Our Blog

BVV speelde op donderdagavond de altijd beladen uitwedstrijd tegen Holthees-Smakt. Ook deze editie van de streekderby zal lang over na gesproken worden.

Holthees-Smakt  schoot uit de startblokken en kwam al direct op voorsprong, 1 – 0. Hierna kwam BVV nog enkele keren goed weg. Met een aantal hachelijke situaties net voor de doellijn bleven ze wonder boven wonder overeind.

De geel-zwarten herpakten zich en waren de rest van de eerste helft de betere ploeg. Vele kansen, maar er ging er geen in.

In de rust moest BVV een aantal keer noodgedwongen wisselen. De thee had vervolgens beter effect op Holthees, want het spel ging na rust weer gelijk op. Het golfde op en neer en het kon nog alle kanten op.

Voor BVV viel het de goede kant op, want invaller Jop Clabbers scoorde de gelijkmaker. Na zijn doelpunt een week eerder heeft de vliegensvlugge aanvaller de smaak te pakken.

Beide ploegen speelden daarna vol voor de winst, hopend op een driepunter. Kansen over een weer, maar niemand die het netje liet bollen.

De scheids wilde bijna affluiten maar dacht: ‘’Oké, deze ene aanval nog.’’ Het was Prins Sjef die met de bal aan de haal ging en bereikte een andere invaller. Jannes nam aan en de bal zweefde door de lucht, perfect voor de volley. Jannes dacht niet na en haalde uit. Zijn schot vloog de kruising in en hij liet daarmee BVV in extase achter.

Het feest werd gevierd alsof de Champions League gewonnen was. In Holthees baalden ze, alsof de Champions League verloren was. De prachtige treffer in de laatste minuut zal bij alle BVV’ers voor altijd in gedachte blijven.

BVV 2

Het tweede elftal speelde op zondag de derby tegen Oostrum. Van een derby was niet echt sprake, want de geel-zwarten walsten over hun tegenstander heen, het werd maar liefst 1 – 9.