Our Blog

Lottum – BVV

Het was deze donderdagavond de rozenkwekers tegen bomenkwekers. Onder een strak blauwe lucht, de volle zon en een perfecte plak gras was het een wedstrijd waar de neutrale toeschouwer zijn vingers bij aflikt. Niet het beste spel ter wereld, maar twee ploegen die er alles aan deden om de drie punten mee naar huis te nemen. Het werd een slijtageslag en de kwekers delen niet alleen de vruchtbare maasgrond, maar ook de punten, 2 – 2.

BVV was zichzelf niet in de openingsfase. Dit was eigenlijk identiek aan de thuiswedstrijd in Blitterswijck. Binnen 3 minuten was het al kassa voor de mannen in het oranje. De opbouw van de Blitterswijckse defensie haperde en de Lottum spits herkende deze situatie van weleer. Hij pakte wederom dit cadeautje met beide handen aan en verschalkte Boy als een echte spits.

Vervolgens had BVV alle moeite met Lottum. Iedereen deed zijn stinkende best, maar het liep niet in de openingsfase. Pure radeloosheid bij de geel-zwarten. De vroege avondwedstrijd was gunstiger voor de rozen, dan de bomen. En zoals bomen lang de tijd nodig hebben, had BVV gewoon even nodig om een rol van betekenis te kunnen spelen. Naarmate de wedstrijd vorderde, verbeterde het spel aan Blitterswijckse zijde. Ze kregen zelfs mogelijkheden. Jarno kwam meermaals goed door over rechts, maar de schoten eindigde helaas in het vangnet.

BVV werd ook gevaarlijk via Giuseppe. Zijn schot had echter een beter einde verdiend. Aan de andere zijde kreeg Lottum mogelijkheden via voorzetten en hoge ballen. Boy bleek telkens op de goede plek te staan en groot gevaar bleef uit.

Na een half uur spelen kreeg BVV toch echt de overhand in het spel. De tactiek van de rozen kwekers werd met de minuut verdedigender. Steeds vaker vrotte (wroeten in het Nederlands?) ze er een slechte oculatie in die tevergeefs werd dichtgebonden. Kortweg; paniekvoetbal. BVV profiteerde hiervan. Na een goede aanval wisten ze te scoren. Via een rustige opbouw bereikte de bezoekers de voeten van Akin. Op zijn beurt verlegde hij het spel naar Jannes. Hij dribbelde geduldig richting het doel van de tegenstander. In zijn ooghoek zag hij Jari Wijnhoven pijlsnel de verdediging doorkruisen. Met een prachtige steekpass zette hij Jari alleen voor de doelman. Na zijn rush van 40 meter wist hij de bal zelfs nog perfect in het hoekje te plaatsen. De rozen en bomen stonden weer gelijk. En Jari was weer eens belangrijk voor zijn ploeg.

Na de gelijkmaker trok BVV steeds verder en vaker op richting het doel van Lottum. Ze wisten de tegenstander terug te dringen tot ver op de eigen helft, maar het lukte niet om ook nog een doelpunt te maken.

In de tweede helft werden de ruimtes groter. BVV had deze dag echter moeite om rustig te blijven aan de bal. Lottum knalde elke bal met grote snelheid naar voren. U raadt het al. Beide teams grossierden in balverlies. De tomeloze inzet van de 22 spelers moet toch veel goed hebben gemaakt voor het publiek.

De uitploeg was op jacht naar de treffer en Lottum loerde met de lange bal op de counter. Deze counter werkte ook nog. Na een halve aanval van BVV werd er balverlies geleden. Als een vuurpijl werd de bal naar voren geschoten en de linksbuiten van Lottum zette het op een lopen. Er werd hem geen strobreed in de weggelegd en vanaf de achterlijn zette hij de bal voor. In de zestienmeter stond een roos al in de volle bloei en gaf iedereen het nakijken. Ietwat tegen de verhouding in scoorde Lottum 2 – 1.

BVV zat niet bij de pakken neer. De ploeg toonde in het hele seizoen niet zoveel veerkracht als in de 30 seconden na de treffer. Vanaf de aftrap voetbalde BVV naar voren. Jannes stuurde Santiago Fermi diep en hij omspeelde de doelman. De keeper kwam alleen net te laat en torpedeerde de Argentijn tegen de vlakte, waarna de bal terecht op de stip ging. Giuseppe Miraglia nam de grote verantwoordelijkheid op zich. Oellie liep aan, twijfelde niet en schoot de bal met grote precisie in het zijnetje. Onhoudbaar. BVV was direct weer terug in de wedstrijd en kon er nu misschien ook direct overheen klappen.

Het spel verbeterde ietsjes en er kwam bij vlagen rust in het spel. Dit leverde dotten van kansen op in het laatste half uur. Uit een hoekschop leek de doelman de bal te gaan vangen, maar greep mis. Deze viel plots op het hoofd van Santi waardoor hij helaas weinig richting aan de bal mee kon geven. De bal ging net over.

Ook invaller Daan Pijpers vergat te scoren. Na een geweldige solo liep hij de zestienmeter in, maar vergat de trekker over de halen. Met zijn invalbeurt zorgde hij voor veel dreiging en Lottum spelers vroegen zich af: “Wie is dea Stuart Little doar? Hej ka verrekkes voetballen.” Daan etaleerde zijn talent, de volgende keer kan een doelpunt niet uitblijven.

De kansenregen werd groter en groter. Na weer een goede aanval werd Lors Bendtner (Larsje Koster) diep gestuurd over rechts. Hij bereikte de achterlijn en gaf de bal strak voor. Santi kwam goed ingelopen en nam de bal op zijn pantoffel. De doelman stond helaas op de goede plek waardoor beide ploegen in evenwicht bleven.

In de allerlaatste seconden, kreeg BVV de allergrootste kans van de wedstrijd. Lottum was helemaal murw geslagen en kon het allemaal niet meer belopen. De scheids liet deze wedstrijd veel toe, het vele balverlies en het hoge tempo zorgde ervoor dat er hier en daar wat kramp inschoot. Het leek dat BVV net iets fitter was. De fitheid had in de laatste seconden ook beloond moeten worden. Na wederom een goede aanval lag het centrum helemaal open. Peter (Stan van de Water) dook het gat in en liep al juichend met zijn armen in de lucht richting het doel. Er zat alleen wat effect aan de bal, waardoor hij de bal schampte in plaats van echt schoot. Een niet te missen kans eindigde teleurstellend in de handen van de doelman.

De scheidsrechter floot kort hierna af. Lottum blij met een punt, BVV teleurgesteld in zichzelf. De rozenkwekers speelden volgens zichzelf twee keer hun beste wedstrijd van het seizoen tegen BVV. De geel-zwarten begonnen tweemaal veel te zwak, waardoor ze de gehele wedstrijd achter de feiten aan moeten lopen.

Aanstaande zondag speet BVV de derby op eigen veld tegen VV Holthees-Smakt. De geel-zwarten kunnen in ieder geval hun ongeslagen status van de afgelopen wedstrijden behouden.

Let op! Deze dag is er ook eenmalig een Pupil van de Week aanwezig, namelijk Bryan Gooren. Na afloop van de wedstrijden van alle teams zijn er overheerlijke speciaal biertjes en snacks te krijgen. Kom alleen, geniet en schreeuw ons naar de overwinning in de altijd beladen wedstrijd tegen Holthees.