Our Blog

BVV 1 – Leunen 1

Op een zonovergoten Sportpark ’t Hoogveld waren vele BVV-supporters getuige van het klassieke verhaal van het seizoen. In een spannende strijd trokken de geel-zwarten wederom aan het kortste eind en was de conclusie van iedereen zoals bijna elke zondag: ‘’Jullie hadden meer verdiend.’’

BVV verdient dit seizoen al vele wedstrijden eigenlijk iets meer dan dat ze krijgen. Zo ook vandaag weer. Maar als je ziet hoe kinderlijk eenvoudig de bezoekers een goal kunnen maken, dan vraag je je af of BVV wel punten verdient. De wedstrijd was nog geen 10 minuten onderweg en BVV stond al op achterstand. Eén loopactie in de diepte in combinatie met een lange bal deden BVV de das om. Te weinig druk op de bal, achterin niet opletten. Leunen kreeg de openingstreffer cadeau.

Enkele minuten later toen de geel-zwarten nog aan het bijkomen waren van de eerste klap, kregen ze direct wéér een rechtse hoek te verwerken. BVV werkte de bal slecht weg na een aanval van Leunen en zag vervolgens de bal geheel eenvoudig het doel invliegen, 0 – 2. Het apathische verdedigen was kenmerkend voor het Blitterswijckse spel in de eerste 15 minuten.

Gemor langs de kant, want dit leek werkelijk waar helemaal nergens op. BVV bleef in de fase daarna onder druk staan en leek rijp voor de slacht. Leunen was zo aardig om alleen met een mes langs de Blitterswijckse keeltjes te schrapen. Ze vergaten BVV de doodsteek te geven.

Dat was dom want BVV heeft een paar hele goede voetballers in de gelederen. Uit een counter kwam de bal bij Lúca Schraven terecht. Hij zag Jop Clabbers op de brommer springen en richting de achterlijn snellen. De pass van Lúca kwam perfect in de loop, waardoor Jop aan alles en iedereen zijn snelheid en klasse etaleerde. Ook zijn voorzet was perfect en hij bereikte Daan Pijpers. Daan kapte, draaide en mikte, maar kreeg de bal er niet in. Toen zag hij zijn collega Nick Arts aan komen stormen en besloot de bal breed te leggen. Met zijn hoeven vooruit schoot de buffel de bal knap binnen, 1 – 2.

BVV leefde weer en hoop keerde terug op het sportpark. Vlak na de drinkpauze vervloog al deze hoop alweer snel. Uit een afgeslagen corner stond BVV te slapen. Een Leunse lummel kreeg alle tijd om de bal voor te zetten en bereikte een andere Leunse lummel. Deze stond geheel vrij in de zestien en schoot de bal binnen, 1 – 3. Blitterswijckse hoop veranderde weer heel snel in gemor.

BVV zat echter niet bij de pakken neer en zocht direct weer de aanval. Het was Jens Arts die hiervoor het startschot gaf. Op wonderbaarlijk wijze wist hij de bal binnen te houden aan de zijkant van het veld. Vervolgens gaf hij een geniale pass op Jari Wijnhoven. Andrea Pirlo zou jaloers zijn geweest.

Jari ging met de bal aan de haal en kwam een-op-een met de Leunse doelman (die verrassend klein was voor iemand uit Leunen). Jari dacht niet na en werkte de bal na zijn aanname perfect om de doelman heen. Mensen die erbij waren zullen zeggen dat de pass van Jens en de afwerking van Jari nogal gelukkig waren. Ik zeg het je: Dit was pure klasse.

Voor rust was het dus al 2 – 3. Spanning en sensatie alom. In de eerste helft was BVV ook nog eens dichtbij de gelijkmaker. Daan Pijpers stond na een machtige sprint alleen voor de doelman. Vlak voor de doelman werd hij overvallen door iets dat leek op kortsluiting. Hij kreeg de bal niet van de grond, waardoor de keeper als sterkst uit de strijd kwam.

