Our Blog

SVS 1 – BVV’27 1 (2 – 1)

De mannen uit Blitterswijck mochten ditmaal de wei in tegen het team dat regelmatig de rode lantaarn in ontvangst neemt aan het einde van het seizoen, namelijk Stevensbeek. Ditmaal lijkt het echter anders te verlopen voor de rood-witten uit Brabant. Ze behaalden vier punten in de eerste twee wedstrijden, wat natuurlijk ongekende weelde is voor een ploeg die altijd laatste wordt. Ook BVV verslikte zich in SVS en de thuisploeg kroonde zich zelfs tot koploper van de vijfde klasse.

Beide ploegen startten ietwat tam aan de wedstrijd. De teams wilden vooral geen goal tegenkrijgen, waardoor lange ballen naar de andere kant van het veld het spelbeeld was in de eerste tien minuten. Hierna kroop BVV iets meer uit haar schulp. Beetje bij beetje kwamen zich dichter bij het doel van SVS. Dit leverde enkele standaardsituaties op een rij op.

Uit een van deze hoekschoppen ging Sil Arts achter de bal staan. Het loopwonder van Blitterswijck had een aardige trap in huis, want hij bracht de bal geweldig voor. Hij vond het hoofd van Gijs Gooren, die voor de tweede week op rij raak kopte. ‘De oudjes’ van het team braken samen de ban en BVV kon nu haar voorsprong verdedigen.

Het verdedigen van deze voorsprong leek eigenlijk wel aardig te gaan. SVS kreeg geen kans en BVV werd gevaarlijk door middel van standaardsituaties. Zo schoot Lors (Lars Koster) uit een vrije trap van Jimmy Lucassen onberispelijk raak, maar de scheids zag de lang stelten van Lors voor alle andere spelers vertrekken. Buitenspel. Niet veel later weer een vrije trap van Jimmy die voor het doel het doel kwam. Het loopwonder van Blitterswijck begon zijn rush vanaf de middellijn en kwam uit bij de tweede paal. De bal van Jimmy viel op zijn hoofd, maar richting geven was net te moeilijk.

BVV speelde geen wereldpot, maar al met al leek het niet een al te moeilijke middag te worden. Dit was dan ook direct het gevaar van de dag. De geel-zwarten speelden namelijk niet zo heel goed en legden vrij weinig energie in de wedstrijd. Dit ging gepaard met een lekkere dosis nonchalance gekregen door de voorsprong, waardoor ze de tegenstander toelieten waar ze goed in zijn. SVS zoog zich steeds verder vast in BVV en kwam terug in de wedstrijd.

Dit gebeurde aanvankelijk uit het niets. Na een diepe bal ging de linksbuiten van SVS er als een haas vandoor. Hij omspeelde zijn tegenstander en vanaf de achterlijn schoot hij de bal voor. Via een BVV-been belandde de bal ietwat gelukkig voor een geheel vrijstaande Brabander. Die dacht niet na en schoot de bal kiezelhard raak, 1 – 1. SVS in extase en bij BVV rinkelden de alarmbellen.

Voor de rust was er nog één kans. Uit wederom een vrij trap kwam de bal voor. Gijs dook als eerste op en kopte de bal richting het doel. Aanvallend koppen is toch echt een vak apart en de bal ging hoog over. De dreiging uit standaardsituaties kon BVV vandaag weleens de overwinning bezorgen.

In de tweede helft moest BVV het spreekwoordelijke schepje er toch echt bovenop doen. Met man en macht werd er door de fanatieke BVV-aanhang naar een schep gezocht tijdens de rust, maar helaas niet gevonden. Ook de peper om in de reet te stoppen was op. Ook aan de bar kwamen de supporters bedrogen uit, er was slechts een vaatje om uit te tappen. U raadt het al, BVV zette de teleurstellende lijn van de eerste helft door. Het team had vandaag niet de beleving om net een stapje meer te rennen, waardoor het tegen elke tegenstander op de wereld een moeilijke wedstrijd wordt. Zo ook tegen SVS. Enkele velden verderop was er een rugbywedstrijd bezig. Als BVV slechts 1% van de passie en beleving van deze wedstrijd overnam, dan dachten de supporters wél dat ze hun best deden.

