Our Blog

RKDSO – BVV’27 0 – 1

Na drie maanden zitten trillen, zweten en afkicken mochten de jonge honden uit Blitterswijck weer een keer de wei in voor een échte competitiewedstrijd. Een echte wedstrijd waar het draait om de drie punten. Een echte wedstrijd waarin iedereen op en rondom het veld heel even alles vergeet en zich mee laat sleuren in de spanning van een voetbalwedstrijd. Dat is toch goud. Het beste van alles was ook nog dat BVV een puike teamprestatie leverde en de wedstrijd verdiend won met 0 – 1.

In de eerste fase van de wedstrijd was te merken dat de geel-zwarten al even geen wedstrijd hadden gespeeld. Het was zeker niet slecht, maar ritme ontbrak waardoor het dan ook veelal aftasten was in de openingsfase. De eerste kans van de wedstrijd was voor Jari Wijnhoven. Na een aanval over links kreeg hij de bal op de zestien meter lijn. Hij nam aan en schoot de bal richting de kruising. De keeper zweefde naar de bovenhoek en tikte de streep uit het doel. Dit schot was een voorbode voor het offensief van de geel-zwarten en BVV wist dat er vandaag gewonnen zou worden.

De mannen uit Blitterswijck waren na dit schot steeds sneller, eerder en beter bij de bal dan de mannen uit Lomm. Hierdoor kreeg de uitploeg een overwicht, maar wist dit nog te weinig uit te drukken in kansen. Meermaals kwam Jari Wijnhoven als middenvelder gevaarlijk door, maar precisie was er nog niet deze donderdagavond. BVV kwam ook regelmatig goed door over de flanken. Jens en Nick lieten hun tegenstanders vaker hun hielen zien dan de blauw-witten lief was. Grote kansen? Nee dat niet echt. Maar wel veel dreiging.

In het tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld. BVV werd nu alleen nóg dreigender. Aanval na aanval werd opgezet en de treffer hing vanaf minuut ’46 in de lucht. Het was alleen de vraag wanneer die zou vallen. Het was weer eens Jari Wijnhoven die na een geweldige pas van Sergio Goncalves Teles diep werd gestuurd. In de zestien meter was hij iedereen de baas, behalve zijn eigen zenuwen. De tegenstander kon nu nog wel opgelucht ademhalen nadat ze de inzet over het doel zagen zeilen.

In zulke wedstrijden, waarin de treffer in de lucht hangt krijgt elk team in de hele wereld toch die ene kans tegen. Zo ook Blitterswijck. Lomm kwam eindelijk een keer door de Blitterswijckse defensie. De Lomm-aanvaller liep zelfverzekerd naar het doel, dit was hun kans. In gedachte rende hij al juichend naar de middenstip, maar BVV kon zich deze avond prijzen met een uitmuntende vervanger van Boy Wolters. Als en ware handbalkeeper stopte Mike Rongen de 1 – 0 en was de baas in deze één tegen één.

Nu kon de goal toch niet uitblijven? Iedereen op het veld voelde dat het doelpunt ging vallen. BVV kreeg maar weer eens een corner na een aanval. De bal werd weggewerkt en belandde voor de voeten van Lucassen. Hij bracht de afgeslagen bal weer voor en bereikte het hoofd van Peter (Stan van de Water). Als een ware Luuk de Jong van de vijfde klasse knikte hij de bal hard tegen de touwen, 0 – 1. Na zijn treffer sprong Peter zo hoog van blijdschap dat de scouts van de NBA, aantekeningen begonnen te maken. De euforie was groot en het gejuich was dan ook tot in Blitterswijck te horen. Het was niet het Camp Nou dat Luuk Luuk Luuk schreeuwde, maar Sportpark ’t Witlandt dat PETER PETER PETER scandeerde.

De slotfase brak nu aan. BVV bleef de bovenliggende partij, maar het spel met de opportunistische bal begon. Lomm probeerde via lange en diepe ballen door de geel-zwarte defensie te breken, maar die stond deze avond als een huis. Aangevoerd door Sergio kreeg BVV geen kans meer tegen.

Na drie maanden doelloos trainen, huilen om afgelastingen en tevergeefs bier drinken in de hoop op een wedstrijd konden er eindelijk weer drie dik verdiende punten bijgeschreven worden. Het was weliswaar 0 – 1, maar met deze teamspirit was deze overwinning veel meer waard dan 3 punten.

Niet alleen Mike Rongen debuteerde deze avond in het eerste van BVV. Ook nieuwkomer Akin Khalfallah maakte zijn eerste minuten voor de geel-zwarten. En na jaren rondgezworven te hebben over de Nederlandse amateurvelden keerde Giuseppe Miraglia ook weer terug in het eerste van BVV.

Zondag de derby uit op bezoek bij SVOC. Zijn jullie er allebei bij op het sportpark waar het altijd regent en waait? In Oelder gaat BVV op voor een tweede overwinning op rij.