Our Blog

BVV – SVOC

De oproep aan de fans om het eerste elftal tegen de koploper aan te komen moedigen werd afgelopen zondag gehonoreerd. Op een uitverkocht Sportpark ’t Hoogveld streden de periodekampioen en de aanstormend kampioen om de drie punten. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe in een spannend duel.

Na een rommelige openingsfase van beide kanten bleek BVV vandaag de sterkere ploeg. Ze dwongen de tricolores uit Oelder en Câsele terug op eigen helft. Hierdoor was het wel oppassen geblazen voor een gevaarlijke tegenstoot. In de eerste helft bleef die uit en vergat BVV haar veldoverwicht om te zetten in kansen.

Hoewel de geel-zwarten niet het topniveau van de donderdag ervoor aantikten, waren ze alsnog de betere ploeg. Met mooie acties lieten ze de preiboeren af en toe zweten. In de laatste fase van de aanval ontbrak het alleen aan finesse. Net een verkeerde pass. Net een verkeerde keuze. Of net een Oelderse zaag die een aanval stopte. Resultaat? Veel halve kansen, maar te weinig vermogen om de tegenstander te doen capituleren.

Vlak voor rust zagen de vele supporters de grootste kans van de eerste helft. Een afgeslagen vrije trap belandde voor een Oelderse knoest. Zijn uithaal was hard en zuiver en spatte uiteen op de buitenkant kruising. Hoewel een doelpaal 15 cm breed is, waren ze er op de Blitterswijckse bank van overtuigd dat de bal nog minstens een halve meter naar binnen geschoten moest worden voordat die raak was. Conclusie? BVV mazzelde en degene die deze uitspraak deed kan weer terug naar de basisschool voor een simpele rekenles.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. BVV aan de bal en de preiboeren loerend op de counter.

Rond de 70e minuut kreeg het spel een extra dimensie. Koning Karman werd van achteren met gestrekt been aangevallen. De scheids trok resoluut de rode kaart en de Oelderse knoest kon zijn biezen pakken.

Hierna werd misschien wel duidelijk waarom SVOC bovenaan staat. BVV kon de man-meer-situatie namelijk niet uitspelen. Aan de andere kant bleven de spitsen hopen dat de bal één keer goed zou vallen. Dat deed die een keer. Iemand van de familie Houwen werd de diepte ingestuurd en kreeg de bal voorbij doelman Wolters. De paal redde voor BVV.

Het Blitterswijckse publiek liet vervolgens massaal van zich horen: Alles of niets! Alles of niets! Alles of niets, olé olé! De staf van BVV gaf gehoor en koos voor een extra spits erbij. Het werd pompen of verzuipen.

Het leek er even op dat de tactiek ging werken want BVV kreeg mogelijkheden. Na een voorzet nam De Pijp (Daan Pijpers) de bal in een keer uit de lucht, maar zijn inzet vloog langs het doel.

Een scherpe vrije trap van Sjef kwam perfect voor bij de tweede paal, maar de inlopende BVV-spelers hadden net te kleine voeten, waardoor ze de bal misten op slechts een haar.

BVV kreeg de bal wel tot de zestien, maar in de allerlaatste fase ontbrak het aan daadkracht. Wellicht dat de vijfde wedstrijd in twee weken toch te veel van het goede was.

Zo deelden BVV en SVOC uiteindelijk de punten en was dit ook een verdiende uitslag. BVV zet haar goede reeks verder. Nadat ze hun eerste vijf wedstrijden verloren, bleven ze vervolgens twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Ongekende weelde voor de geel-zwarten.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan komt naaste concurrent Elsendorp op bezoek.

BVV 2

Het tweede elftal speelde de topper tegen de koploper Volharding. BVV 2 kon goede zaken doen, want zelf staan ze op de tweede plek.

In een ware clash wisten ze dan ook goede zaken te doen. Aan de hand van Hans Hendrickx werd ‘De Twed’ meegenomen. Hans ging namelijk vanaf eigen helft met de bal aan de haal, rende naar voren en vanaf 40 meter schoot hij raak. Een ware wereldgoal van de Ronald Koeman van BVV.

BVV vergat eerder in de wedstrijd nog op voorsprong te komen via een penalty. Heel even leek het erop dat dit BVV duur zou komen te staan. BVV hield echter knap stand tijdens de belegering van Volharding in de laatste minuten. BVV kwam als overwinnaar uit de strijd.

Volgende week tweede elftal de derby tegen SV United 5.