Our Blog

BVV’27 verliest ruim van Meterik

Op Sportpak ’t Hoogveld namen BVV’27 1 en Meterik 1 het tegen elkaar op. Beide ploegen zijn terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Voor allebei de teams is het dus belangrijk om punten te pakken. Meterik ging het beste om met de druk en won met 1-5 in Blitterswijck.

Meterik kwam goed uit de startblokken. Jacobs tekende in de 3e minuut al aan voor de 0-1. Dom balverlies op het middenveld werd door de aanvoerder van Meterik netjes afgemaakt.

Beide ploegen voetbalde voor de winst en zo ontstond er ook een open wedstrijd. BVV kreeg meerdere malen de kans op de gelijkmaker. De bezoekers doken ook meermaals gevaarlijk op voor het doel van Wolters.

Na een moeizame opbouw aan de kant van BVV werd er wederom dom balverlies geleden. In een duel in de zestien meter kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen voor Meterik. La Crois liet deze kans niet onbenut en schoot de penalty onberispelijk binnen.

Waar de kopjes in de weken daarvoor gingen hangen bleven de geel-zwarten nu knokken voor de punten. Na verschillende kansen was het Karman die de ploeg bij de hand nam. In de 32e minuut schoot hij de 1-2 binnen na een mooie aanval. Hiermee was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft gold ‘De wet van Murphy’ voor BVV. Alles wat fout kon gaan ging ook fout. Met veel strijd probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. Het waren echter de bezoekers die als eerste het net wisten te raken in de tweede helft. Jacobs tekende aan voor de 1-3. De leidsman wilde geen gehoor geven aan zijn assistent Roosengarten die evenals de vele supporters buitenspel concludeerde bij deze aanval.

Niet veel later ging de bal op de stip voor BVV. De mooie gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd werd niet met beide handen aangepakt. De bal werd slecht ingeschoten en zo kon de doelman van Meterik een heldenrol vervullen voor zijn ploeg.

In de 70e minuut was de wedstrijd gelopen en werd het 1-4 voor de gasten. In de eindfase van de wedstrijd zag BVV centrale verdediger Tax nog uitvallen met een blessure. Even later moest de thuisploeg verder met 10 man nadat Wijnhoven met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

De scheidsrechter kende geen medelijden met BVV. In de laatste minuten scoorde Meterik weer. Roosengarten stak wederom de vlag in de lucht voor buitenspel, maar de scheids had de grensrechter uit Blitterswijck vandaag helemaal niet nodig. Hij negeerde het vlagsignaal en na protest mocht ook Roosengarten vroegtijdig de kleedkamers opzoeken na een rode kaart.

Uiteindelijk won Meterik met 1-5. Volgende week wacht een uitwedstrijd met V.V. Achates. De ploeg van Alex Londar zal na lage tijd in Ottersum wel weer punten willen pakken.

Opstelling:

Wolters, Jannes Gooren, Tax (73. Jarno Wijnhoven), Gijs Gooren, Gelden, Jari Wijnhoven, Van Kempen, Lucassen, Koster (53. Arts), Karman en Van Ool.

Uitslagen overige teams:

• Het tweede elftal zakt langzamerhand steeds verder weg op de ranglijst. In een directe confrontatie met concurrent Sparta’18 5 werd er op eigen veld met 2-3 verloren. Het was twee keer Tom Thiesen die wist te scoren voor BVV 2. Het tweede team staat nu op een zesde plek met negen punten uit zes duels. Volgende week wacht een uitduel met Leunen 5.
  • BVV VR1 was de enige ploeg die dit weekend konden winnen. De dames versloegen Montagnards met 3-2 en klimmen hierdoor op de ranglijst. Imke Lenssen, Mara Lonnen en Isa van der Sterren zorgde allen met een doelpunt voor de eerste overwinning van het seizoen. Volgende week staat er een uitwedstrijd met koploper Excellent VR1 op het programma.