Our Blog

Toxandria – BVV

Op de zondag dat PSV naaste concurrent Ajax een oorwassing gaf, werd er op de Nederlandse amateurvelden ook nog gevoetbald. Blitterswijck mocht het ditmaal opnemen tegen de nummer drie, Rijkevoort.

Al heel snel in het duel wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Een ogenschijnlijke makkelijk te verdedigen lange bal zorgde voor een totale blunder in Blitterswijckse defensie. De bal werd door een geel-zwart hoofd voor de voeten van en Toxandriaanse speler gekopt. Die had een vrije doortocht naar het doel en maakte er 1 – 0 van.

Aan de andere kant had BVV de gelijkmaker al snel op de schoen. Na een mooie combinatie werd Jimmy Lucassen vrijgespeeld op het middenveld. De buffel op links was er na enkele weken van afwezigheid weer bij en deed waar hij goed in is; de hele flank kortwieken en op en neer denderen. Jimmy zag de buffel de zestien instormen en legde de bal perfect in de loop. Met een geniale lob probeerde Nick de buffel, vanuit de lucht, de bal over de doelman te werken. Nick miste net een klein beetje geluk, waardoor de Puskás-award aan zijn neus voorbijging.

Zoals vaker dit seizoen gebeurde het onvermijdelijke voor BVV. Direct na een grote kans, zelf de goal tegen krijgen. Vanuit de opbouw werd de bal kinderlijk eenvoudig verspeeld en wederom had een Toxaanse speler een vrije doortocht naar de goal. Wederom een koud kunstje voor de nummer drie, 2 – 0.

BVV zat niet direct bij de pakken neer en ging vol goede moed naar het Toxandese doel. Het spel was in de fase na het doelpunt redelijk goed en het leverde een dot van een kans op. Uit een aanval over rechts werd de bal vanaf de achterlijn teruggelegd. Lúca Schraven kreeg hem op zijn linker en schoof hem mooi in de hoek van het doel. Op het allerlaatste moment voorkwam een Toxandriase (lees als: Toksan drie azen) voet de aansluitingstreffer. Hierna zakte de moed wél in de Blitterswijckse schoenen.

Het werd zwoegen voor de bezoekers en de thuisploeg nam de overhand. Zo’n vijf minuten voor rust zette de thuisploeg die overhand om in de beslissing. Uit een afgeslagen corner nam een Toxandrianer de bal vol op de pantoffel. U raadt het al. De bal verdween zeer ongelukkig via een Blitterswijcks kruintje de kruising in, 3 – 0.

In de tweede helft herpakte BVV zich enigszins. Hier en daar toverde ze een mooie aanval uit de hoge hoed, waardoor de middag niet geheel in mineur werd afgesloten. In verdedigend opzicht kwamen ze nog wel een aantal keren goed weg.

In de laatste minuten kreeg Toxndria nog een ‘penanty’, die met grote precisie werd binnengeschoten, 4 – 0. De BVV-spelers dropen af. In de komende twee rustweken moeten zij zichzelf eens goed in de spiegel aankijken. Zo nu en dan heb je pech, maar als er een patroon te zien is, dan mag je jezelf gerust eens achter de oren krabben.

BVV 2

Het tweede elftal speelde deze week tweemaal. Op donderdag ging het sterrenensemble van trainer Jelle Thiesen naar Oostrum. Al snel kwamen de bezoekers op een 1 – 0 achterstand. Het zal toch niet? Je gaat het kampioenschap toch niet verspelen op een donderdagavond in Oostrum? Tuurlijk niet.

Goudhaantje Stoffel was namelijk van de partij en hij schoot de gelijkmaker binnen. Vervolgens was het Tom van der Hulst die voor de 1 – 2 zorgde.

BVV vond dit niet genoeg en met het oog op de ranglijst werd er maar eens flink aan het doelsaldo gewerkt. Pim Fleuren deed zijn duit in het zakje voor de 1 – 3. Daarna kwam Stoffel nog eens om de hoek kijken en maakte de 1 – 4.

De mooiste goal van de avond kwam van de voet van Lou van Kempen. Uit een vrije trap schoot hij de bal kiezelhard via de onderkant van de lat binnen. Waarna het slotakkoord voor Pim Fleuren was. 1 – 6!!

Op zondag dan ook nog eens de uitwedstrijd tegen EWC. Zoals elk sterrenensemble twee wedstrijden in de week kan spelen, kan ook het tweede elftal van BVV dat. Hoewel ze wederom op 1 – 0 achterstand kwamen, werd ook ditmaal de wedstrijd omgedraaid.

WvL (Willem van Loenhout) maakte de gelijkmaker. De winnende treffer kwam van de man in vorm; Lou van Kempen. Het tweede elftal won de derby met 1 – 2.

De komende week heeft het tweede elftal rust en kunnen ze een plan van aanpak maken voor de resterende wedstrijden. Ze staan op dit moment bovenaan met drie punten en twee wedstrijden meer dan de runner-up ZSV. Na de grandioze 1 – 6 zege is het doelsaldo nu ook in het voordeel van Blitterswijck. ZSV moet namelijk in hun twee inhaalwedstrijden 10 doelpunten maken willen ze BVV daarin voor zijn.