Our Blog

Na bijna een jaar wachten, hopen en dromen mochten beide elftallen eindelijk weer aantreden voor een levensechte voetbalwedstrijd. Dit vriendschappelijke treffen vond plaats op het zonovergoten sportpark in Blitterswijck. Na een leuk duel trok de thuisploeg aan het langste eind, het werd 3-1.

Door de pauze van een jaar werd de wedstrijd in drie delen van 30 minuten gespeeld. Het eerste deel was voor BVV. Ondanks de nieuwe selectie leek het team al aardig op elkaar ingespeeld. Dit leidde tot diverse kansen in het eerste half uur.

Middenvelder Jari liet als eerste het netje bollen. Na een goede aanval behield Jarno het overzicht en legde uitstekend af. Voor Jari was dit een koud kunstje en plaatste de bal met precisie in het zijnet, 1-0. Na een jaar lang zwijgen, vlogen alle emoties er op én naast het veld uit. Schitterend. Euforisch.

In het verdere verloop van het eerste deel kwam Merselo niet ver genoeg om het BVV lastig te maken. Dit kwam onder andere door de fantastisch spelende Skirmantas en Geuvert. De backs waren verdedigend meedogenloos en in aanvallend opzicht subliem.

In het tweede bedrijf was het Merselo dat de overhand had. De bezoekers kregen kansen en stelden Boy regelmatig op de proef. Het enige dat BVV kon doen was counteren. Skirmantas wist na een aanval van Merselo te ontsnappen tot aan het doel van de uitploeg. Hij legde de bal af en dit leek de 2-0 te worden. De paal stond in de weg en hield de geel-zwarten in de wedstrijd.

Enkele minuten later waren het de bezoekers die op mooie wijze doorkwamen. Na goed afleggen maakte aanvoerder Philipsen de 1-1. De goed spelende doelman Boy Wolters werd kansloos gelaten. De fase na het doelpunt ging weer iets meer gelijk op en de beslissing zou vallen in het laatste half uur van de wedstrijd. Jordy Wolters zag in de tweede helft zijn vrije trap nog uiteen spatten op de lat.

In het laatste half uur viel de wedstrijd de kant op van BVV. Het team was sterker en fitter dan de bezoekers uit Merselo. Clublegende Willem Karman had slechts drie minuten nodig om de voorsprong op het scorebord te plaatsen. Na goed druk zetten veroverde hij de bal en gaf de doelman het nakijken.

In de laatste minuten was het Bram Wijnhoven die voor de 3-1 aantekende. Na een goede actie schoof hij de bal in de verre hoek. De vreugde was compleet en BVV gaat met een goed gevoel richting de Maasdorpencup. Deze vindt plaats op dinsdag 24 augustus en zaterdag 28 augustus.