Our Blog

Wedstrijdverslagen

BVV 1

Op de eerste zondag die tekenen van lente vertoonde traden Blitterswijck en Sint Agatha aan voor een potje voetbal. In de eerdere wedstrijd wonnen de geel-zwarte Brabanders met 2 – 1. Ditmaal had VCA foeilelijke groene uitshirts aan. Zo’n grauwe groene kleur waarvan je spontaan een winterdepressie krijgt. Het spel van de bezoekers was net zo lelijk als hun shirts, waardoor BVV deze middag een goede kans maakte op de overwinning.

Men kan het aan doelman Boy Wolters navragen, maar hij raakte in de eerste helft slechts één bal met zijn handen aan. Uit een scherpe vrij trap van de zijkant kwam hij als beste uit de strijd, maar echt gevaarlijk was het met zo’n puike doelman niet.

BVV voerde de gehele eerste helft de boventoon. Verdedigend was dat met grote discipline waar menig Italiaan jaloers op is. De thuisploeg jaagde haar tegenstanders gegroepeerd af, zoals een familie leeuwen de zwakke prooi uit een groep hertjes weet te grijpen.

Aanvallend speelde BVV zo nu en dan met enige frivoliteit. Aangejaagd door Daan Pijpers die met een extra paar longen BVV de nodige energie gaf. De thuisploeg brak regelmatig goed door, maar een hobbelig veld of precisie stonden een doelpunt in de weg.

Dit werd het beste geïllustreerd door een prachtige aanval. BVV veroverde na goed druk zetten de bal links op het middenveld. Via meerdere schijven vonden de BVV’ers Daan aan de rechterkant. Hij bereikte de achterlijn en legde hem terug op de goed spelende Jari Wijnhoven. De bal kwam net een beetje achter Jari, waardoor zijn inzet net niet hard genoeg richting de hoek van het doel hobbelde.

In de tweede helft had BVV het eventjes moeilijk, de discipline was korte tijd verdwenen en had plaats gemaakt voor gevloek en getier naar elkaar en de scheids. De wedstrijd werd een beetje grimmiger en de leidsman uit Meerlo toonde meerdere keren de gele prent. In deze fase kreeg VCA ook een kans. Uit een voorzet kopte de spits de bal in het zijnet, BVV kwam goed weg.

Na deze kans herpakte BVV zich en kroop het uit haar schulp. De spelers troefden hun tegenstander beetje bij beetje steeds vaker af en dit resulteerde dan ook in kansen.

Zo buffelde Nick Arts drie mensen voorbij aan de linkerkant van het veld. Op pure wilskracht draaide hij zijn tegenstanders dol en bracht de bal voor. De bal vloog in eerste instantie nog over Willem heen en een kans leek verkeken. Totdat de supporters langs de lijn de roadrunner richting de bal zagen rennen. Waar iedereen geklopt leek, kwam Cas Teeuwen in razend tempo aan gesprint om de grote kans erin te werken. Hij zette zijn voet tegen de bal, maar de inzet ging rakelings over het doel.

Even later kreeg BVV een nog grotere kans. Uit een vrije trap viel de bal plots voor de voeten van Lúca Schraven. Zijn inzet werd gestopt door een verdediger en de bal belandde nu bij Jari Wijnhoven. Hij stond met de rug naar het doel en werd onder druk gezet. Met veel souplesse en snelheid draaide hij zich om en legde aan voor de openingstreffer. Op de lijn hadden zich inmiddels een aantal VCA’ers verzameld en zij hielden, hoe lelijk hun shirts ook waren, de bal op schitterende wijze uit het doel. Chapeau voor een knap staaltje verdedigend werk.

BVV bleef dreigend in de eindfase en leek daarbij de beste papieren te hebben voor de overwinning. Op een aantal afstandsschoten na bleven grote kansen en daarmee ook de overwinning uit. De bezoekers kregen ook geen doelpunt meer voor elkaar en zo werden de punten gedeeld.

Hoewel het als een verlies voelt, mag BVV zichzelf prijzen. Eerder dit seizoen werden dit soort wedstrijden verloren, maar door de discipline en werklust hielden ze nu de nul. Wellicht een opmaat voor meer.

Deze week niet één, maar twee wedstrijden. En ook nog twee derby’s wel te verstaan. Donderdag spelen ze uit bij Holthees en zondag spelen ze uit bij RESIA. Komt dat zien.

 

BVV 2

De Twèd heeft ook deze week de puike prestaties van afgelopen tijd doorgezet. Op zondag kwam Leunen op bezoek in de hoop een puntje weg te snoepen bij de geel-zwarten.

De trein van ‘Jelle Thiesen Railways’ ligt onderhand zo hard op stoom dat er een heel leger aan te pas moet komen om ze af te stoppen. Ze hielden wederom de nul en Mike Rongen heeft inmiddels alle Blitterswijckse records uit de boeken gespeeld. Hij kreeg al 450 minuten geen tegendoelpunt meer en is in de competitie met slechts 8 treffers (in 14 wedstrijden) de minst gepasseerde doelman van de competitie.

Tom Thiesen liet zien hoe je een echte penalty neemt en schopte raak vanaf 11 meter. Vervolgens scoorde ook Hans Hendrickx uit een standaardsituatie. Een vrije trap van de zijkant vloog zomaar het doel in en daarmee kon BVV weer 3 punten bijschrijven.

Volgende week gaat het tweede elftal op bezoek bij SV Oostrum.

 

BVV VR1

Niet alleen het tweede elftal vierde feest, ook de dames konden dit weekend juichen. Zij namen het op tegen ONDO. Het werd een waar voetbalfestijn, waarbij de BVV-supporters maar liefst vier keer konden juichen.

Lieke Arts was deze middag de gevierde vrouw. Zij wees BVV met twee treffers naar de overwinning. Isa van der Sterren en Yulia Schraven scoorde ook en zo won BVV terecht met 4 – 1.

Door deze overwinning klimt BVV naar plek 7. Volgende week staat er een uitwedstrijd met ST HRC/Stormvogels/Montagnards op het programma. Kunnen ze dit resultaat een goed vervolg geven?