als een ware Manuel Neuer ging Bolijf gestrekt en kon zo de inzet op magistrale wijze keren. De in grote getalen meegereisde supporters scandeerden zijn naam.

BVV kwam steeds beter in de wedstrijd en vond vaak ruimte over de flanken. Uit een van deze aanvallen kreeg BVV een vrije trap. Gijs Gooren ging achter de bal staan en legde hem op het hoofd van de inlopende Willem Karman. De Koning torende boven alles en iedereen uit, knikte raak en knalde tegen de paal, 0 – 1. Willem stond op en werd bejubeld door zijn onderdanen. De doelpaal had verzorging nodig.

Enkele minuten later leverde een aanval over de flanken een hoekschop op. Gijs ging achter de bal staan, slingerde deze voor en zag zijn voorzet richting een van de Blitterswijckse torens vliegen. De spelers van Lomm sprongen tevergeefs als kleine kindjes de lucht in, maar waren niet opgewassen tegen de fysieke kracht van de grote vriendelijke reus Larsje (Koster). De boomlange verdediger sprong, torende boven iedereen uit en knikte raak. Larsje rende van vreugde het hele veld over.

Niet veel later had BVV de wedstrijd al kunnen beslissen. Uit wederom een vrije trap van Gijs kwam de bal voor, ditmaal op de instormende Jens Arts. Zijn kopbal miste precisie en ging maar net mis, Jens baalde als een stekker. Lomm kwam in de eerste helft niet meer door de solide, Blitterswijckse defensie heen.

In de tweede helft in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. BVV met een licht overwicht, maar door de spanning golfde het spel telkens op en neer. BVV bleef gevaarlijk via de zijkanten en standaardsituaties.

Uit een van de standaardsituaties viel de bal voor de voeten van Lúca. Hij bleef uitermate rustig en mikte de bal naast het doel. Een grote kans ging verloren en de moed zakte een beetje in de schoenen bij de middenvelder.

In de daaropvolgende vrije trap ging John van de Pet (Djordie Wolters) achter de bal staan. Lúca liep, met de laatste kans in gedachte, teleurgesteld naar achteren. Vanaf de bank kreeg hij het vertrouwen en de aanmoedigingen om de bal er nu wel in te werken. John kreeg instructies waar hij de bal neer moest leggen en volgde deze bevelen feilloos op. De inkomende Lúca Schraven kon zijn hoofd tegen de bal te zetten, waardoor de bal met grote precisie het zijnetje invloog. De spelers van BVV vlogen Lúca lachend in de armen. Teleurstelling en vreugde werden tentoongesteld in slechts enkele minuten. Wat een goed spel is het toch, dat voetbal.

Een gespeelde wedstrijd zou je denken, maar het tegendeel bleek waar. Binnen de minuut had RKDSO weer hoop gekregen. Vanuit de aftrap viel een lange bal voor de voeten van een Lommse spits. Hij wipte de bal subtiel over de doelman en bracht de stand terug naar 1 – 3.

De geel-zwarten voelden de hete adem van de thuisploeg steeds dichterbij komen. Naarmate BVV eens echt ging luisteren naar deze adem, bleek het vooral gehijg en gekreun te zijn van een mak lammetje dat eigenlijk niet meer wilde. Het spel werd langzamerhand steeds slechter richting het einde van de wedstrijd. Beide ploegen kregen nog wel kansjes, maar waren niet in staat deze te benutten.

Zo blijft RKDSO de Kenny van Hummel van de competitie en kan BVV sinds lange tijd weer naar boven kijken. Woutje (Poels) is vaak ook pas écht goed in de laatste fase van de Tour, dus wie weet tot welke hoogtes zijn dorpsgenoten kunnen reiken in de laatste fase van de competitie. Voor nu is het carnaval. Met de nodige pilsjes op gok ik zo dat iedereen het erover eens is dat BVV toch minstens in het linker rijtje moet kunnen eindigen.

Na de carnaval staat (in maart) de thuiswedstrijd tegen SVS op het programma. BVV hoopt dan met de steun van het gehele dorp de weg omhoog definitief in te zetten.

 

BVV 2

Het tweede elftal ging op bezoek bij de tricolores uit Oirlo en Castenray. BVV had geen kind aan SVOC 3 en won eenvoudig.

Goudhaantje Stoffel was weer van de partij. Hij scoorde deze week een hattrick en werd wederom ‘Man van de Wedstrijd’. Stoffel bedankte zijn teamgenoten dat ze hem wederom uit lieten blinken.

Naast Stoffel was ook Arne Thiesen in vorm, hij scoorde twee keer. De laatste treffer werd gemaakt door Mahammud Sow. De geweldenaar verdubbelde daarmee zijn totaal naar 2.

Na de carnaval wacht een thuiswedstrijd met Wittenhorst 6.

 

BVV VR1

Het dameselftal speelde uit tegen SV United VR1. Tijdens de heenwedstrijd in het najaar won BVV, maar kon dat kunstje vandaag helaas niet herhalen. Ze verloren in een spannende strijd met 3 – 2.

Na de carnaval wacht een thuiswedstrijd met SV DWSH’18 VR1.