Our Blog

BVV – Belfeld

Galileo Galilei zat ernaast. De aarde draait niet om de zon, maar de aarde, inclusief de zon, de planeten en alle sterren draaien om een voetbal.

Daags na een magistrale bekerfinale vond menig voetbalfan de weg naar het sportpark in Blitterswijck. Ze werden beloond met een spannende wedstrijd. Na heel lang voorspel, waar geen einde aan leek te komen, bereikte iedereen op het sportpark zijn/haar hoogtepunt in de allerlaatste minuten. De mannen uit Blitterswijck herstelden zich daarmee van de zeperd in Venlo een week eerder.

BVV had in de openingsfase moeite met de druk van Belfeld, het was de eerste minuten vooral tegenhouden. Toch was de eerste kans voor BVV. Na een afgeslagen corner bracht Sergio de bal opnieuw voor. Gijs ramde deze het zijnet in. De bezoekers hielden de druk maar 10 minuten vol en ze creëerden in deze fase nauwelijks kansen. De geel-zwarten kwamen de openingsfase gelukkig ongeschonden door. Vervolgens bleek er ook nog muziek in de ploeg te zitten. Beetje bij beetje ging BVV beter voetballen.

Dit betere voetbal werd misschien wel ingeleid door de drive van Jarno Wijnhoven. In een counter werd hij de wei van tegenstander in gelanceerd met als einddoel de goal. Hij kwam in duel met zijn tegenstander, tikte de bal voorbij hem en op zijn brommer snelde hij zijn tegenstander voorbij alsof die er niet stond. Na de sprint van 60 meter in 4 seconden (Usain opgelet) schoot Jarno. De sprint eiste wellicht zijn tol, want zijn schot ging naast.

Hierna dus een BVV waar het bloed sneller van ging stromen en harten overuren draaiden. Met kort spel werd Belfeldia van het kastje naar de muur gestuurd, ze wisten niet waar ze het moesten zoeken. De ploeg schoot alleen nog maar ballen naar voren. Met een van die ballen kregen ze per ongeluk de grootste kans van de wedstrijd. Boy Wolters kwam uit na een lange bal, maar buiten zijn zestienmetergebied werd het paniek en alle hens aan dek. Alles en iedereen ging onder de bal door, de spits lachte in zijn vuistje. Dit was de mogelijkheid van zijn leven om zich onsterfelijk te maken. Sergio snelde naar de doellijn om voor doelman te spelen. Boy zette op zijn beurt nog een charge in om de aanvaller te hinderen. Het hielp allemaal, want Sergio redde op magistrale wijze een 100% kans. Er werd gejuicht alsof BVV scoorde.

BVV kwam met de schrik vrij en ook dit was weer een moment dat de thuisploeg hielp om beter in de wedstrijd te komen. Merlinpop had zo zijn naweeën, maar minuut bij minuut werd BVV sterker, energieker en nuchterder. In de eerste helft waren er ondanks het goede veldspel geen kansen meer.

Volgens fans was de tweede helft leuker. Kampioenskandidaat Belfeld merkte dat het weleens lastig kon gaan worden vandaag en kregen het benauwd. Een groep Roemenen die een veld verder het Paasbuffet uit de grond staken, moedigden de 22 veldspelers aan. Het spreekwoordelijke schepje lag er vanaf minuut 1 in de tweede helft op. Spannend mensen. Abnormaal. Alle problemen in de wereld werden vergeten en alleen de overwinning telde nog. Aangemoedigd door de fanatieke aanhang knokte BVV voor de overwinning.

Beide ploegen deden er dan ook alles aan om te winnen. Ruimtes werden groter en het spel golfde de laatste 45 minuten op en neer. In de warme zon en na 40 bier een dag eerder werd het een slijtageslag. Het was een spektakel om naar te kijken, maar grote kansen bleven bewaard tot de laatste minuten. Aan de bal was BVV bij vlagen echt goed, alleen zoals vaker is het creëren van kansen in de eindfase een hels karwei.

De slotfase brak aan waardoor Belfeld wanhopiger werd en de spanning op en naast het veld toenam. Geen van beide ploegen wilden verliezen en het leek dat de teams allebei een slotoffensief startte in het laatste kwartier. De scheids vond het zelfs zo spannend dat hij er gewoon nog eens tien minuten aanplakte. Door veel overtredingen, blessures en de eerste drinkpauze van het seizoen stond het klokje toch ook vaak stil in de tweede helft.

Bij dat slotoffensief gooide Belfeld de bal vaak hoog voor het doel, terwijl BVV het veelal moest hebben van mensen die de diepte zochten. De spanning liep steeds verder op, want op een of andere manier had iedereen het idee dat deze wedstrijd niet in 0 – 0 ging eindigen.

Belfeld kreeg de beste mogelijkheid hiervoor. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd werd de bal hoog voorgezet uit een hoekschop. De lange centrale verdediger van de bezoekers torende boven iedereen uit en knikte de bal richting het doel. Doelman Boy Wolters bewees maar weer eens dat hij een geweldige lijnkeeper is. Hij dook stijlvol achter de perfect ingekopte bal aan en strekte zich helemaal uit. Boy wist de bal niet alleen te stoppen, maar ook te klemmen. Hiermee stond hij een ware Duitse overwinning in de weg.

Niet veel later kwam er dan toch echt een overwinning waar onze oosterburen hun vinger bij aflikken. Het kon ook niet anders dat de aanval begon bij de man die altijd op de goede plek staat. Stoffel werd maar weer eens van stal gehaald en bekroonde zijn invalbeurt met een assist. Hij stuurde Jari Wijnhoven perfect de diepte in. Het familieonderonsje brak de hele defensie van Belfeld open en de weg richting het doel was vrij. Jari verkeert in de vorm van zijn leven en begint een zeer gevaarlijke en scorende middenvelder te worden. Hij liet de doelman met een bekeken inzet kansloos achter. Het publiek veerde op bij dit doelpunt waarna veel oerkreten loskwamen bij het gejuich. Mensen konden hun geluk niet op en vielen elkaar in de armen. BVV had het in de allerlaatste seconden voor elkaar gekregen.

Heel even. Echt heel even leek de treffer niet door te gaan. De grensrechter deed bij de steekpass wat ieder emotioneel persoon doet op zulk moment. De vlag omhoog. BVV mocht zich gelukkig prijzen dat de scheidsrechter het advies van ‘zelf kijken’ tot in de puntjes beheerste. Ook na een kort gesprek telde het doelpunt en kon BVV nu met zekerheid juichen.

In de overige minuten was het billen knijpen, maar de thuisploeg wist de overwinning over de streep te trekken. BVV liep feestvierend van het veld. Belfeld droop af en zag hun titelkansen na een wonderschone goal uiteenspatten.

Volgende week staat de derby en kraker tegen RESIA op het programma. De vorige keer bleef na een knotsgekke wedstrijd de brilstand staan. Pak de veerpont en moedig ons aan in deze kraker.