Our Blog

Wedstrijdverslagen

HBSV 1 – BVV’27 1

Door twee redelijk goede wedstrijden in de Maasdorpencup vertekende BVV 1 weer nieuw leven na een ietwat teleurstellend seizoen. In tegenstellig tot vorig jaar bleek dat het team opeens in staat is om goals te scoren. En dan wordt het toch een ploeg om rekening mee te houden. Dit bleek ook zo in de bekerwedstrijd tegen Hout-Blerick. De vierdeklasser kwam er in bepaalde fases niet aan te pas tegen de geel-zwarten. Uiteindelijk werden de punten eerlijk verdeeld, het werd 2 – 2.

Op de onwennige eerste minuten na was BVV de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Met veel energie wonnen ze vele duels en speelden ze de bal zorgvuldig van voet naar voet. Met nieuw elan in de voorhoede leverde dit ook de nodige kansen op.

Zo kwamen aanwinsten Sjeffrie Swinkels en Jop Clabbers door hun snelheid en behendige voeten regelmatig voor de doelman te staan. Ze vlogen als jonge honden over het veld. De linksback van HBSV werd al na 15 minuten gewisseld omdat de nieuwe Blitterswijckse goden heer en meester waren. Hun kansen werden in de openingsfase nog niet omgezet tot doelpunten.

De grootste kans was voor spits Peter (Stan van de Water). Na een hele goede aanval over links kreeg hij de bal op zijn hoofd. Hij torende boven iedereen uit, maar de inzet van Whiskey (Flodder) ging helaas langs de verkeerde kant van de paal.

De ‘Oehs’ en ‘Ahhs’ vlogen regelmatig over het veld na weer een nieuwe kans. Na enig geduld was er eindelijk ook een ‘Jaaaaa’ te horen. Een geduldige opbouw werd door Sjeffrie Swinkels omgezet in een prachtig doelpunt. Nadat hij een mooie pass van Gijs Gooren door de lucht meenam, omspeelde hij de doelman op sublieme wijze. Hierna was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken, 0 – 1.

BVV bleef na de openingstreffer de bovenliggende partij. Daarbij vergaten ze zichzelf te belonen en de wedstrijd op slot te gooien. Sjef wist nog wel te scoren met een prachtig doelpunt, maar zag zijn goal afgevlagd worden. Men had zijn bedenkingen.

Vlak voor rust kreeg de motor van BVV nog een dot van een kans. Sil Arts stond uit een hoekschop geheel vrij, maar mikte de bal aan de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft een ander BVV en een ander HBSV. Waar de thuisploeg een tandje bijschakelde waren het de mannen uit Blitterswijck die juist een tandje terugschakelden. De verschillen zijn klein, waardoor het spelbeeld 180 graden draaide. BVV kwam er voetballend niet meer aan te pas en kwam in de duels te laat. Het was wachten op de gelijkmaker.

Deze kwam na ongeveer 70 minuten spelen. BVV kreeg een standaardsituatie niet goed weggewerkt waarna een hard schot in het Blitterswijckse doel verdween. De geel-zwarten konden zich dit zelf aanrekenen.

Het spelbeeld veranderde nu een klein beetje, want BVV kroop iets meer uit haar schulp en verbeterde het spel. Toch was het HBSV die de voorsprong nam. De aanvoerder van de thuisploeg zette een knappe actie in en krulde de bal perfect in de hoek, 2 – 1.

In enkele minuten hierna was het doelman Boy Wolters die BVV met twee puike reddingen in de wedstrijd hield. Bij een van de reddingen wist Boy uit bijna geslagen positie zijn hand nog achter de bal te krijgen. Dit gaf het team weer een boost.

Met veel energie, aangevoerd door frisse invallers, zocht BVV de aanval. Via een aanval langs Koning Willem en motormuis Jarno Wijnhoven belandde de bal op de stip. BVV-Aanwinst Sjef eiste de bal op en schoot mis. De scheids was zo vriendelijk en gaf aan dat de keeper veel te vroeg van zijn lijn kwam. De herkansing schoot Sjef onverbiddelijk in de kruising, 2 – 2.

In de slotfase zocht BVV nog de aanval, maar eigenlijk waren beide ploegen in deze fase tevreden met een gelijkspel. Daar bleef het dan ook bij.

BVV 2

Het tweede elftal ging op bezoek bij Wittenhorst 7. Ze schoten uit de startblokken en stonden snel met 0 – 2 voor. Op aangeven van Pim Fleuren scoorde Lou van Kempen de 0 – 1. De tweede treffer kwam op naam van Arne Thiesen.

In de tweede helft vloeide de energie langzaam uit het elftal. Wittenhorst kwam uit geslagen positie terug naar 2 – 2.

Er zit de nodige veerkracht in de ploeg van Jelle Thiesen, want op het tandvlees wisten ze de overwinning binnen te halen. Lou van Kempen werd man van de wedstrijd en scoorde de 2 – 3.

Rabo ClubSupport

Het is mogelijk om van 4 t/m 26 september op BVV’27 te stemmen tijdens de Rabo ClubSupport. Dat kan via de Rabobank app of via https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen.

Jaarvergadering

Op donderdag 7 september vindt de Jaarvergadering van BVV’27 plaats. Alle leden zijn deze avond van harte uitgenodigd in onze kantine. De avond start om 20:30 uur. We vragen leden om op tijd aanwezig te zijn.