In de tweede helft zetten beide ploegen het hoge tempo van de eerste helft door. BVV werkte zich het apenzuur en knokte voor iedere meter en iedere bal. Wellicht dat het hoge tempo beide ploegen parten speelde, want grote kansen bleven aan beide zijdes uit.

BVV en haar supporters bleven hopen, maar de bal kwam niet meer tussen de Leunse palen. En mocht die onverhoopt toch eens in de buurt van het doel komen, dan konden de bezoekers telkens leunen op hun goed spelende doelman.

BVV verdiende weer een puntje vandaag, maar stond wederom met lege handen. Wellicht dat al het geluk zich heeft opgespaard voor volgend seizoen. Volgende week de laatste wedstrijd op bezoek bij De Zwaluw. We bedanken alle supporters voor hun wekelijkse steun. Voor nu wensen we iedereen veel plezier bij de kampioenswedstrijd van het tweede elftal.

Tot volgend seizoen!

BVV 2

Met nog twee wedstrijden te spelen komt het kampioenschap wel heel dichtbij voor het tweede elftal. Ze mochten op bezoek bij nummer drie SV Venray. In de wandelgangen ging al rond dat ditmaal Venray een ietwat partijdige scheids zou opstellen. Nadat ze volgens eigen zeggen in Blitterswijck benadeeld waren, was het nu tijd om zelf met twaalf man op het veld te staan.

En zo geschiedde. BVV speelde deze middag een moeizame wedstrijd waarin het niet één, maar twee keer rood kreeg.

Beide ploegen knokten voor de overwinning. Arne Thiesen kon na een prachtige voorzet van Lou van Kempen de bal binnen koppen. Aan de andere zijde werd ook eenmaal gescoord.

In de tweede helft was daar een allesbeslissend moment in het voordeel van SV Venray. Na een clash tussen de Venray-spits en doelman Mike Rongen ging de bal op de stip (zoals je begrijpt was dit niet een heel terecht gegeven penalty). De strafschopnemer was niet opgewassen tegen de keeperskunsten van Mike. De doelman bewees zijn team een enorme dienst door de penalty op magistrale wijze te stoppen.

Concurrent ZSV won deze zondag met hele grote cijfers. Hierdoor bleek achteraf dat de gestopte penalty (en het daarmee behaalde punt) goud waard is voor BVV. Ze staan nu twee punten achter de koploper. Bij winst is de titel van BVV 2.

Ik wil iedereen oproepen om onze sterspelers naar de titel te schreeuwen. Bel je ouders op, neem je kinderen mee, trek je buurvrouw van de bank. Het wordt een wedstrijd om nooit te vergeten. Zondag 21 mei, 11:00 uur: BVV – ZSV.

BVV VR1

De dames speelden op donderdag een uitwedstrijd tegen Excellent/SVS. Het was een spannende avond waarop de emoties over het veld gierden.

Vroeg in de eerste helft kwam BVV op voorsprong door een doelpunt van Shari. Haar inzet ging perfect onder in de hoek en gaf daarmee iedereen het nakijken.

Hierna steeg de spanning met de minuut. Beide teams creëerden namelijk vele kansen. De trainers langs de lijn hielden hun hart regelmatig vast, maar werden telkens gerustgesteld door een goed spelende Marlon Hendrix (Tax klinkt eigenlijk beter he?). Wederom hield ze de nul, waardoor BVV er met de zege vandoor ging.

Het duurde alleen tot in de allerlaatste minuten voordat de beslissing binnen was. Vlak voor tijd was het Eline die de 2 – 0 maakte. Shari probeerde de bal nog aan te tikken vlak voor de doellijn, maar iedereen was het erover eens dat Eline het doelpunt maakte. (Anders wint ze nooit de topscoorderstitel).

Het slotakkoord was wederom voor Eline en bezorgde BVV daarmee drie welverdiende punten, 0 – 3.

Dinsdag spelen de dames tegen Maasduinen (HRC/Stormvogels/Montagnards).

Kampioenswedstrijd BVV 2

Ons tweede elftal kan op zondag 21 mei kampioen worden in een allesbeslissend duel tegen nummer één ZSV. (Zie poster).