Our Blog

Het tweede elftal is 2024 goed begonnen. Op bezoek bij Swolgen, Tienray, Broekhuizen én Broekhuizenvorst bleek dat één klein dorpje dapper weerstand bleef bieden tegen de fusieclub-overheersing. BVV won namelijk met 0 – 2.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijden leek het  erop dat het een hele makkelijke middag zou gaan worden voor de Galliërs. Ze walsten werkelijk waar over de thuisploeg heen. De ene na de andere kans werd bij elkaar gevoetbald, maar de bal wilde er steeds net niet in.

Zo soleerde Stoffel vanaf 30 meter alleen naar het vijandelijk doel. Met soepele passeerbewegingen liet hij zo’n vijf tegenstanders verslagen achter. Oog in oog met de doelman wist Stoffels hoofd dat het tijd was om te schieten. Zijn voeten en voetbalhart wilden echter óók nog de doelman omspelen. Dit bleek een horde te veel. Een wereldgoal verdween hiermee in de prullenbak.

René Tissen kreeg enkele goede kansen na prachtige acties over links. Eenmaal raakte hij de paal. Eenmaal raakte hij de doelman. Het zat hem niet mee in de afronding deze middag. Dat gold eigenlijk voor heel BVV, want de doelman van SVEB/Sporting werd langzamerhand een fenomeen.

Tot het moment dat John Wolters (Jordy) de bal zo’n 20 meter van het doel in zijn voeten kreeg. Aan de rechterkant van het doel nam hij de bal feilloos aan en krulde deze met zijn gouden linker met grote precisie in de winkelhaak. John gaf met zijn doelpunt betekenis aan het woord perfectie.

Na de verdiende 0 – 1 vergat BVV uit te lopen. Weer stonden die doelman en de paal een grotere voorsprong van BVV in de weg. Langzaam maar zeker veranderde de kansen van BVV in pogingen van afstand. Langzaam maar zeker verslapte BVV.

Aan de ijzig koude zijlijn waarschuwde een ware voetbalkenner coach Jelle Thiesen nog:’’Dit zijn wedstrijden die je zomaar kunt verliezen.’’ De Blitterswijckse bank lachte het weg, maar krabde zich in de tweede helft toch af en toe achter de oren.

Het verslappende spelbeeld zette zich namelijk door. Afstandsschoten maakten plaats voor net niet uitgespeelde kansen. En met maar 0 – 1 op het scorebord is dat erg gevaarlijk.

Eén minuut voor tijd counterde de gigantische fusieclub zich naar het Blitterswijckse doel. Ze kwamen één op één met doelman Mike Rongen en een gelijkspel lag in het verschiet. Mike transformeerde na 90 minuten koukleumen in Manuel Neuer en pareerde op fantastische wijze de gelijkmaker. BVV mazzelde met hun keeper.

In de allerlaatste seconde van de extra tijd belandde een afgeslagen corner van BVV bij John (Jordy). Hij kapte een man uit en de bal lag nu op 25 meter van het doel voor diezelfde gouden linker. John schoot de bal met een perfecte boog nog perfecter in de kruising. Met twee werelddoelpunten verwierf John een heldenstatus bij BVV. Als er een camera was geweest had hij de Puskás-Award gewonnen en had hij zich verzekerd van een plek in de EK-selectie van Ronald Koeman.

Volgende week is het maar de vraag of er gevoetbald wordt. Het koude en natte weer kan spelbreker zijn.