Our Blog

Kronenberg – BVV

Daags nadat ras-BVV’er Leon Thiesen prins werd, ging BVV op bezoek in Kronenberg. In deze ware clash trokken de oranjehemden aan het langste eind. Voor een tweede maal verloor BVV van deze ploeg, nu met 1-0.

De zomertijd was ingegaan en daar gingen de preiboeren iets beter mee om. Ze zochten direct na de aftrap de aanval. Hier was BVV niet echt op voorbereid wat sensatie bracht in de eerste minuut van de wedstrijd. Kronenberg kwam door over de rechterkant en gaf de bal voor. In een duel om de bal duikelde een Kronenberger theatraal naar de grond. Omdat dit gebeurde in het zestienmetergebied ging de bal op de stip. Het strijdplan van de bezoekers uit Blitterswijck werd direct in de prullenbak gesmeten.

De stip was BVV vorige week goed gezind, maar alles wees ernaar uit dat het deze week anders werd. Een schandalige start aan Blitterswijckse zijde lag op de loer. Ware het niet dat in de meest duistere momenten de grootste helden opstaan.

De nummer 9 van de preiboeren liep aan en stond nu oog in oog met Stoffel (Joost Wijnhoven). Het goudhaantje van weleer is dit seizoen multifunctioneel en bewees zijn onschatbare waarde voor het elftal. De penalty ging richting de hoek. Stoffel strekte zich uit en met een katachtige reflex keerde hij in volle overtuiging de ‘penantie’. Gejuich op het veld en langs de kant, BVV kwam met de schrik vrij.

Voor de meeste mensen is het geheel ondenkbaar en niet te bevatten hoe je je als keeper voelt wanneer je een penalty stopt. Het is mooier dan scoren. Het is lekkerder dan een vers getapt biertje na een overwinning. Het is leuker dan een grote rivaal zien verliezen. Het is euforischer dan de Champions League winnen. En ja, echt waar, het voelt beter dan klaarkomen. Je voelt je nog machtiger dan een Saoedische prins die thuiskomt bij zijn harem. Stoffel voegde zich in een select rijtje mensen dat een penalty wist te stoppen. Die jongen slaapt lekker de komende dagen. Wat een deceptie leek te worden werd omgezet in een energieboost.

De geel-zwarten hadden vervolgens in de openingsfase veel moeite met de thuisploeg en konden niet anders dan verdedigen. Ze kwamen de eerste fase niet aan voetballen toe en het was bidden dat Kronenberg niet op voorsprong kwam. Het was wederom Stoffel die een knappe inzet wist te keren en daarmee zijn ploeg voor het tweede maal op de been hield. Wat een man.

Tijd verstreek en Kronenberg begon zich steeds vaker stuk te lopen op het steeds stabieler ogende BVV. In de laatste fase van de eerste helft werd het voetbal zo nu en dan ook beter aan Blitterswijckse zijde. De goed spelende Giuseppe probeerde het eenmaal van afstand, maar liet de doelman niet schrikken. Groter gevaar werd bewaard voor de tweede helft.

Die tweede helft werd een waar schouwspel om de drie punten. Het voetbal was misschien niet altijd even best, maar beide ploegen deden er met een tomeloze inzet alles aan om de ander niet te laten winnen. De emoties liepen steeds wat hoger op en het werd een vurige wedstrijd.

Het eerste kwartier na rust was voor BVV. Ze kwamen sterker uit de startblokken en wisten de tegenstander onschadelijk te maken. Aan de bal was het bij vlagen leuk om naar te kijken. Dit leverde dan ook kansen op. Jimmy Lucassen probeerde het vlak na de thee van afstand, maar zag zijn inzet langs vliegen.

Niet veel later werd Jannes na een mooi opgezette aanval over links vrijgespeeld. Hij stak Jari perfect diep en bracht hem daarmee in een uitgelezen kans om BVV op voorsprong te zetten. De perfectie van de aanval werd gemist in de afronding. Jari raakte de bal niet voortreffelijk, waardoor de doelman kon doen waar hij voor staat.

