Our Blog

BVV-vvVos [3 – 1]

Na vorige week de verre tocht naar Venlo gemaakt te hebben, kwam er nu een andere club uit Venlo naar Blitterswijck. vvVos, gekleed in Heracles-tenue, was de tegenstander deze zondagmiddag. Na een slap begin werd het wederom een heetgebakerd middagje in de vijfde klasse. Na weken van gelijke spelen en één verliespartij won BVV ditmaal weer eens.

Net zoals vorige week was het eerste half uur van de geel-zwarten veel te slap. Met veel te passief spel zat de thuisploeg niet in de wedstrijd. De Vossen uit Venlo waren beter en maakten dan ook het eerste doelpunt van de middag. De Venlonaren wisten na balverlies van BVV gebruik te maken van het welbekende omschakelmoment. Waar BVV te laat en te passief terug verdedigde waren de mannen van Vos wel paraat. Na een voorzet schoot Okan Karaca de bal knap binnen, 0 – 1.

Hierna begon het heetgebakerde middagje. BVV op jacht naar de gelijkmaker en de Vossen verdedigde vol passie hun hol.

Skirmantas was vlak na de treffer dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf de linkerkant kreeg de Litouwer de kans om binnen te schieten. Het vizier stond nog niet op scherp en enige pech stond de gelijkmaker in de weg.

De wedstrijd kabbelde voort richting de rust en er gebeurde op voetballend gebied niet veel spraakmakends. Jari Wijnhoven besloot hier op geheel eigen wijze verandering in te brengen. Net voor rust wist hij de bal te veroveren en Jannes Gooren te bereiken. Jannes zette op zijn beurt Sergio Goncalves Teles voor de doelman en schoot. De Braziliaan zag zijn schot nog gekeerd worden, maar de pitbull van de geel-zwarten schoot de rebound binnen. Jari Wijnhoven was de gevierde man, 1 – 1. BVV hoeft in ieder geval nooit bang te zijn om in een moeilijke wedstrijd alsnog punten te behalen. Met Jari Wijnhoven in de gelederen, de aanjager op het middenveld, heeft het een ster in huis.

Vlak voor rust was het wederom Skirmantas Malinauskas die een treffer op zijn schoen had. Na een goede voorzet van Nick Arts kreeg hij de bal weer op zijn schoen, maar zag zijn inzet niet tussen de palen komen, ruststand 1 – 1.

In de tweede helft gaf BVV iets meer druk, werd Vos licht ontvlambaar en kreeg de scheids het moeilijker. Al met al, de gewenste ingrediënten voor een interessante tweede helft in de vijfde klasse.

BVV was sterker in het tweede bedrijf. Hier en daar een kansje aan beide kanten, maar 100% mogelijkheden waren nog niet daar in het begin. Meer geduld in de laatste fase van de aanval is nodig de komende weken.

In de 65e minuut werd Jannes diep gestuurd. Hij chipte de bal over de doelman op Sergio. De spits kopte op miraculeuze wijze raak. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal vlak achter de lijn, de leidsman was resoluut, 2 – 1. Sergio liet de fans juichen.

BVV kreeg hierna meer ruimte en de mannen uit Venlo waren niet meer altijd met voetballen bezig. Hier en daar leidde dit tot intense momenten op het veld. In tegenstelling tot vorige week hield BVV nu wel stand.

Onder aanvoering van Nick Arts kreeg BVV veel mogelijkheden om uit te lopen, maar het doel werd niet altijd gevonden. Een van deze aanvallen leidde tot een clash tussen Sergio en de doelman. Sergio werd getorpedeerd in de zestien meter. Strafschop. Hij schoot, maar liet de keeper als beste uit de strijd komen. Gelukkig was hij bij de les en wist de rebound onverbiddelijk tegen de netten te werken.

In de laatste minuten kreeg BVV kansen en probeerde Vos terug in de wedstrijd te komen. Maar de Vossen uit Venlo werden uiteindelijk toch zonder punten naar hun hol gestuurd. Eindstand 3 – 1.

Volgende week een uitwedstrijd met Belfeldia. Met een overwinning vestigt BVV zich in de bovenste regionen van de competitie. Kan het eerste elftal dan weer rekenen op de geweldige support van de fans? De twaalfde man heeft dit seizoen al meermaals laten blijken een belangrijke speler te zijn.

Doelpuntenmakers:

Jari Wijnhoven

Sergio Goncalves Teles (2x)

BVV’27 2

Het tweede elftal had dit weekend vrij. Volgende week wacht een uitwedstrijd met Sporting ST 4.

BVV’27 VR1

Het dameselftal speelde deze week twee wedstrijden. Op donderdagavond werd er gevoetbald uit bij Volharding VR2. De dames gingen op deze koude avond onderuit met 4 – 0. Niet veel later mochten ze alweer aantreden. Ditmaal tegen een van de kampioenskandidaten, HRC’27 VR1. Deze wedstrijd werd een pijnlijke 10 – 0 nederlaag. Gezien de ranglijst behoren beide ploegen tot de top van de competitie. In andere wedstrijden moeten dus zeker punten te behalen zijn. Dit kan aanstaande zondag al gebeuren. Dan nemen ze het op tegen een directe concurrent, Hegelsom VR1.