Our Blog

Ruud van Nistelrooij kwam ooit met de ketchupfles-theorie voor het scoren van doelpunten. Het betreft een ouderwetse glazen Heinz fles (foto bijgevoegd voor de jongere generatie). Volgens Van the Man is scoren als een fles ketchup. ‘Soms doe je ontzettend je best en komt er niets uit en op een ander moment gaat het ineens vanzelf.’ Na wekenlang schudden kwam er eindelijk saus uit de Blitterswijckse ketchupfles.

De bezoekers uit Wellerlooi kwamen met de staart tussen de benen naar Blitterswijck, want in de beker werden ze al eens met 4 – 1 naar huis gestuurd. Al snel bleek dat deze angst gegrond was, want BVV greep RESIA direct bij de strot en hield deze 90 minuten vast.

BVV kreeg vele kansen en zag na vele weken zonder doelpunt het netje eindelijk weer bollen. Sjeffrie Swinkels kwam oog in oog met de doelman te staan en met een prachtige boogbal zorgde hij voor de 1 – 0. Diezelfde Sjefke was ook betrokken bij de 2 – 0. Hij schoot zijn vrije trap hard op doel en de keeper kon stopte de inzet met grote moeite. Koning Karman was er als de kippen bij en schoot de bal in het lege doel.

Aan de andere kant was de verdediging van BVV in uitstekende vorm. Met Sergio en Sil (een populaire combi aan de overkant van de maas?) in de achterste lijn was er geen doorkomen aan voor de bezoekers.

In de tweede helft etaleerde BVV haar klasse en overrompelde ze de tegenstander. Uit een voorzet van Nick Arts wist Geuvert (Giel Jochijms) al snel de 3 – 0 binnen te tikken. Hiermee leek de wedstrijd beslist. De ketchupfles was echter pas net begonnen met lopen en de saus vloeide rijkelijk deze middag.

Nick Arts bewees deze middag meer dan alleen een aangever te zijn. Met een pegel van jewelste verschalkte hij de doelman van ‘De Loi’, 4 – 0. De buffel was aardig op gang de tweede helft en denderde wederom door over links. Ditmaal bereikte zijn voorzet het hoofd van goudhaantje Stoffel. De beste man stond enkele minuten in het veld en kopte direct knap raak, 5 – 0.

De mooiste treffer kwam op naam van publiekslieveling Jop Clabbers. Hij kreeg de bal aangespeeld in de zestienmeter en draaide met één geniale kapbeweging weg bij zijn tegenstander. De verdediger heeft de hele nacht niet kunnen slapen, zo dol was hij. Jop schoot de bal hierna beheerst binnen. De publiekslieveling transformeerde zichzelf van een jongetje naar een hele grote man in luttele seconden. Het publiek scandeerde de naam van hun lokale held. Teamgenoten droegen hem op handen over het veld. En vrouwen vroegen om zijn goddelijke lichaam.

Het slotakkoord was voor Stoffel. Na een verkeerde opbouw kon hij alleen op de keeper aflopen. Als een ware spits schoot hij knap binnen. Hij tekende daarmee voor de eindstand van 7 – 0.

Aanstaande donderdag speelt het eerste elftal uit tegen Holthees-Smakt. Nu de ketchup is begonnen met vloeien zijn de geel-zwarten in staat om meer punten te behalen.