Our Blog

BVV – RKDSO

Op een heerlijke zondagmiddag in mei, met de zon op de snuit, streden Blitterswijck en Lomm voor de drie punten. Gezien de ranglijst spelen beide ploegen geen grote rol van betekenis meer in de competitie. Het was dus gewoon een wedstrijd om te winnen, zonder belangen van promotie of degradatie. De geel-zwarten hadden de meeste zin in om deze gewone wedstrijd te winnen. Met een grote doses energie werd Lomm in de eerste helft totaal overklast. Niemand keek dan ook raar op dat de punten in Blitterswijck bleven.

BVV was eigenlijk vanaf minuut 1 de betere ploeg. Aan de bal waren ze sterk en waren er oneindig veel afspeelmogelijkheden. In de eerste fase kwam Nick Arts meermaals goed door over links. De buffel denderde weer als vanouds van achter naar voren. BVV kwam in deze fase al vaak in de zestien meter. Schoten tussen de palen bleven echter uit.

De gedrevenheid van de linkerkant had zijn uitwerking op de rest van het team. Iedereen nam er een voorbeeld aan en BVV werd oppermachtig. Van doelman tot spitsen, iedereen droeg zijn steentje bij om de tegenstander van hot naar her te laten rennen. Lomm had eigenlijk geen idee wat ze hier tegenin konden brengen. Het creëren van kansen was echter weer een andere opgave. BVV kwam vaak tot aan het doel, maar net de laatste pass ging fout. Er werd net niet geschoten. Of de tegenstander stak er toch een voetje voor. Het zorgde in ieder geval voor flink wat ‘gegodver’ aan de zijlijn.

BVV beloonde haar goede spel gelukkig op tijd. Na een puike aanval werkte Lomm de bal tot corner. Uit de afgeslagen corner bleef de bal hangen. Sergio Gonçalves Teles ging ermee aan de haal en dribbelde rond. Hij bracht de bal voor zijn rechter en gaf strak voor. De bal leek aan iedereen voorbij te suizen, maar de man met die andere prachtige naam stond als enige op te letten. Als een ware goaltjesdief kwam Akin-Khalifa Khalfallah voor zijn man en schoot de bal onverbiddelijk tegen de touwen, 1 – 0. Zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van BVV.

Na dit doelpunt kreeg BVV twee gigantische uitbraken. Zulke counters moeten eigenlijk een doelpunt worden, maar zoals eerder vermeld was de thuisploeg in vorm om grote mogelijkheden om zeep te helpen deze middag. Het scoren van kansen is toch waar het om draait bij dit spel, als je dat niet doet dan kan het nog weleens lastig worden.

Het leek ook heel even een lastige middag te gaan worden. Na twee slappe terugspeelballen werd de Lomm-spits oog in oog met doelman Boy Wolters gestuurd. Met gevaar voor eigen leven gooide Boy alles in de strijd om een doelpunt te voorkomen. Hij schoot als een waar kanon uit zijn doel en vloog op de bal. Hebbes. De spits bleef in tranen achter, Boy als held.

Niet veel later kon BVV die andere speler van Wolters bedanken. Uit een voorzet van Lomm bleef de bal in de zestien hangen. Rik wilde deze wegwerken, maar zijn actie zeilde richting het eigen doel. Boy’s kleine broertje Djordie zag dat zijn doelman niet mee in staat was om de bal te pakken. Hij snelde naar de doellijn, sprong de lucht in en reikte met zijn hoofd naar de bal. Jordy strekte zijn lichaam zover uit dat het schijnt dat hij zelfs 2 centimeter groeide. De bal belandde op zijn hoofd en kwam terug het spel in. Sergio lette op en peerde de bal met hoge snelheid naar voren. BVV bedankte de familie Wolters en ging weer goed voetballen.

Dit goede voetbal resulteerde in een dot van een kans. BVV zocht de aanval, maar werd op zo’n 20 meter van het doel opgehouden. Ditmaal bleef BVV wel rustig rondspelen. Via Giuseppe, Akin, Jannes en Jari belandde de bal bij de instormende buffel. Nick Arts schoot op doel en de doelman verwerkte ternauwernood de inzet. De rebound was vervolgens te lastig om de score te verdubbelen.

Vlak voor rust werd de kracht van BVV en de achilleshiel van RKDSO blootgelegd. Sergio legde met een splijtende pass het hele veld open en stuurde Gijs Gooren diep aan de rechterkant. Hij nam de bal mee naar de achterlijn en de BVV-spitsen sprinten lachend naar het doel: “Dit moet een goal worden.” De bal kwam strak voor en het was wederom Akin die de bal knap raak schoot. Hij verdubbelde de score en zijn eigen doelpunten moyenne. Akin was deze middag de baas op sportpark ’t Hoogveld.

In de rust sprak BVV de magische woorden: “Nu niet denken dat we er zijn he.” Wat denk je? Ze dachten dat ze er waren. Lomm gaf iets meer energie, BVV iets minder. De verschillen in deze klasse zijn klein, waardoor het weer een wedstrijd werd. Lomm ging nog meer op de lange bal spelen dan dat ze al deden en BVV liep steeds vaker achteruit. Het werd iets dreigender voor het doel van de thuisploeg, maar grote kansen kwamen vooral aan de andere kant.

BVV kwam in de omschakeling meermaals voor het doel van de tegenstander. Kansen, kansen en nog eens kansen. Maar net zoals in de eerste helft. Finesse ontbrak, schoten bleven uit en Lomm bleef leven. Ik ga ze niet allemaal beschrijven. Dat zou namelijk een dikker boek worden dan ‘De ontdekking van de hemel’. (Die is dikker dan de Bijbel. Zoveel kansen dames en heren).

De bezoekers werden op een gegeven moment zelfs geholpen om weer aanspraak te maken op een puntje. Uit een voorzet kwam de bal hoog voor. Boy kwam uit, maar de bal bleek net iets hoger te komen dan verwacht. Deze viel uit zijn handen voor de voeten van de tegenstander, 2-1. Het zal toch niet?

Compliment aan de thuisploeg voor de fase hierna. Ze raakte niet in paniek, ze verloren niet hun hoofd en speelde de wedstrijd netjes uit. Zo volwassen beginnen ze te worden he, die jongens uit Blitterswijck. Het was eigenlijk dat ze zichzelf voor de kop moesten slaan dat ze de score niet verder uitbreidden.

Meerdere speler kregen geweldige kansen om te scoren, maar alles ging mis. BVV prees zich deze middag met Akin in de gelederen. Uit zeker tien 100% kansen was hij de enige die wist te scoren. Hij kreeg de wedstrijdbal mee naar huis en schouderklopjes van al zijn teamgenoten.

Volgende week komt koploper Leunen op bezoek. Wie weet gebeurt er net zoals in de uitwedstrijd in Leunen iets magisch.

BVV 2

Het tweede elftal had vrij dit weekend. Volgende week gaan zij op bezoek in Leunen om daar het dorp al eens op te schrikken met de geweldige voetbalkwaliteiten uit Blitterswijck.

BVV VR1

Ook de dames hadden een weekend vrij. Zij spelen op donderdag thuis tegen ST MDOC VR2. Op zondag gaan ze op bezoek bij SV Oostrum VR1. Alom een weekend met derby’s.