Our Blog

BVV – SVOC

Op wederom een zonovergoten sportpark speelde BVV weer een thuiswedstrijd. Ditmaal de derby tegen Sport Vereniging Oelder Câsele. De tricolores kwamen op bezoek en gaven BVV op alle fronten het nakijken. Ze verpletterden de geel-zwarten en reden lachend, met de drie punten in de tas, terug naar hun twee dorpen. Het werd maar liefst 1 – 5.

Na slechts 41 seconden was het al raak. Er leek in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht. BVV bouwde rustig op en werd licht onder druk gezet door SVOC. Kapje hier, kapje daar, kapje te veel. De bal lag er na deze fout van jewelste meteen in. Een zeer matige opbouw werd hard afgestraft door de bezoekers.

BVV leek zich in de fase hierna enigszins te herpakken. Ze kwamen regelmatig tot de zestienmeter van de tegenstander en leken alles redelijk onder controle te hebben. Totdat er balverlies werd geleden. De ‘restverdediging’, waar Erik ten Hag om geroemd wordt, was totaal niet op orde bij BVV. Het leek met twee gebruikte stukjes Duck tape aan elkaar vast te plakken, maar meer ook niet. Iedere vijf minuten walste SVOC via een counter over BVV. De geel-zwarten schreeuwden om hun moeder en uitten zichtbaar de frustratie op elkaar. Iedereen wees naar elkaar, maar niemand wist eigenlijk wat te doen.

In aanvallend opzicht kreeg BVV nog wel wat kansjes in de openingsfase. De grootste was voor Jari Wijnhoven, zijn inzet belandde op de paal. Hoewel BVV niet dramatisch speelde, was de counter van SVOC gewoonweg levensgevaarlijk. In de 20e minuut was hun manier van voetballen weer dodelijk. BVV verspeelde de bal voorin en liet SVOC zonder enige druk op de bal naar voren gaan. De twee stukjes Duck tape die achterin overgebleven waren konden er niets meer aan doen. Na een vrije doortocht van 80 meter werd het 0 – 2.

Richting de rust hetzelfde spelbeeld. BVV probeerde aanvallen op te zetten, SVOC bleef lachend counteren. De beste kansen waren in deze fase wel voor BVV. Zo werd Santiago Fermi alleen voor de doelman gezet. Die tweede kwam echter als beste uit de strijd en de stand bleef zoals die was.

Vlak voor rust was weer Santi degene die gevaar moest stichten. Hij kreeg de bal aan de rechterkant. Hij dribbelde de zestienmeter in en kapte zijn tegenstander een aantal keer uit. Na drie keer was de linksback van SVOC er klaar mee en kapte Santi onderuit. Penalty. Jari Wijnhoven ging achter de bal staan. Hij schoot de bal de hoek in, maar de SVOC-doelman ging naar precies diezelfde hoek en werkte de bal tot corner. BVV vergat twee 100% kansen te scoren, daarmee werd het wel een heel lastige middag.

Na rust bleef het spel hetzelfde. Misschien dat het geloof op een goede afloop steeds verder wegzakte bij de BVV’ers. Dit kwam mede door de treffer van de Oelderse en Câselse mannen 10 minuten na de thee. BVV verloor de bal weer in de aanval en de counter was weer dodelijk. 0 – 3.

Het leek heel even alsof BVV vanuit geslagen positie nog terug kon komen. De geel-zwarten wisten Willem Karman in de zestien van de tegenstander aan te spelen. Met een lichaamsschijnbeweging zette het twee dorpen helemaal op het verkeerde been. Hij ramde de bal strak tegen de touwen en een wonder was weer mogelijk.

Dit was ook helemaal niet onmogelijk want in de fase hierna kreeg BVV weer heel vee kansen. Eenmaal was de paal weer het eindstation. De doelman deed zijn duit in het zakje en het vangnet werd weer gebruikt waar het voort dient. Op een of andere manier wilde de bal er niet in. Was dit pech? Was het onkunde? Of was het een kwestie van geloof en zelfvertrouwen? Hoe dan ook, de bal ging er niet in. BVV was zeker niet de betere ploeg, want SVOC kreeg elke vijf minuten een opgelegde kans.

In de eindfase counterde SVOC naar de 1 – 4 en 1 – 5. De familie Houwen bleek deze middag de baas in Blitterswijck en de geel-zwarten dropen af. Een blamage op eigen veld.

Woensdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. BVV heeft niet heel lang de tijd om de wonden te likken, maar het zal wel moeten. Dan gaat BVV op bezoek bij SVS in de hoop drie punten bij te schrijven.

BVV 2

De Twed ging in hun jacht op de tweede plek op bezoek bij EWC. Blijkbaar is de haat in Well richting nummer 3 Wellerlooi net iets groter dan de rivaliteit naar Blitterswijck. Het tweede elftal verpulverde hun tegenstander en wonnen met ruime cijfers, 0 – 7.

Doelpuntenmakers waren Stoffel (2 keer), Willem van Loenhout (2 keer), Lou van Kempen, Tom Thiesen en een eigen doelpunt.

Volgende week heeft het tweede elftal vrij.