Our Blog

BVV – SVEB

Op een gure winterdag streden de maasdorpen Blitterswijck en Broekhuizenvorst/Broekhuizen (is toch één dorp?) om de drie punten én de lokale eer. Een ware derby die ook van grote invloed is op de ranglijst doordat beide teams slechts drie punten van elkaar verwijderd stonden. Beide trainers spraken vooraf dan ook over een zes-punten-duel.

De geel-zwarten openden erg sterk met grote kansen tot gevolg. Binnen vijf minuten hadden de Prins en de Koning al een doelpunt kunnen maken. Prins Sjef werd na een mooie aanval de diepte ingestuurd. Hij speelde zijn tegenstander uit en stond oog in oog met de doelman. Het moment dat de bal zijn voet verliet vloog een Broekhuizen(vorster)se verdediger met alles wat hij had voor de bal. Hiermee voorkwam hij een vroege openingstreffer.

Niet veel later was het de beurt aan Koning Willem. Na een vrije trap werd hij ingespeeld door Lúca. De bezoekers zagen het fenomeen van BVV voor het eerst zijn krachten tentoonstellen. Zoals iedere week draaide Willem sterk weg bij zijn tegenstander. Het daaropvolgende schot werd knap gepakt door de doelman, maar SVEB was gewaarschuwd.

Die waarschuwing werd niet ter harte genomen, want de Koninklijke familie van BVV zorgde eigenhandig voor de voorspong. De Prins nam de vrije trap en gaf deze perfect voor. Waar niemand in staat was de bal te controleren stond de Koning wel paraat. Hij controleerde de bal en joeg deze strak tegen de touwen, 0 – 1. Een welverdiende goal na wekenlang hard werken voor Koning Karman.

Hierna was het voor beide ploegen lastig om kansen te creëren. Het spel werd ietsje minder en de ploegen maakten er gezamenlijk een vechtwedstrijd van. Tot aan de rust was het dan ook voornamelijk genieten van de passie bij beide ploegen (lees: een moeizame wedstrijd). Dit voetbal werd het beste geïllustreerd door de bodyguard van de Koninklijke familie. In de schaduw van grootheden is er altijd iemand die het vuile werk op moet knappen. Deze dag was dat Geuvert Jochijms. Giefke vloog over het veld, won elk duel en was heer en meester bij iedere ‘tweede bal’.

In de tweede helft wist BVV haar veldoverwicht om te zetten in grote kansen. De eerste was voor Peter van de Water (Stan). Na een aanval over links speelde Giel (Geuvert) zichzelf prachtig vrij. Zijn voorzet kwam goed voor. Koning Karman verlengde de bal en zo kon Peter geheel vrijstaand binnenschieten. BVV juichte, maar de man met de vlag verpestte het feestje. Hoewel de BVV’ers overtuigd waren van een geldig doelpunt, werd er toch anders besloten.

Hierna weer een kans voor diezelfde Peter. Na een mooie aanval kwam hij alleen voor de doelman te staan. Op wonderlijke wijze omspeelde hij doelman Tissen (familie van). Peter zag een open doel voor zich, maar werd op het allerlaatste moment getorpedeerd door het kanon van SVEB. BVV schreeuwde moord en brand, maar de scheidsrechter zag niets meer dan een ongelukkige botsing.

BVV had wat pech, maar ze verslapten geen moment. De verdediging, aangevoerd door Sergio Teles, kreeg het voor elkaar om een totaal van nul schoten toe te staan deze zondag. Een ware prestatie voor een team in de vijfde klasse.

Aan de andere kant werden de ruimtes steeds groter. SVEB moest door de achterstand naar voren, waardoor de snelle invallers van BVV hun kansen roken. Deze kwamen er dan ook. Jop Clabbers werd diep gestuurd en had de beslissing op zijn schoen. Hij omspeelde de doelman alsof het niets was en leek te gaan scoren. Een winters polletje en de nodige pech zorgde er echter voor dat het schot van Jop over de achterlijn rolde. SVEB kon dus blijven hopen op een gelukkige afloop.

Enkele minuten voor tijd maakte de Prins aan al deze hoop een abrupt einde. Na een geweldige pass over de verdediging door schoonbroer Lúca liep Sjef alleen op de uitkomende doelman af. Met een schitterende boogbal liet hij de keeper in het niets achter en kroonde hij zichzelf tot matchwinner, 2 – 0.

De Koninklijke garde van BVV bewees in bloedvorm te zijn. Tegenstander De Zwaluw zal zich de volgende speelronde willen revancheren na de 4 – 1 nederlaag van afgelopen week. Kan BVV haar vorm ook vasthouden tegen de top-5 ploeg uit Oeffelt?

Onderaan de pagina staan de foto’s.

BVV 2

Het tweede elftal speelde op eigen veld de derby tegen SVOC. Een ware kraker werd het helaas niet. Volgens supporters en spelers was het niet om aan te gluren. Toch werden de drie punten in Blitterswijck gehouden.

Jimmy Lucassen en Tom Thiesen verzorgde de doelpunten. Wonderbaarlijk genoeg kreeg BVV er ook nog een tegen. Doelman Mike was dan ook niet te genieten na de wedstrijd.

Aankomende week staat de bekerwedstrijd tegen Achates gepland. Deze is al 27 keer afgelast. Wellicht dat die nu wel doorgaat. Op zondag speelt De Twèd tegen SV Venray.

BVV VR1

De dames speelde thuis tegen Oostrum/SVOC. Het was een directe confrontatie om de rode lantaarn. Deze bleef door een gelijkspel bij de bezoekers.

Mocht BVV het een en ander goedmaken in de wedstrijden die het tegoed heeft, dan kunnen ze zo een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst. Dat kan volgende week al gebeuren tegen Lottum/GFC/Wittenhorst.