Our Blog

Sporting S.T. – BVV

De Swolgen-Tienray combinatie bracht vele jaren door in de krochten van de vijfde klasse, maar ditmaal doen ze mee voor de titel. Met een gedeelde eerste plek worden het spannende weken voor de inwoners van Swolgen en Tienray. Op jacht naar de titel speelden de Cowboys tegen BVV. Voor de mannen uit Blitterswijck regent het wekelijks complimenten en lof voor hun spel. Punten heeft het echter nog niet veel opgeleverd. Wellicht dat dit mogelijk is in deze altijd enerverende derby.

En een derby werd het hoor dames en heren. Vanaf minuut één stonden beide ploegen op scherp. Na even aftasten bleek Sporting iets vaker de bal te hebben, maar BVV was de ploeg die het voor het zeggen had. Met veel discipline hielden ze de Cowboys vaak al bij de middellijn op. Vervolgens probeerden de geel-zwarten uit de counter gevaarlijk te worden.

BVV kreeg in de beginfase een dot van een kans. Uit een vrije trap werd de inlopende Jens Arts bereikt. Jens zette zijn voet tegen de bal in de lucht en zag hem maar net over vliegen. In de categorie grote kansen was dit er een die er volgens Henk ‘met de piemel nog in had gekund’. Pech voor Jens en zijn teamgenoten dus.

Vervolgens had de wedstrijd steeds meer iets weg van een echte streekderby. Harde duels, veel spanning en een grote meute supporters die zich er ook wel mee wilden bemoeien. De leidsman gooide nog wat extra olie op het vuur door de grip steeds iets meer kwijt te raken. De beste man had vandaag de geldpot van de KNVB voor een heel jaar kunnen verdubbelen, maar hij trok geen kaart.

Ook Sporting kreeg een kans uit een vrije trap. Jimmie Janssen legde voor de thuisploeg aan op ongeveer 20 meter van het doel. De bal zeilde perfect naar de hoek en alle ogen waren gericht op de man in vorm. Boy vloog met een katachtige reflex richting de hoek en voorkwam op geniale wijze een zeker doelpunt.

Door het goede spel van BVV kwamen ze in de eerste helft op een verdiende voorsprong. Nadat de bal bij doelman Wolters belandde trok BVV in grote getalen op naar voren. Boy speelde de bal op Willem en de Cowboys kregen hem maar half weggewerkt. Nick Arts ging ermee aan de haal en zag zijn ploeggenoot Jari Wijnhoven diep lopen. Met een leep balletje à la Luka Modric zette hij Jari alleen voor de doelman. Als vanouds bleef Jari uitermate rustig en verschalkte de doelman met een schuiver door de benen. De meegereisde fans sprongen een gat in de lucht van blijdschap.

Sporting kwam er in de eerste helft niet meer aan te pas en ze wisten dat het een moeilijke middag zou worden.

In de tweede helft ging BVV door waarmee ze in de eerste helft waren begonnen; Sporting geen kans gunnen. Het tempo werd met de minuut hoger, de ruimtes werden groter en beide ploegen leken steeds betere kansen te krijgen. Zo kwam BVV meermaals gevaarlijk in de buurt van het doel, maar vergaten ze de trekker over te halen. De bezoekers vergaten zichzelf te belonen voor hun goede spel met een extra doelpunt.

In de tweede helft had de harde kern van Sporting zich verzameld achter het doel van Boy Wolters. Zelfs in het Wilde Westen is internet, waardoor ook zij het verhaal van het polletje mee hadden gekregen. De doelman werd bij iedere bal getrakteerd op geschreeuw en gezang over een polletje. Boy weerstond de druk als geen ander.

De tijd ging snel vooruit en de hardheid van het spel nam toe. De vriendelijkheden van alle bekenden op het veld maakten langzaam plaats voor welgemeende haat naar de directe tegenstander. Forse duwen en gemene trappen gingen als warme broodjes over de toonbank. De sheriff in het Wilde Westen floot zo nu en dan, maar een kaart vond hij het allemaal niet waard. Hierdoor werd alles en iedereen meegezogen in het theater van de wedstrijd. Zoals in de stukken van Shakespeare de climax tot het einde bewaard bleef, was dat ook tijdens dit schouwspel.

De laatste akte startte zo’n tien minuten voor het einde met een enorme plottwist. Uit een hoekschop van Sporting lukte het hun alweer niet om te scoren. Terwijl de bal voorkwam besloten ze doelman Wolters met man en macht het doel in te duwen. De beer van Blitterswijck stond zijn mannetje en BVV werkte ternauwernood de bal weg, geen vrije trap voor de doelman.

Uit de daaropvolgende hoekschop een hoop geduw en getrek aan beide kanten.  Niemand die het verwachtte, maar uit het niets trok de Sheriff het hele verhaal compleet naar zich toe. Hij blies op zijn fluit en wees naar de stip. BVV viel vol ongeloof schreeuwend naar de grond, de Cowboys lachten geniepig in hun vuistje. Een ware plottwist.

Vanaf 11 meter schoot een Sporting-speler de gelijkmaker binnen en werd de held van de dag. Hierna lag een sensationeel einde van het theaterstuk in het verschiet.

In de laatste seconden van de wedstrijd bracht Sporting de bal nog een keer naar voren. De held van enkele minuten eerder kreeg de bal weer voor zijn voeten en gaf deze hoog voor het doel. Een Sporting-speler toucheerde ligt de bal waarna deze zeer ongelukkig via het hoofd van een BVV-schlemiel achter zijn eigen doelman belandde. Met het eigen doelpunt eindigde de wedstrijd in een drama voor BVV  en in een sensationele extase voor de Cowboys die door deze goal mee blijven doen voor het kampioenschap.

De emoties bleven hooggespannen na de wedstrijd en het liep bijna uit de hand. Na een korte douche stonden beide ploegen niet veel later toch weer samen een biertje te drinken. Voetbal is oorlog, maar samen bier drinken verbroedert.

BVV 2

De Twed won met 0 – 2 in Horst en blijft op titelkoers. Roel Tax maakte de 0 – 1 en via een corner van Tom Thiesen werkte Wittenhorst zelf de 0 – 2 binnen.

Volgende week op paasmaandag spelen ze tegen SV Venray 10.