Our Blog

Wij zijn als bestuur vandaag opnieuw geconfronteerd met een artikel in Dagblad de Limburger wat zonder enige journalistieke waarde geschreven is.

In het artikel wordt onze accommodatie sportpark ‘t Hoogveld heel negatief neergezet. Wij vragen ons af wat Dagblad de Limburger hiermee wil bereiken. Wat wij wel heel zeker weten is dat dit artikel zeker geen recht doet aan al onze vrijwilligers die ervoor zorgen dat ons sportpark er altijd netjes bij ligt en de velden altijd prima bespeelbaar zijn. Daar kan menige accommodatie nog een voorbeeld aan nemen.

Het is niet fair om onze accommodatie, die geheel met vrijwilligers en zonder financiële steun van de gemeente of provincie onderhouden moet worden, te vergelijken met gloednieuwe sportparken die recent met veel gemeenschapsgeld zijn aangelegd en ook nog jaarlijks onderhouden worden met steun vanuit de gemeente.

Natuurlijk is ons sportpark ‘t Hoogveld geen moderne accommodatie en is het gebouw gedateerd. Echter hebben wij vorig seizoen nog onze kleedlokalen met veel vrijwilligers een flinke renovatie gegeven waardoor die weer geheel aan de eisen van tegenwoordig voldoen.

Ook onze grasvelden liggen er perfect bij. Vrijwilligers van onze vereniging zijn deze extreem droge zomer bijna dagelijks in de weer geweest met de haspel waardoor de velden de gehele zomer mooi groen gebleven zijn. Het gras maaien en de lijnen opmaken gebeurd ook iedere week door eigen vrijwilligers die veel tijd op onze accommodatie doorbrengen om onze spelers en speelsters op de zondagen en de trainingsavonden op mooie velden te laten voetballen.

Naast dit reguliere onderhoud van de velden hebben we ook nog een groep vaste vrijwilligers die iedere dinsdagmorgen onze accommodatie netjes onderhouden. Naast dit wekelijkse onderhoud hebben we ook nog een accommodatiecommissie met vrijwilligers die zorgen voor het groter onderhoud van onze accommodatie en gebouwen.

De kantine is misschien gedateerd maar straalt nog wel altijd gezelligheid uit. Dit blijft voor onze vereniging een belangrijke inkomstenbron om onze vereniging zonder financiële steun vanuit de gemeente overeind te houden. Ook de kantine wordt geheel met vrijwilligers gerund. Daarnaast zorgen vrijwilligers voor het schoonhouden van de kantine en kleedlokalen.

Wij zijn dan ook van mening dat wij als vereniging heel trots mogen zijn op onze vrijwilligers en onze accommodatie sportpark ‘t Hoogveld hoe dat erbij ligt en dat het artikel in Dagblad de Limburger geschreven is zonder rekening te houden met bovenstaande factoren en daardoor respectloos is naar onze zeer gewaardeerde vrijwilligers die wekelijks voor onze vereniging B.V.V.’27 klaar staan.

Bestuur B.V.V.’27