Our Blog

De Zwaluw 1 – BVV’27 1 [4 – 1]

In de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 ging BVV’27 1 op bezoek bij De Zwaluw 1. Tijdens deze warme zondagmiddag bleken de blauw-witten een maatje te groot, het werd 4 – 1.

In de openingsfase stond BVV’27 enige tijd onder druk. De Zwaluw creëerde een aantal mogelijkheden en was daarmee de bovenliggende partij. De verrassende 3-4-3 formatie van de mannen uit Oeffelt stond als een huis en BVV’27 had moeite dit onder controle te krijgen. Daarbij waren er veel spelers in het geel-zwart die grossierden in balverlies. Aan de bal was het zo nu en dan erg onwennig waardoor het een lastige middag werd.

Rond de 20e minuut werd de score geopend. Na een diepe bal trok de linksbuiten van de Zwaluw naar binnen. Hij legde aan en de bal verdween ietwat fortuinlijk in het doel, 1 – 0.

Hierna kwam BVV’27, mede door een tomeloze inzet, iets beter in het spel. Dit leidde zowaar tot een aantal mogelijkheden. In de laatste fase van de aanval ontbrak het echt aan scherpte en geluk om de doelman écht op de proef te stellen.

Drie minuten na rust werd de Zwaluw doelman wel getest. Uit een corner dook Stoffel als een duveltje uit een doosje op en kopte knap raak, 1 – 1. Niet veel later was het door dom balverlies in de as echter alweer 2 – 1. De Zwaluw maakte maar al te graag gebruik van het cadeautje en kwam wederom op voorsprong.

Deze voorsprong wisten ze vervolgens uit te breiden. Na een afgeslagen voorzet werd de bal nogmaals ingebracht. Door onoplettendheden achterin was het de spits die vrij in kon koppen en doelman Wolters kansloos liet, 3 – 1.

In de slotfase maakten de thuisploeg er nog 4 – 1 van. Uit een goed genomen corner wisten ze raak te koppen. BVV kreeg in de slotfase nog enkele kansen, maar lieten deze onbenut.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd met VCA 1, met dezelfde strijdlust en iets meer rust in het spel kunnen de punten zeker in Blitterswijck blijven.

(Pim (links) en Geuvert in duel met een zwaluw).

Opstelling:

Boy Wolters, Gooren, Lucassen, Janssen, Jochijms, Joost Wijnhoven (’75 Jarno Wijnhoven), Jari Wijnhoven, Snijders, Jordy Wolters (’46 Arts), Saimonas Malinauskas (’46 Jens Wolters) en Lars Koster (’65 Skirmantas Malinauskas).

BVV’27 2

Het tweede elftal speelde een thuiswedstrijd tegen Wittenhorst 7. Jarno Wijnhoven zorgde op aangeven van Bryan Thiesen voor de 1 – 0. Wittenhorst kwam op gelijke hoogte. Een punt lonkte, maar in de slotfase trokken de oranjehemden aan het langste eind, 1 – 3. Volgende week speelt ‘De Twed’ uit tegen Melderslo 4.

BVV’27 VR1

Het dameselftal van BVV had een zware dag in Lomm. De meiden verloren met 15 – 0 van ST MDOC VR1. Met een gloednieuwe selectie is deze uitslag dan ook geen schande. In de competitie komen ze Lomm weer tegen, alleen dan het tweede dameselftal. Volgende week de eerste thuiswedstrijd voor onze dames, tegen GFC’33 VR1.