Niet veel later werd Willem na eenzelfde aanval ook diep gestuurd. De hoek was lastig waardoor ook deze inzet niet het netje liet bollen. Dit was een fase waarin BVV zichzelf had kunnen en misschien wel moeten belonen.

Na dit Blitterswijcks kwartiertje een heel open wedstrijd. Beide ploegen wilden scoren, maar wilden ook absoluut geen tegentreffer incasseren. Men langs de lijn had het door: Wie scoort, die wint deze wedstrijd.

Beide ploegen gingen iets opportunistischer spelen. We kunnen iets moois gaan vertellen hier, maar in de vijfde klasse is dat gewoon ongegeneerd de bal met goede hoop naar voren spelen. En na een lange bal komen er veel tweede duels, dit gooide wat extra olie op het steeds groter wordende emotionele vuur. Supporters aan beide zijdes werden met de minuut meer de wedstrijd ingezogen. De zon, een biertje en de titanenstrijd boden deze middag het nodige vermaak.

De thuisploeg kreeg een kwartier voor tijd een hoekschop. Vanuit deze corner werd de bal de lucht in gekopt door BVV en een klassieke amateur scrimmage was het gevolg. BVV kreeg de bal niet goed genoeg weg en Kronenberg kreeg de bal niet op goal. Na 5x de bal op en neer te vrotten viel hij voor de voeten van een Kronenberger. Hij miste niet en zette zijn ploeg op voorsprong, 1 – 0.

Hierna ging Blitterswijck op zoek naar de gelijkmaker en transformeerde Kronenberg in een groep irritante en onsportieve spelers zoals Tadic, Anthony en Martinez (ja ik ben voor PSV). Met vies spel en theatrale valpartijen rekten ze tijd en deden ze er alles aan om BVV op de kast te jagen. Dit gedrag komt op alle niveaus voor in het voetbal. Hoewel het heel vervelend is om tegen te hebben is het ook iets waardoor de amusementswaarde van een wedstrijd uitzonderlijk hoog kan zijn.

De geel-zwarten kregen in de slotfase nog een gigantische kans op de gelijkmaker. Na een afgeslagen corner bracht Rik van Kempen de bal voor. Deze belandde op het hoofd van Sergio Gonçalves Teles. De gelijkmaker hing letterlijk in de lucht, maar de centrale verdediger kon te weinig richting meegeven aan de bal.

Kronenberg ging vallend, treiterend en heel irritant naar het eindsignaal en hield de punten tussen de preien. Na een goed begin na de winter moest BVV toch haar meerdere erkennen in Kronenberg.

Donderdag speelt het eerste elftal tegen koploper Leunen. Misschien brengt deze donderdag weer uitzonderlijke krachten naar boven. Met de steun van de fans gaan we er alles aan doen om de koploper te doen wankelen.

BVV 2

Het tweede elftal ging op bezoek bij Volharding in Vierlingsbeek. Wie dacht dat de wedstrijd van het eerste leuk was, die moet uitzonderlijk hebben genoten bij deze. De spreekwoordelijke neutrale toeschouwer kwam hierbij flink aan zijn trekken.

Na een 1-0 achterstand was het Hans Hendrickx die raak kopte en de gelijkmaker op het scorebord zetten. Niet veel later stonden de geel-zwarten alweer tegen een achterstand aan te kijken. Gelegenheidsdoelman Djordie Wolters deed alles wat hij kon, maar keepen bleek deze middag toch een vak apart.

Hans Hendrickx kroonde zich deze middag tot koning. Na eerst een corner zelf erin te koppen besloot hij nu heel spontaan er een te nemen. Met zijn gouden linker krulde hij de bal vanaf de cornervlag het doel in. Hij werd op handen het veld rondgedragen.

Richting het einde kwam BVV op 2-3. Akin Khalfalla scoorde voor het eerst namens BVV. De technisch begaafde spits zette het tweede elftal na een goede aanval op voorsprong.

De drie punten leken naar Blitterswijck te gaan, maar Vierlingsbeek volhardde waardoor het uiteindelijk een sensationele 3-3 werd. Een puntje voor beide ploegen. De grote winnaar: iedereen die erbij was.

BVV VR1

De wedstrijd tegen America werd afgelast en de dames spelen op donderdag deze wedstrijd.