Our Blog

BVV – Elsendorp

De wedstrijd tussen BVV en Elsendorp was een tentoonstelling van het begrip ‘Amateur voetbal’. Op een matig veld, met een matige scheids stonden 22 mannen nog matiger te voetballen. Aan de andere kant: het was wel spannend.

In de openingsfase bleek al snel dat BVV niet haar niveau van de afgelopen weken aan ging tikken. De bal werd niet vaker dan 5 keer rondgespeeld en er werden meer duels verloren dan gewonnen. BVV had wellicht geluk dat het vizier bij Elsendorp niet helemaal scherp stond, want hun kansen vlogen allemaal tegen het vangnet aan.

Tot de 33e minuut. BVV kon een Elsondorpse aanval niet afstoppen en liet zich meermaals te kakken zetten. Uit een soort van kluts werd het schot van richting veranderd en werd doelman Wolters kansloos gelaten, 0 – 1.

BVV wilde wel, maar het lukte totaal niet de eerste helft. Dit resulteerde in een andere tactiek. Het spreekwoord: ‘’Door de lucht zijn geen polletjes’’, werd uit de kast getrokken en BVV koos net als haar tegenstander voor de lange bal. Dit betekende veel duels, veel overtredingen en veel gemoederen die vaak hoog opliepen.

Tussen de gemoederen door speelde beide ploegen nog aardig wat kansen bijeen. Zo redde doelman Wolters op formidabele wijze en voorkwam hij de beslissing. Aan de andere kant vergat Stoffel binnen te knikken en strandden schoten van de koninklijke familie over, naast of bij de keeper in de handen.

BVV leek af te stevenen op haar eerste verliespartij sinds, u raadt het al, Elsendorp uit op 2 november. Zoals vaker in de afgelopen maanden waren het de sterspelers die hier een stokje voor staken. Sergio werd voorin gemanifesteerd en ging als een ware Ronaldo Luís Nazário de Lima met de bal op avontuur. Zijn avontuur bracht de bal bij prins Sjef, die onberispelijk binnenschoot, 1 – 1.

BVV rook bloed en ging op jacht naar de overwinning. De grote druk die ze uitoefenden kwam wellicht te laat, want beide ploegen keerden huiswaarts met een schamel puntje. Daarmee blijft BVV voor de dertiende wedstrijd op rij ongeslagen, ongekend.

Kunnen ze de reeks ook voort zetten in de derby tegen RESIA? Komt het zien aan de Duitse grens.

 

BVV 2

Het tweede elftal speelde op eigen veld de derby tegen SV United. Van een echte derby was eigenlijk geen sprake, want BVV walste over de buurdorpen heen. Het werd maar liefst 7 – 0.

Doelpunten kwamen van de voeten van Jarno Wijnhoven, Ward van de Water, Wouter Classens (2x), Sami Assakali en Stoffel (2x).

Doordeweeks gaat het tweede elftal kijken hoe ver het bekersprookje reikt. Ze spelen dan in de kwartfinale tegen Someren 5. Op zondag spelen ze de derby en topper in Wellerlooi. BVV zal willen winnen om kans te blijven maken op de titel.

 

BVV VR1

De dames speelden een hele goede wedstrijd thuis tegen De Zwaluw. De tegenstander was alleen net iets beter en ze verloren met 0 – 2.

Volgende week hebben ze een weekje vrij. De dames staan op een knappe 8e plek in de competitie. Mooiste ervan is dat ze nu al meer punten dan vorig seizoen hebben gehaald. Chapeau voor de ontwikkeling!