Our Blog

Vrijdag 29 november 2019 heeft Wiel Hendrickx uit handen van burgemeester Hans Gillissen namens Match voor vrijwilligers de Pluum in ontvangst mogen nemen. De Pluum is bedoeld voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor verenigingen en organisaties.

Wiel Hendrickx, in de volksmond meestal Willy genoemd, is een vrijwilliger met een enorme staat van dienst voor het verenigingsleven in Blitterswijck. Hij was in het verleden en heden actief voor onder andere Voetbalvereniging B.V.V.’27, Carnavalsvereniging de Ruuk, St. Antonius Abt Gilde, de kerk en de KBO.

Bij de jongste generaties is Willy vooral bekend als het boegbeeld van de kantine van voetbalvereniging B.V.V.’27. Willy staat namelijk al vele jaren vrijwillig iedere dinsdag- en donderdagavond achter de tap in de kantine van B.V.V.’27. Willy is dan de tapper die naast het tappen ook altijd zijn mening over de prestaties van de teams klaar heeft en daar ook over discussieert met de trainer en spelers. Niet alleen op de dinsdag- en donderdagavond maar ook in de voorbereiding en af en toe tijdens het seizoen staat Willy ook nog op de wedstrijddagen achter de tap in de kantine. Willy doet dat al bijna 25 jaar lang dus dat is een hele prestatie.

Het tappen doet Willy niet alleen in de kantine van B.V.V.’27 want ook bij Forellenkwekerij de Keijzersberg oftewel de Molen staat Willy bij feestjes geregeld achter de tap. In het verleden was Willy ook actief als tapper in Gemeenschapshuis de Zaal. Daar stond Willy meestal achter de tap die op de bühne stond. Maar ook bij dorpsfeesten van diverse verenigingen was Willy meestal bereid om te komen tappen. Dat deed hij ook jarenlang bij het Koningschieten van het St. Antonius Abt Gilde.

Bij voetbalvereniging B.V.V.’27 heeft Willy nog veel meer gedaan naast het tappen wat hij op dit moment nog doet. Zo was hij in het verleden bestuurslid van de vereniging en jarenlang leider van diverse teams en de meeste jaren van het eerste elftal. Ook was Willy jaren actief als jeugdleider en begeleider bij de jeugdkampen van B.V.V.’27. Ook zat hij in diverse commissies en was hij materiaalman en onderhoudsmedewerker op het sportpark.

Een andere vereniging die bij Willy hoog in het vaandel staat is Carnavalsvereniging de Ruuk. Willy was van 1969 tot en met 1999 raadslid bij de Ruuk. Dat is maar liefst 31 jaar. Willy was ook Prins van de Ruuk in 1983 en getuige van het boerenbruidspaar uit de gelederen van B.V.V.’27 in 2005. In 2000 werd Willy door Carnavalsvereniging de Ruuk benoemd tot Opperraadslid en werd hij nog jarenlang de hofkelner van de vereniging. In 2008 werd Willy door Carnavalsvereniging de Ruuk onderscheiden met de Roek van Verdienste.

Naast bovenstaande verenigingen is Willy ook nog lang actief geweest als vrijwilliger van de kerk voor het onderhoud van gras en kerkhof en als misdienaar. Willy is ook nog actief als vrijwilliger bij de onderhoudsploeg van de KBO

Willy zijn grote vrijwillige inzet in al die jaren was voor de Kerngroep Blitterswijck en het bestuur van B.V.V.´27 reden om Wiel Hendrickx voor te dragen voor de Pluum 2019.

Namens het bestuur en leden van B.V.V.´27 feliciteren wij Wiel Hendrickx met deze dik verdiende Pluum en wij hopen dat Wiel nog jarenlang het boegbeeld van onze kantine zal blijven.

Bestuur B.V.V.´27

Via onderstaande link is een kort filmpje van de uitreiking te bekijken.

Wiel Hendrickx Pluum filmpje