Our Blog

BVV 1
BVV mocht na een weekje rust op bezoek bij VCA uit Sint Agatha. Blitterswijck staat op weinig borden en wegen aangegeven, maar Sint Agatha staat werkelijk nergens vermeld. Gelukkig hebben we navigatie en kon het gehucht tussen alle boomkwekers en boerderijen in gevonden worden. Met 510 inwoners is het een heel klein dorpje. BVV zou qua inwonersaantallen met gemak winnen. Met een spelletje voetbal bleek de thuisploeg echter de sterkste.

Onder een stralende zon op een prachtige zondag trapte BVV af. Het zocht meteen de aanval en Jarno Wijnhoven werd diep gestuurd. Na 10 seconden floot de scheids al voor een overtreding op Jarno. Dit gebeurde aan de zijkant van de zestienmeter en dus was daar binnen de minuut al een kans voor BVV. Jimmy Lucassen legde de bal perfect voor op de inlopende Lúca Schraven. Alles leek in deze eerste minuut perfect te gaan. Lúca schrok alleen zo

erg van deze kans dat hij vergat de welbekende knikbeweging te maken tijdens het koppen. De bal scheerde langs zijn voorhoofd. De daaropvolgende scrimmage was niet aan BVV besteed en VCA kwam goed weg.

Het leek een prachtige middag te worden voor BVV na deze goede start. Dit dacht menig speler ook en veel van hen schakelde een versnelling terug. Dit resulteerde in een heel pover BVV dat zich ‘de kiëus van de botram liet eate’. Overal te laat, te weinig energie en geen samenwerking. VCA wreef in hun handen.

Nog iemand die in zijn handen wreef was Boy Wolters. In een wedstrijd als deze kon hij zich meermaals fenomenaal onderscheiden. De eerste keer stopte hij op miraculeuze wijze een 100% kans. Hij gaf er letterlijk zijn linker bal voor. In de fase daarna was het telkens Boy Wolters die het openingsdoelpunt van de thuisploeg in de weg stond. Ondanks zijn vele reddingen werd BVV niet wakker en riep het onheil op zich af.

Boy kon het niet allemaal alleen, waardoor de elf eenlingen na een half uur hun eerste tegendoelpunt incasseerden. BVV greep nergens doortastend in en met één pass brak de verdediging open. Ditmaal scoorde de spits wél en de verdiende 1 – 0 stond op het scorebord.

In de fase hierna herstelde BVV zich ietsjes meer, maar het spel was niet goed. BVV kreeg in de eerste helft nog een vrije trap zo’n 22 meter van het doel. Jimmy schoot deze vrije trap tussen de palen en de keeper liet los. Waar de Robert Lewandowski’s van deze wereld de bal erin zouden peren, was er geen BVV’er bij de hete bitterbal te vinden. De keeper had geluk.

Vlak voor rust kwam Nick Arts nog een keer goed door over links. Zijn voorzet was te hoog voor Peter (Stan van de Water), maar Jarno dook nog op bij de tweede paal. In duel met zijn tegenstander mikte hij de bal maar net naast. BVV had hierdoor een vleugje hoop aan het einde van de eerste helft.

In de tweede helft begon BVV vol goede moed, maar na luttele minuten rolde de bal tergend langzaam over de Blitterswijckse

doellijn. Een afstandsschot verdween in het zijnet en BVV zat met de gebakken peren, 2 – 0. Hoe was dit nog te herstellen?

Opmerkelijk was dat er na de tweede tegengoal wél een BVV op het veld stond dat voor de overwinning streed. Aangevoerd door buffel Nick Arts zocht BVV het doel. Hij denderde op en neer alsof zijn leven ervan afhing. Velen volgden zijn voorbeeld en gooiden de schroom van zich af. Grote kansen bleven uit, maar BVV werd steeds dreigender. Het gevoel op een aansluitingstreffer groeide met de seconde.

Na iets meer dan een uur spelen had Geuvert de bal voor zijn linkervoetje liggen. Hij had zijn buffel geprepareerd en stuurde hem met een perfecte dieptepass richting het doel. Nick (de geprepareerde buffel) baande zich een weg naar het doel en was niet te stoppen. Vlak voor de doelman wipte hij de bal een beetje op en gaf zo iedereen het nakijken. BVV vond de aansluiting weer terug in de wedstrijd, 2 – 1.

In de resterende tijd nam de spanning, op en naast het veld, toe. Als ultieme slotoffensief bracht BVV, goudhaantje Stoffel in om iets te forceren. Het zwijntje scoorde ’s ochtends tweemaal voor het tweede elftal en met ditzelfde scherpe vizier was hij de uitverkorene om de gelijkmaker te maken. BVV had de druk op de tegenstander, maar grote mogelijkheden bleven uit. Tot dat ene moment…

Wie anders dan de buffel himself ging weer diep over links. Samen met de ingevallen Akin Khalfalla fabriceerde hij een voorzet op maat. Het goudhaantje koos positie voor het doel en zag de bal op zich afkomen. Vol goede moed gooide hij zijn onderstel in de lucht, om de bal in één keer te nemen. Hij zweefde enkele dagen door de ruimte en kreeg de bal in zijn vrije val naar beneden perfect op de slof. Stoffel transformeerde voor heel even in legendes zoals Lord Bendtner en Peter Crouch, waarmee hij zulke wereldgoals had gemaakt op FIFA. Zijn halve omhaal ging hard, zo hard dat de keeper een acute zweetaanval kreeg van angst. De Sint Agathaanse (toch?) doelman kon de bal alleen maar voorbij horen komen. Enkele seconden later, bijgekomen van de angst, durfde hij zijn ogen weer te openen. Hij sprong een gat in de lucht, de raket van Stoffel ging naast het doel.

Hierna deed BVV alles voor de gelijkmaker, maar het lukte ze niet meer. Het elftal begon veel te laat met gepassioneerd voetballen, waardoor de drie punten in bij de Sint Agathese (of dit?) voetballers bleef.

Volgende week staat de derby en kraker tegen RESIA op het programma. Als BVV de schroom al in de warming-up van zich afgooit, dan kan er weer eens gewonnen worden.

BVV 2

Zoals eerder vermeld scoorde Stoffel (Joost Wijnhoven) dus twee keer voor het tweede elftal. Met twee wonderbaarlijk mooie goals was hij een belangrijke speler in de wedstrijd tegen Leunen 3. Twee keer vloog een inzet van veraf de kruising in. Gek genoeg was het niet de Man van de Wedstrijd.

Larsje Koster scoorde er namelijk drie. Verhalen doen geloven dat Stoffel de mooiste treffers maakte, maar Lars zal jullie anders vertellen. Met twee bekeken inzetten verschalkte hij de keeper door de benen. Dit waren geen blunders van de doelman, maar een echt spitseninstinct van Lors. Zijn derde goal was er alleen om de hattrick compleet te maken en Stoffel het nakijken te geven.

Het tweede elftal verloor nog geen wedstrijd en staat op een mooie derde plek. Opmerkelijk in de competitie: De gehele top 5 verloor nog niet. Wie kan er het langste ongeslagen blijven? Volgende week wacht de derby met SV Oostrum, een team dat niet in die top 5 staat.

BVV VR1

De wedstrijd van de dames werd verplaatst naar 20 november. Volgende week spelen ze een wedstrijd tegen drie clubs die samen één team hebben. Ze komen allemaal van de andere kant van de maas, dus ook dit is een derby.

Wie komt er allemaal kijken tijdens deze Super Sunday op Sportpark ’t Hoogveld?