In de tweede helft dus hetzelfde spelbeeld. Om de beurt verspeelden de teams de bal nadat ze 10 meter op de helft van de tegenstander kwamen. SVS schikte zich in deze rol en had er vrede mee, ze hoopten op die ene kans die altijd komt. De mannen uit Blitterswijck werden misschien ietwat radeloos. Geen idee wat te doen en daarmee steeds de verkeerde keuze maken. Kort spelen als het lang moet en lang spelen als het kort moet. Het was dan ook niet gek dat die ene kans voor SVS hieruit volgde. BVV verspeelde de bal achterin waarna de defensie geheel openlag. Het was nota bene de linksback die een vrije doortocht voor zijn voeten geworpen kreeg. Met een sierlijke boogbal gaf hij iedereen het nakijken en zette de thuisploeg op voorsprong.

Vervolgens gebeurden er twee dingen die een wedstrijd kunnen doen kantelen, beide in het voordeel van de geel-zwarten. Als eerste kwam de Koning van BVV, Willem Karman, het veld in. Met zijn sterke lichaam nam hij zijn jonge ploeg voorin op sleeptouw. Niet veel later kreeg een SVS-speler zijn tweede gele kaart, waarna hij de douches vroegtijdig opzocht. Een waar slotoffensief van BVV startte.

De eerste kans was wederom voor Gijs Gooren. Het loopwonder (Sil Arts) dat eerder al de bal perfect op zijn hoofd legde, deed dit nogmaals uit een corner. Geheel vrijstaand, identiek aan het eerste doelpunt kreeg de aanvoerder de bal op zijn hoofd. Waar hij bij zijn eerste inzet zo koelbloedig was als Ronaldo vertekende hij nu trekjes van iemand die voor het eerst een bal kopte. Een grote kans op de gelijkmaker verdween als sneeuw voor de zon.

BVV bleef hierna gevaarlijk uit standaardsituaties rondom het zestienmetergebied, maar kon er niet uit scoren. De bezoekers kregen met de minuut meer ruimte en tijd om de 2 – 2 te fabriceren. De beste kans was voor de koning. Nick Arts kreeg de bal op de eigen helft van de doelman. De buffel zag een open wei voor zich en stoomde door naar de achterlijn. Bij de achterlijn wist hij de bal perfect bij Willem in de voeten te krijgen. Zonder na te denken schoot de koning richting het doel. Mis. Ook deze kans ging in rook op en de majesteit verontschuldigde zich bij zijn medespelers.

BVV droop af en moest erkennen dat ze te zwak voor de dag kwamen om van de nieuwe koploper te winnen. In Stevensbeek heerste ongekende vreugde, want door de resultaten op de andere velden mogen zij zich in ieder geval voor een week koploper noemen. Volgende week wacht een thuiswedstrijd met streekgenoot Holthees-Smakt. BVV zal hun aanhang, die in grote getalen aanwezig waren in Stevensbeek, terug willen betalen met beter spel en een overwinning.

Zie de foto’s van de wedstrijd hier:

BVV’27 2

Het tweede elftal ging op de vroege morgen op bezoek bij SSS’18 4. Het werd een ware strijd wie er nu eigenlijk het mooiste geel-zwarte tenue heeft. In de eerste helft, waarin BVV zeer zwak speelde had het er alle schijn van dat SSS’18 de langste neus kon trekken. Zij kwamen op 1 – 0 en hadden de beste papieren voor de mooiste tenues.

In de tweede helft gooide BVV de schroom van zich af en trok in grote getalen richting het doel van de thuisploeg uit Overloon. Het was wederom Stoffel (Joost Wijnhoven) die een doelpunt maakte en BVV op gelijke hoogte bracht. Vervolgens waren er kansen, maar konden beide ploegen niet scoren. De beslissing voor het mooiste tenue wordt in de tweede seizoenshelft beslist in Blitterswijck.

Volgende week speelt het tweede elftal tegen de grote rivaal van Overloon. Volharding 5 komt dan op bezoek en BVV zal er alles aan doen om nu wel te winnen.

BVV’27 VR1

Het dameselftal probeerde haar ongeslagen status van dit seizoen vast te houden. Dit moest gebeuren op bezoek bij SV DWSH’18 uit Sint Hubert. Waar de afgelopen wedstrijden punten behaald werden, waren ze vandaag kansloos. De thuisploeg was een maatje te groot en hield de punten in Sint Hubert.

Eline Tijmensen scoorde wederom en bracht haar totaal aantal goals al op 6. Volgende week thuis tegen VV Holthees-Smakt VR1 kunnen de dames alle steun gebruiken om deze derby winnend af te sluiten. Komt dat zien.