Our Blog

BVV – VVV

Na maanden niet te mogen voetballen speelde BVV nu haar vierde wedstrijd in 11 dagen, ditmaal tegen een tegenstander die met net zoveel punten dezelfde plek bekleed in de competitie. ‘Nul-Drei’ uit Venlo kwam op bezoek en luidde daarmee ook de returnwedstrijden van de competitie in. Na een slechte en inspiratieloze openingsfase denderde de BVV-trein over de Venlonaren heen, het werd 4 – 1.

In het begin van de wedstrijd zagen de fans een heel pover BVV’27. Aan de bal was het onrustig en zonder bal leek de ploeg kwetsbaar. Dit resulteerde dan ook in de 0 – 1 voor de bezoekers. Een bal werd hoog voor het doel gespeeld en de normaal stabiele verdediging verslikte zich in deze boogbal. Hij viel achter de verdediging waarna Silva doelman Mike Rongen kansloos achterliet. Hij lobte de bal over de doelman en strafte de slechte openingsfase van BVV af.

Na het kwartier pakte BVV het actieve spel van de laatste weken weer op. De energie keerde als het ware terug en het voetbal werd steeds wat beter. Kansen waren er zeker ook voor BVV. Lucassen probeerde het een keer met een hard schot van afstand. De doelman wist deze inzet niet te klemmen, maar werkte hem zelfs voor de voeten van de alerte Willem Karman. Door zijn uitermate actieve en snelle reactie was hij iedereen te vlug af, maar misschien ook zijn eigen koelbloedigheid. Een niet te missen kans bleek toch te missen, VVV kwam goed weg.

Niet veel later nog een dot van een kans. Jarno Wijnhoven kwam deze middag meermaals goed door over de rechterkant. Uit een van zijn voorzetten belandde de bal voor de voeten van de altijd dreigende middenvelder Jari Wijnhoven. Zijn inzet spatte uiteen op de lat en VVV mocht voor de tweede keer in korte tijd opgelucht ademhalen.

Vijf minuten voor rust kreeg BVV de derde 100% kans, deze ging er gelukkig wel in. Jannes Gooren kwam goed door over rechts en sneed de 16 meter in. Hij was niet te stoppen en de Venlosche defensie besloot aan de noodrem te trekken. Jannes ging gestrekt en de bal op de stip. Dit was een koud kunstje voor Jimmy Lucassen en hij liet de keeper radeloos achter vanaf 11 meter, 1 – 1.

In de tweede helft trok BVV het goede spel door en was heer en meester. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en het was alleen de vraag wanneer de Blitterswijckse treffer ging vallen.

Een Blitterswijckse vrije trap werd voor het doel geslingerd. De in het blauw-gehesen VVV’ers kregen de bal slecht weggewerkt. Als een echte spits stond Peter op de juiste plaats. Hij dacht niet na en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek knap binnen. De clubtopscorer was weer belangrijk voor zijn ploeg.

Wat volgde was een stormloop van BVV richting het doel van de tegenstander. Jens Wolters was pas net binnen de lijnen gekomen, maar stichtte direct gevaar. Met een splijtende pass penetreerde hij de defensie en stuurde Giuseppe naar het doel. Giuseppe wilde uithalen, maar een Venlosche zaag stak hier een stokje voor. De zaag miste alleen de bal en raakte Giuseppe, waardoor de scheids niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. De Italiaan pakte zelfverzekerd de bal, legde hem neer en schoot hem snoeihard in de kruising, 3 – 1.

BVV kwam vandaag langzaam op gang, maar eenmaal in de tweede helft was de trein op topsnelheid en was er niemand in de wereld die ze tot stoppen wist te brengen. De thuisploeg kreeg meermaals de kans om nog verder uit te lopen, maar er werd zo nu en dan nog te onzorgvuldig met de kansen omgesprongen. In de slotfase kwam dan toch de 4 – 1. Jimmy Lucassen werd getorpedeerd in het zestienmetergebied, waardoor er maar liefst drie penalty’s werden gegeven aan de geel-zwarten. Ongekende weelde. De laatste strafschop werd wederom benut door Lucassen zelf en hierdoor mocht hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Het mooiste doelpunt kwam van Venlosche zijde. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg de VVV-spits de bal buiten de zestien. Van een onmogelijke afstand schoot hij uit de draai de bal in het dak van het doel. De buitenspelregel gooide roet in het eten waardoor hij teleurgesteld achter bleef.

Na twee weken een Engels programma gedraaid te hebben krijgt het eerste elftal deze week een rustige sessie met één wedstrijd op zondag. Dan gaan ze op bezoek bij Kronenberg en proberen ze de ongeslagen status van 2022 te behouden.

BVV 2

Het tweede elftal speelde de topper tegen koploper Wittenhorst. In de strijd om de titel trok ‘De Twéd’ aan het kortste eind. Wittenhorst was BVV de baas waardoor er een wonder moet gebeuren om op het einde van het seizoen met de platte kar het dorp rond te gaan.

De oranjehemden wisten met 1 – 4 te winnen. René Tissen maakte het enige Blitterswijckse doelpunt. Uit een scrimmage voor het doel was hij het meest oplettend en tikte de eretreffer binnen.

Volgende week speelt het tweede elftal een uitwedstrijd tegen Volharding 7. De tweede plek is natuurlijk ook iets moois om voor te strijden.

BVV VR1

De dames uit Blitterswijck wonnen vorige week hun eerste wedstrijd van het seizoen. Klaarblijkelijk beviel dit ze zo goed dat ze dit kunstje deze week nog maar eens herhaalde. In een zinderende wedstrijd wonnen de dames met 2 – 1 van Sparta ‘18/Melderslo VR3.

De dames uit Blitterswijck kwam al snel op achterstand, maar herpakte zich hierna knap. De Blitterswijckse defensie stond als een huis met Marijn op rechts, Lieke op links en Lisan als voorstopper. De bezoekers wisten na de treffer nog maar 1x gevaarlijk te worden. Deze aanval werd echter onschadelijk gemaakt door een knappe tackle van vedette Linda.

BVV zocht de aanval en ze werden dan ook gevaarlijk. Na een goede combinatie van Lotte en Vonnen werd Eline vrijgespeeld. De aanvoerster was uiterst koelbloedig en bracht de stand weer in evenwicht.

De spanning steeg en beide ploegen knokte vol voor de overwinning. Dit knokken leverde BVV een vrije trap op ter hoogte van de kantine. Saskia Tax ging achter de bal staan en probeerde het met een kanonskogel van afstand. De vrije trap vloog als een raket het doel in en liet de dames in extase achter, 2 – 1.

Een extra compliment voor Chayenna, Marijn en Lisan die inmiddels iedere week bewijzen onmisbaar te zijn voor het dameselftal. Onder leiding van hen trokken de dames na een spannende slotfase de overwinning over de streep.

Volgende week wacht een wedstrijd met rode lantaarndrager America VR1. Wie weet kan BVV voor drie overwinningen op rij gaan.